گفته می‌شود که...

ضرر چند میلیاردی مهدی رحمتی/ضعف پدافند سایبری آمریکا رو شد/جواب تند یک پرسپولیسی به مجیدی/شورای سیاست‌گذاری نشد، رونمایی از نهاد اجماع‌ساز!/اعزام زائران به عتبات از سر گرفته می‌شود/جریمه روزنامه کویتی به دلیل اهانت به ایران و ...


اجرای قانون «اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌ها» با تفسیر دولتی!

«ابراهیم عزیزی»، عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس با اشاره به اظهارات اخیر رئیس‌جمهور پیرو اجرای «اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌ها» بر اساس تفسیر دولت، گفت: «قانون «اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌ها» در نوع خود بی‌نظیر است و در راستای اقتدار بخشی به ایران و صنعت هسته‌ای کشور تهیه شد. دولت حق هیچ‌گونه تفسیر در این قانون را ندارد. اگر قرار باشد تفسیری در راستای این قانون صورت گیرد، مجلس این وظیفه را بر عهده دارد و دولت در جایگاهی نیست که بتواند قانون را تفسیر کند». عزیزی با بیان اینکه رئیس‌جمهور تکلیف اجرای قوانین را بر عهده دارد، اظهار داشت: «رئیس‌جمهور نمی‌تواند قوانینی که به مذاقشان خوش می‌آید، اجرا و سایر قوانین را اجرا نکند. مگر رئیس‌جمهور میوه خریداری می‌کند که بگوید می‌خواهد میوه سوا کرده را خریداری کند». این نماینده مجلس با بیان اینکه رئیس‌جمهور باید بدون هیچ عذری قانون «اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌ها» را اجرا کند، تأکید کرد: «ما [مجلس] در این قانون جرم انگاری کرده و عدم اجرای این قانون از سوی رئیس‌جمهور و سایر مسئولین تبعات دارد».

ضرر چند میلیاردی مهدی رحمتی

سیدمهدی رحمتی از دریافت پیشنهاد سرمربیگری باشگاه شهرخودرو به‌قدری ذوق‌زده شده که بلافاصله قید بازیگری را زده تا بدون اینکه در یک کلاس مربیگری شرکت کرده باشد سرمربی یک تیم لیگ برتری شود. یک منبع موثق خبر داده است قرارداد او و باشگاه حدود یک میلیارد تومان است. یک باشگاه لیگ برتری که امسال پول خوبی را خرج کرده است به سنگربان فصل قبل شهر خودرو در ازای امضای یک قرارداد دو ساله پیشنهاد اولیه 12 میلیاردی داده بود که مسلماً اگر رحمتی قصد داشت به این تیم بپیوندد بلد بود که مقداری روی قرارداد پیشنهاد شده، بکشد.

ضعف پدافند سایبری آمریکا رو شد

خبرگزاری آسوشیتدپرس به نقل از یک مقام آمریکایی، در خصوص حمله گسترده سایبری به زیرساخت‌های اداری و اقتصادی امریکا نوشت: این «بدترین پرونده هک در تاریخ آمریکا است» و هکرها در همه‌چیز نفوذ کرده‌اند. این حمله «به‌طور بالقوه می‌تواند عواقب ویرانگری برای امنیت ملی آمریکا داشته باشد».
جواب تند یک پرسپولیسی به مجیدی

وقتی قرمزها به اولسان باختند، فرهاد مجیدی تصویری از قهرمانی خود با العین در سال 2003 در لیگ قهرمانان آسیا منتشر کرد. این پست او که از نظر پرسپولیسی‌ها با کنایه همراه بود، واکنش‌ها را برانگیخت. رضا جباری، هافبک تکنیکی و اسبق قرمزها در واکنش به این پست فرهاد می‌گوید: «ایشان برای من قابل‌احترام است. نمی‌خواهم اسم بیاورم، ولی این اتفاقات فقط در فوتبال ما می‌افتد. به نظرم یک رفتار غیرحرفه‌ای است. من اسطوره‌های پرسپولیس را مثال می‌زنم. کجا کریمی و عابدزاده و دایی از این کارها کرده‌اند؟ انگار از شکست دیگران خوشحال هستیم و از پیروزی‌شان ناراحت می‌شویم... .»

رسانه و گفتگو با ایران؛ تنها اهرم‌های آمریکا برای باقی ماندن در عراق

اندیشکده آمریکایی شورای آتلانتیک در مقاله‌ای به دولت بایدن توصیه می‌کند در جهت ایجاد نوعی از موازنه نیروها با ایران در عراق حرکت کند. نویسنده معتقد است علی‌رغم کمک‌های مالی بالای آمریکا در طول اشغال، پس از آن و طی مبارزه با داعش، عراق در آستانه فروپاشی سیاسی و اقتصادی است و این نشان می‌دهد مسئله نه کمبود منابع، بلکه تکثر و تضاد اهداف بازیگران سیاسی به‌ویژه تقابل آمریکا با ایران است. در این مقاله سه اقدام برای برقراری موازنه در برابر ایران پیشنهاد می‌کند: 1- کاهش تدریجی نیروهای نظامی آمریکایی در عراق و تقلیل نقش بخش اندکی از آن‌ها به عنوان مشاور نیروهای امنیتی عراق. درعین‌حال که نباید حضور آمریکایی‌ها به صفر رسیده و فضا در اختیار ایران قرار بگیرد. 2- تبیین رسانه‌ای برای اقناع مردم عراق به اینکه کمک‌های آمریکا به این کشور صرفاً نظامی نبوده و کمک‌های اقتصادی و بشردوستانه زیادی انجام شده است. به اعتقاد نویسنده نیاز است که آمریکا به اصلاح چهره خود در میان افکار عمومی عراق بپردازد. 3- افزایش بازدارندگی نظامی در برابر حملات گروه‌های نزدیک به ایران در عین گفتگو با ایران جهت پذیرش متقابل منافع یکدیگر در عراق پس از بازگشت آمریکا به برجام. توصیه این اندیشکده را می‌توان تقویت روش‌ها و تاکتیک‌های نرم‌افزاری مانند دیپلماسی، رسانه‌ها و گفتگو با نخبگان سیاسی عراق هم‌زمان با حفظ رویکرد سخت‌افزاری مانند بازدارندگی نظامی دانست. به تعبیر دیگر، به توصیه شورای آتلانتیک، آمریکا باید همه گزینه‌ها را علیه ایران در عراق مدنظر داشته باشد.

روابطی که به دلارهای نفتی بند است

عربستان از چندین دهۀ پیش با دلارهای نفتی، استقلال سیاسی برخی از کشورها را خریده است ولی بن سلمان این سیاست را کنار گذاشته است؛ زیرا معتقد است کشورهایی که پول عربستان را دریافت می‌کنند باید کاملاً تابع ریاض باشند. بن سلمان این سیاست (تابعیت کامل از عربستان یا محرومیت از دلارهای نفتی) را در قبال پاکستان در پیش گرفته است که علل این امر می‌تواند مخالفت اسلام‌آباد با تبدیل ارتش پاکستان به مزدوران بن سلمان برای جنگیدن با ملت یمن یا مخالفتش با مشارکت در ائتلاف «ناتوی عربی ضد ایران» یا مخالفتش با کنفرانس سال 2019 کشورهای اسلامی در مالزی یا عدم حمایتش از عربستان در محاصره قطر باشد. در همین راستا، بن سلمان خود را به هند نزدیک کرد و از دیدگاه دولت این کشور درباره منطقه کشمیر حمایت کرد و برخلاف درخواست پاکستان، کنفرانسی را در سازمان همکاری اسلامی برای محکومیت لغو ماده 370 قانون اساسی هند (محرومیت جامو و کشمیر از حق خودمختاری) تشکیل نداد و به جای آن، قراردادی 15 میلیارد دلاری را با هند بست و هم‌اکنون از پاکستانِ گرفتار بحران اقتصادی می‌خواهد که قرض 3 میلیارد دلاری عربستان را پس دهد. عمران خان نیز از پکن درخواست قرض کرد تا نشان دهد که اسلام‌آباد حاکمیت و استقلال خود را به 3 میلیارد دلار سعودی نمی‌فروشد. بن سلمان طی دوره ولیعهدی خویش، خود را به رژیم اشغالگر صهیونیستی نزدیک کرد تا این رژیم را جایگزین پاکستان کند و این در حالی است که پاکستان ارتش عربستان را آموزش می‌دهد و نیروهایی در داخل عربستان دارد که به حفاظت از امنیت عمومی و حفاظت از شاهزادگان سعودی می‌پردازند.

دعوای حقوقی حقوقدان با شورای نگهبان

«هادی طحان‌نظیف»، حقوقدان شورای نگهبان در واکنش به صحبت‌های دیروز رئیس‌جمهور گفت: «قرائت روحانی از نظارت رئیس‌جمهور بر اجرای قانون اساسی، مربوط به ۳۱ سال قبل است. قانون اساسی، ۳۱ سال است که تغییر کرده. روحانی گفته که طبق قانون، مسئولیت اجرای قانون اساسی با رئیسجمهور است، اما تفسیر شورای نگهبان این نیست». دکتر روحانی در نشست حقوق اساسی و شهروندیکه دیروز برگزار شد، گفت: «اصل ۱۱۳ قانون اساسی می‌گوید که بعد از رهبری، رئیس‌جمهور بالاترین مقام کشور است و مسئولیت اجرای قانون اساسی بر عهده رئیس‌جمهور است؛ اما تفسیر شورای نگهبان این نیست، البته از سال ۹۱ به بعد این نظر را دارند. شورای نگهبان با توجه به هر دوره‌ای تفسیر متفاوتی از این قانون دارد».
جان کری قول داده بود!

«حسن رحیم‌پور ازغدی»، استاد دانشگاه و عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در یادداشتی نوشت: «هنگام انعقاد عقد شرعی «برجام» پس از ۱۵ سال مذاکرات رسمی نیز به افکار عمومی تلقین شد که این یک معاهده محکم بین‌المللی با حضور کدخدایان و امضای همه اعضای شورای امنیت و قدرت‌های اصلی جهان است و منتقدان برجام، همگی کاسبان تحریم و جنگ‌طلب‌اند و با این پیروزی، باید به دنبال آب و صابون برای شستن روی خود باشند. حیثیت ایالات‌متحده و ده‌ها وعده اتحادیه اروپا پشتوانه مقدس این قرارداد است و امکان تخلفی نیست. سیاست‌های برجامی، اکثر چرخه‌های اقتصاد را از کار انداخت و نگاه عاجزانه رعیت کدخدا به ناخدایان بدبخت جهان که اقتصاد خودشان در حال فروپاشی است و بالاترین تلفات کرونا در جهان را دارند، عملاً اینجا نیز به گرانی و تورم‌ و نابرابری و فقر افزود؛ و همه این‌ها در حالی بود که «جان کری» قول داده بود. امضای برجام چقدر در فضای اقتصاد و دیپلماسی کشور گشایش آورد؟ همین مقدار که بدانیم در تمام سال‌های اجرای یک طرفه برجام از سوی ایران، هیچ‌گاه تحریمی لغو نشد. بانک‌های بزرگ جهانی تحت فشار اوباما و بایدن، مؤدبانه و هوشمندانه چرخ‌های اقتصاد ایران معتدل و غیرافراطی را (به‌سوی عقب؟) به حرکت در آوردند!».

شورای سیاست‌گذاری نشد، رونمایی از نهاد اجماع‌ساز!

چند روز گذشته از «نهاد اجماع‌ساز اصلاح‌طلبان» برای انتخابات ۱۴۰۰ رونمایی شد؛ نهادی که تفاوت چندانی با شورای سیاست‌گذاری ندارد و تنها به نظر می‌رسد هدف آن در بین اصلاح‌طلبان محدود ساختن افرادی است که نزدیک به آقای خاتمی هستند. اصلاح‌طلبان پس از رکودی چندین ماهه این‌بار برای تدارک حضور در انتخابات ۱۴۰۰ دست به کار شدند و ۳۲ حزب اصلاح‌طلب در نشستی مشترک، تشکیلات انتخاباتی جدیدی تحت عنوان «نهاد اجماع ساز» را تأسیس کردند. تشکیلاتی که به گفته رئیس دوره‌ای شورای هماهنگی جبهه اصلاحات قرار است نقش احزاب در آن برخلاف رویه حاکم بر شورای عالی اصلاح‌طلبان، پررنگ‌تر باشد. بااین‌وجود بررسی اجمالی تشکل جدید اصلاح‌طلبان نشان می‌دهد این نهاد انتخاباتی از نظر ترکیب اعضا تفاوت چندانی با شورای عالی سیاست‌گذاری ندارد؛ به استثنای اینکه تعداد اعضای حقیقی آن به نسبت شورای عالی، به یک‌سوم کاهش پیدا کرده است. مسئله آنجایی مهم می‌شود که بدانیم بر اساس یک رویه معمول چهره‌های حقیقی مستقیماً توسط آقای سید محمد خاتمی انتخاب می‌شدند و حلقه نزدیکان او را تشکیل می‌دادند؛ اما در دستورالعمل اجرایی نهاد انتخاباتی جدید اصلاح‌طلبان، تصریح شده است؛ انتخاب چهره‌های حقیقی برخلاف گذشته باید دارای سازوکار مشخصی باشد.
اعزام زائران به عتبات از سر گرفته می‌شود

حجت‌الاسلام «صحبت‌الله رحمانی» معاون امور عتبات عالیات سازمان حج و زیارت اعلام کرد: «به دستور رئیس سازمان حج و زیارت، هماهنگی با مجموعه‌های مرتبط با حوزه حج و زیارت در عراق و سوریه در حال پیگیری است تا در صورت موافقت ستاد ملی مبارزه با کرونا، اعزام محدود زائران ایرانی در قالب کاروان‌های زیارتی آغاز شود».

با مذاکره صحیح جامعه نجات پیدا می‌کند

«سید محمود نبویان»، نایب‌رئیس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس گفت: «مهم‌ترین تحریم ما، تحریم بانکی است که قرار بود در ۲۷ دی‌ماه سال ۹۴ و در زمان ریاست جمهوری «اوباما» برداشته شود، اما مطلقاً برداشته نشد. ۹ میلیون تن از ارزاق مردم وارد کشور شده اما در گمرک مانده و ترخیص نشده است که نزدیک به چهار میلیون تن از آن نهاده‌های دامی بود و چند صد هزار تن از این کالاها در گمرک فاسد شد و این سؤال برای ما پیش می‌آید که آیا ترخیص کالاها نیز به تحریم‌ها ربط دارد یا به مدیریت ضعیف برخی از افراد ارتباط دارد؟ دولت باید سالانه ۹۰۰ واحد مسکونی تولید می‌کرد درحالی‌که طبق گفته دولتمردان، فقط ۳۰۰ واحد مسکونی ایجاد شده است. با احتساب این هفت سال، چهار میلیون و ۲۰۰ هزار واحد مسکونی طی این سال‌ها ساخته نشده است. متأسفانه دولتمردان به‌هیچ‌وجه بلد نیستند که مذاکره کنند، چراکه بازار ۶۰۰ میلیونی در کشورهای عربی و منطقه [جمعیت کشورهای همسایه ایران] وجود دارد، اما مسئولان ما با آنان مذاکره نمی‌کنند و تصورشان آن است که کشورهای دنیا فقط همین چهار کشور آمریکا، آلمان، انگلیس و فرانسه هستند و هیچ کشور دیگری در دنیا برای مذاکره وجود ندارد. اگر دولتمردان به دنبال مذاکره هستند، بهتر است با کشاورزان، گندم‌کاران، تولیدکنندگان و مردم خودمان مذاکره کنند تا بلکه جامعه نجات پیدا کند.
جریمه روزنامه کویتی به دلیل اهانت به ایران

دادگاهی در کویت، روزنامه السیاسه این کشور را به دلیل اهانت به ایران ۶۰۰۰ دینار کویتی جریمه کرد. در حکم‌ این ‌دادگاه آمده است: «موضوعاتی که در این روزنامه منتشر شده است، خارج ‌از قوانین روزنامه‌نگاری است و نباید در روزنامه‌ها به اموری پرداخته شود که دولت مورد انتقاد قرار گیرد. موضع دولت کویت ‌در رابطه با درگیری‌های منطقه، بی‌طرفی و خویشتن‌داری است. بر اساس این گزارش، سردبیر روزنامه السیاسه پیش‌ازاین نیز چندین بار در مطالبی به جمهوری اسلامی ایران و مذهب تشیع اهانت کرده است».

اخبار روزانه:
*
طبق ابلاغیه یک مقام مسئول به تعدادی از سازمان ها و ادارات دولتی، از آن ها خواسته شده با توجه به این که در برخی بررسی ها امتیازبندی های کارمندان، ملاک عمل تعداد ساعت آموزش افراد قرار می گیرد، ضمن تصحیح این روش توجه داشته باشند موضوعات مهم و تخصصی ارزش یکسان با دوره های عادی و ابتدایی نداشته و در صورتی که برای آموزش های تخصصی و ویژه، هر یک ساعت آموزش یک امتیاز برآورد می شود، برای دوره های آموزشی ساده چون یادگیری نرم افزار، آشنایی با دستور العمل ها و سامانه ها، نیم تا یک پنجم امتیاز محاسبه شود.
* محسن رضایی، دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در توئیتی نوشت: صفوف و تفکر جناحی نمی‌تواند برای ایران کاری انجام دهد و تشکیل صفوف به هم فشرده انقلابی یک ضرورت است؛ هر ایرانی که نظام و رهبری را قبول دارد به این حرکت بپیوندد.

* محمد اسلامی وزیر راه و شهرسازی: همه بلیت‌های فروخته شده به مقصد انگلیس باطل است و اگر پروازی هم به سمت انگلیس داریم باید بدون مسافر بازگردد. تعلیق همه پروازها دو هفته‌ای است. هیچ پروازی که با مسافر از انگلیس بازگردد نداریم، از امروز پروازها متوقف است و در برگشت نباید مسافر داشته باشند.

* رئیس سازمان انرژی اتمی در گفتگو با «انتخاب» و در پاسخ به این سؤال که «اخیراً مطرح شد که شهید فخری زاده در مذاکرات هسته‌ای برجام حضور فعالی داشتند»، گفت: «نه؛ شهید فخری‌زاده در مذاکرات برجام حضور نداشتند؛ اما اگر گاهی نیاز بود با ایشان مشورت می‌شد. بخشی از کارهای ایشان پدافند هسته‌ای است. پدافند هسته‌ای هم کل کشور را در بر می‌گیرد. وقتی روی مسائل فنی-حقوقی هسته‌ای صحبت می‌شود مسائل پدافند هسته‌ای هم لاجرم در زمره این‌گونه امور مطرح می‌شود ولی ایشان عضو مذاکره‌کننده برجام نبودند».

*نیروی هوایی و دریایی عربستان، فرماندهی مرکزی نیروی دریایی و همچنین نیروی هوایی آمریکا روز ۱۷ و ۱۸ دسامبر (۲۷ و ۲۸ آذر) رزمایش مشترکی را برای شبیه‌سازی جنگ در سطح دریا برگزار کردند.

* حکم شرعی بزرگنمایی نقاط ضعف جریان سیاسی رقیب و ندیدن محاسن احتمالی اوکه از اصول حرفه­ای رسانه­ای می­باشد- چیست؟ پاسخ: پرهیز از هرگونه تخریب رقبا و مراعات حرمت آنان امری لازم و پسندیده است و باید در نقدهای مختلف، افراد همواره از موضع انصاف و جامع‌نگری وارد شده، از ورود به مباحثی که حتی شائبه تخریب را به همراه دارد، پرهیز نمایند: «همه توجه داشته باشند که تخریب نکنند. این تخریب و این حرف زدن­ها و اهانت کردن­ها، نه حجیت دارد برای مستمعان و نه جایز است؛ به خاطر اینکه فضا را خراب می­کند. (18/7/85)

*نجات الله ابراهیمیان»، حقوقدان و عضو پیشین شورای نگهبان در خصوص طرح جدید مجلس برای اصلاح قانون انتخابات ریاست جمهوری، گفت: «بسیاری از محدویت‌هایی که در طرح اصلاح قانون انتخابات ریاست جمهوری آمده، بر اساس رویه قبلی شورای نگهبان مغایر قانون اساسی است. در سال 87 هم مطرح شد و به علت مغایرت با قانون اساسی کنار گذاشته شد. با تلقی رویه شورا در گذشته، این طرح مغایر قانون اساسی شناخته خواهد شد. در طرح جدید مجلس که به‌تازگی مصوب شد، شرایط تحصیلی و مدیریتی خاصی برای کاندیداها در نظر گرفته شده است که با تصویب آن توسط شورای نگهبان، سوژه‌های ناب روزهای ثبت‌نام ریاست جمهوری برای خبرنگاران، امکان نامزدی را نخواهند داشت.

*عبدالباری عطوان» تحلیلگر برجسته جهان عرب گفت: «اسرائیل که از پیشرفت‌های خارق‌العاده موشکی ایران به وحشت افتاده، التماس بایدن و اروپایی‌ها را می‌کند تا وارد مذاکرات جدید با ایران شوند و درنهایت آن را از داشتن موشک‌های دقیق و دوربرد محروم کنند!».

*وعده و وعیدهای کاذب که کاندیداها می‌دهند، چه حکمی دارد؟ پاسخ: جایز نیست. چراکه دادن وعده­ای فراتر از اختیار، مصداق یک نوع تقلب است که برخی کاندیداها برای به دست آوردن آرای مردم به آن متوسل می­شوند، دست به دامن دروغ می‌شوند و تدلیس می­کنند.

https://shoma-weekly.ir/NzZ20M