گفته می‌شود که...

رأفت امام به خانواده چهارقلوهای مشهدی/قیمت نفت رکورد می‌شکند!/آیا کاهش قیمت خودرو محقق می‌شود؟/منفورترین چهره لیگ انگلیس در هفته‌ای که گذشت/وب‌سایت هندی و رسانه آذری رهبر معظم انقلاب رونمایی شد/بازی رایانه‌ای حاج قاسم سلیمانی منتشر می‌شود/تایمز: تعداد نیروهای حزب‌الله از ارتش انگلیس بیشتر است و ...

رأفت امام به خانواده چهارقلوهای مشهدی

با دستور تولیت آستان قدس رضوی در شب میلاد پیامبر اکرم (ص)، خانواده چهارقلوهای تازه متولد شده مشهدی تحت حمایت ویژه قرار گرفتند. علاوه بر تأمین هزینه‌ بیمارستان این نوزادها در حال حاضر کلیه هزینه‌های جاری آن‌ها به مدت یک سال از سوی آستان مقدس قدس رضوی پرداخت خواهد شد. «مروی» همچنین تأمین هزینه مسکن خانواده را به مدت سه سال مورد تأکید قرار داده است.

قیمت نفت رکورد می‌شکند!

شبکه خبری راشاتودی روسیه گزارش داد: «در حالی قیمت نفت طی روزهای اخیر به بالاترین قیمت خود در چند سال اخیر رسیده که برخی معامله‌گران بازار نفت می‌گویند نه‌تنها ممکن است قیمت نفت از ۱۰۰ دلار عبور کند، بلکه ممکن است تا پایان ۲۰۲۲ قیمت نفت ۲۰۰ دلار را هم ببیند». روززنامه آمریکایی وال‌استریت ژورنال هم در گزارشی آورد، در هفته‌های گذشته پیشنهاد‌های قیمتی برای نفت آمریکا بر رقم‌های حدود ۱۰۰ دلار برای تحویل در دسامبر امسال و پیشنهاد‌ات ۲۰۰ دلاری برای تحویل در دسامبر سال آینده ارائه شده است». بر این پیش‌بینی‌های نفتی، افزایش فروش نفت ایران را هم باید اضافه کرد که در آینده بدون کرونا، اقتصاد جهانی نیاز شدیدی به آن خواهد داشت؛ واردکنندگان نفت در بخش خصوصی چین قصد دارند در ۳ ماه آینده اقدام به واردات بیشتر نفت از ایران و روسیه کنند».
تجارت
۱۶ میلیارد دلاری با اعضای شانگهای

در نیمه نخست امسال، بیش از ۲۶ میلیون تن کالا به ارزش ۱۶ میلیارد و ۵۶ میلیون دلار بین ایران و اعضای پیمان شانگهای تبادل شد که 9.5 میلیارد دلار سهم صادرات و 6.5 میلیارد دلار آن سهم واردات بود.
آیا کاهش قیمت خودرو محقق می‌شود
؟

وزیر صمت خبر داد: «سال آینده تولید خودرو توسط خودروسازان به بیش از 1.6 میلیون دستگاه خواهد رسید و دیگر قرعهکشی برای خودرو نخواهیم داشت». به عقیده وزیر، قیمت خودروها تا پایان سال کاهشی خواهد شد و روزهای خوبی برای صنعت خودرو شاهد خواهیم بود.
چاره‌ای جز حذف دلار
۴۲۰۰ تومانی نیست!

«مفتح» سخنگوی کمیسیون برنامه‌وبودجه گفت: «وضعیت اقتصادی به‌گونه‌ای است که چاره‌ای جز حذف دلار ۴۲۰۰ تومانی نداریم جز ‌در موارد ضروری خرید دارو». حسینی، رئیس کمیسیون جهش تولید مجلس نیز در یک برنامه تلویزیونی اعلام کرد: «از سال ۹۷ تاکنون به خاطر ارز ۴۲۰۰ تومانی فقط از پول نفت حداقل حدود ۷۰۰ هزار میلیارد تومان از دست داده‌ایم». درحالی‌که موافقان سیاست حذف ارز ترجیحی ۴۲۰۰ تومانی بر چالش توزیع رانت ارزی و عدم استفاده بخش مهمی از مردم از منافع آن تأکید دارند، برخی مخالفان نیز به موضوع خسارت معیشتی و اجتماعی ناشی از حذف یک‌باره این ارز اصرار دارند. بااین‌حال رئیس‌جمهور چندی پیش با اعلام این خبر که دولت در حال بررسی نحوه برداشتن این ارز رانتی است، خاطرنشان کرد، هیچ تصمیمی با نوسان قیمتی کالاها در بازار و بدون اطلاع به مردم، در دولت اجرایی نخواهد شد.

ساخت مسکن با همکاری چین و ترکیه

معاون وزیر راه گفت: «مذاکراتی با چین و ترکیه برای ساخت مسکن انجام داده‌ایم. قرار نیست نیروی کار و مصالح از خارج وارد شود، بلکه دنبال انتقال تکنولوژی و استفاده از تجربیات این کشورها هستیم تا بتوانیم مسکن‌هایی که نیاز داریم را تا یک سال بسازیم».
سرنخ موج‌های کرونایی در آمار گمرک
!

تجارت کالایی ایران (بدون احتساب نفت خام) طی نیمه نخست ۱۴۰۰ حدود ۷۹ میلیون تن کالا به ارزش 44.9 میلیارد دلار بوده که از این میزان حدود 21.9 میلیارد دلار مربوط به صادرات و حدود ۲۳ میلیارد دلار آن مربوط به واردات ایران است. از میان ۴۳۲۵ ردیف تعرفه کالاهای وارداتی طی نیمه نخست ۱۴۰۰، تعداد ۱۰ ردیف تعرفه عمده واردات ایران را با مجموع ارزشی 8.2 میلیارد دلار سهم حدود 35.4 درصد از کل ارزش واردات تشکیل می‌دهند. یک نکته جالب اما در میان این آمارها، آمار مربوط به واردات واکسن است که نشان می‌دهد حتی از روغن خام سویا هم در این مدت گذشته از سال کمتر وارد شده است! شاید دلیل موج‌های ۴ و ۵ و ۶ کرونا و این تعداد فوتی و مبتلا را بهتر باشد در لابه‌لای آمار گمرک جستجو کنیم!

منفورترین چهره لیگ انگلیس در هفته‌ای که گذشت

در حاشیه بازی امروز کریستالپالاس و نیوکاسل، هواداران کریستالپالاس با در دست گرفتن بنری که در آن القابی چون تروریست، شکنجه‌گر و قاتل به بنسلمان نسبت داده شده بود، به مالکیت سعودی‌ها بر این باشگاه انتقاد کردند.
شواهدی بر نارضایتی مردم ایران از نظام نیست

نظرسنجی دانشگاه مریلند آمریکا نشان می‌دهد: «شواهدی مبنی بر نارضایتی گسترده از نظام وجود ندارد که نشان دهد جمهوری اسلامی آن‌طور که برخی مفسران آمریکایی مدعی هستند، نزدیک یا در آستانه فروپاشی باشد. همچنین بیش از نیمی از پاسخ‌دهندگان معتقدند که ایران باید قاطعانه روی خواسته‌هایش پافشاری کند و واشنگتن را به پذیرش آن‌ها مجاب کند».

محرابیان: خشک‌سالی مهرماه بی‌سابقه است

وزیر نیرو گفت: «خشک‌سالی که در یک ماه اخیر از سال آبی جاری رخ‌داده در نیم‌قرن اخیر بی‌سابقه بوده است. نسبت به ۵۰ سال گذشته کاهش بارندگی‌ها در کشور محسوس بوده و در برخی از استان‌ها تا ۴۰ درصد رقم خورده است».
اروپا و آمریکا؛ بحران در تصمیم‌گیری
!

رئیس‌جمهور دیروز در سخنانی پیش از بیانات رهبر معظم انقلاب، گفت: «سیاست خارجی کشور تعامل گسترده با دنیا به‌ویژه همسایگان است. اقتصاد کشور را به مذاکره و مانند آن گره نمی‌زنیم، ما به آنچه تعهد کردیم پایبند هستیم اما آمریکا و اروپایی‌ها دچار بحران در تصمیم‌گیری هستند». یکی از خواسته‌های دولت برای سرانجام یافتن مذاکرات وین، تعهد طرف آمریکایی برای عدم بدعهدی مجدد و خروج دوباره از توافق برجام است که در این رابطه نماینده روسیه در وین نیز تأکید کرد: «درخواستِ ایران برای دریافت ضمانت برجامی از آمریکا منطقی است. این [خواسته] نه‌تنها با عرف دیپلماتیک بلکه با عقل سلیم ابتدایی نیز هم‌خوانی دارد».

وب‌سایت هندی و رسانه آذری رهبر معظم انقلاب رونمایی شد

هم‌زمان با فرارسیدن ایام میلاد پیامبر اعظم(ص)، امام جعفر صادق(ع) و هفته وحدت، فعالیت وب‌سایت هندی و رسانه آذری پایگاه اطلاع‌رسانی دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آیت‌الله خامنه‌ای (KHAMENEI.IR) آغاز شد. پایگاه اطلاع‌رسانی KHAMENEI.IR که از سال ۱۳۸۲ آغاز به کار کرده است، اخبار، بیانات، منظومه اندیشه و سیره رهبر انقلاب اسلامی را پوشش داده و به تولید و انتشار محتوا به زبان‌های مختلف می‌پردازد.
لزوم حساسیت اجتماعی به کشفیات خاص
!

با تلاش اداره کل اطلاعات البرز، باند قاچاق اسلحه در این استان متلاشی شد. در این عملیات تعداد قابل‌توجهی اسلحه کلاشینکف و سلاح کمری به همراه مهمات آن‌ها کشف شد. یکی از اعضای این باند پس از دستگیری اعتراف کرد که قرار بود حدود ۲۰۰ تا ۳۰۰ اسلحه در استان البرز به یک مشتری بفروشند. همچنین گمرک از کشف ۴ هزار و ۳۴۸ فشنگ جنگی کلاشینکف از دو کامیون ورودی از مرز میلک خبر داد. طی ماه‌های اخیر کشفیات مهمات جنگی در مبادی ورودی و در برخی استان‌های کشور افزایش یافته که نشان‌دهنده دسیسه‌های ضدانقلاب برای برهم زدن امنیت کشور با بهره‌گیری از سلاح گرم است.

مقصر وضعیت امروز اقتصاد کیست؟

«حسین نمازی» (وزیر اقتصاد دولت اصلاحات) در تشریح اقتصاد ایران در 40 سال اخیر، گفته است: «در دوره ریاست‌جمهوری آقای هاشمی نظر و پیشنهادهای صندوق بین‌المللی پول موردتوجه قرار می‌گرفت. در اوایل اردیبهشت سال 78 از طرف بانک مرکزی پوشه‌ای برای امضا به من دادند و در مورد فوریت آن تأکید کردند. آن پوشه حاوی تفاهم نامه‌ای با آقای کامدسو، رئیس صندوق بود. متن تفاهم‌نامه شامل 26 بند بود؛ ایجاد نظام قیمتی و ارزی مبتنی بر بازار، اصلاحات قیمتی افزایش قیمت فرآورده‌های نفتی داخلی،ضرورت حذف تمامی انواع یارانه‌های ضمنی و کنترل‌های قیمتی،اجازه فعالیت به مؤسسات اعتباری خصوصی،دادن استقلال بیشتر به بانک‌ها واستفاده از نظرات کارشناسی بانک جهانی و صندوق نسبت به حسابرسی متمرکز، تعییننرخ ارزتوسط مکانیسم بازار و رفع محدودیت واردات به لحاظ نوع کالامهم‌ترین بندهای آن بود. این تفاهم عملاً از سال 68 با آغاز کار دولت آقای هاشمی در راستای سیاست‌های تنش‌زدایی با عنوان «سیاست‌های تعدیل اقتصادی» آغاز شد. به همین دلیل قیمت‌ها رو به افزایش گذاشت و افزایشنرخ ارزهم سرعت بیشتری گرفت و زمینه‌های نارضایتی مردم فراهم آمد. در دور دومِ آقای هاشمی این سیاست‌ها ادامه داشت و در سال 74 نرخ تورم به 50 درصد رسید. در دولت اصلاحات هم که از سال 76 آغاز به کار کرد آقای خاتمی رسماً اعلام کرده بود که "سیاست‌های اقتصادی من همان سیاست‌های اقتصادی آقای هاشمی است".
بازی رایانه‌ای حاج قاسم سلیمانی منتشر می‌شود

مسئول سازمان فضای مجازی بسیج گفت: بازی رایانه‌ای حاج قاسم سلیمانی با نام فرمانده مقاومت منتشر خواهد شد.«مسلم معین» درباره جزئیات بازی رایانه ای بزرگ «سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی» با عنوان فرمانده مقاومت گفت: این بازی سریالی، حداقل در سه فصل تولید خواهد شد. مسئول سازمان فضای مجازی بسیج تصریح کرد: بازی فرمانده مقاومت در هفته بسیج با نسخه نبرد آمرلی رونمایی خواهد شد و در آینده روایتگر جنگ های پیروزمندانه ۳۳ روزه و ۲۱ می شود.

نشست همسایگان افغانستان در ایران، بدون حضور طالبان!

دومین نشست وزرای امور خارجه کشورهای همسایه افغانستان روز چهارشنبه پنجم آبان ماه در تهران برگزار می‌شود. در این نشست وزرای خارجه ایران، پاکستان، ازبکستان، تاجیکستان و ترکمنستان شرکت می‌کنند. حضور وزیر خارجه چین نیز به‌صورت مجازی قطعی شده است ولی هنوز مشخص نیست که روسیه در چه سطحی در این نشست شرکت خواهد کرد. خبرها حاکی از آن است که طالبان برای شرکت در این نشست دعوت نشده است. در نخستین نشست وزرای خارجه ۶ کشور همسایه افغانستان شامل ایران، چین، پاکستان، ازبکستان، تاجیکستان و ترکمنستان که ۱۷ شهریورماه به‌صورت مجازی و به ریاست پاکستان برگزار شد، توافق شد که دور بعدی این نشست در تهران برگزار شود. حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه کشورمان طی سخنانی در این نشست از آمادگی جمهوری اسلامی ایران برای در اختیار گذاشتن تمامی امکانات خود به‌منظور پیشبرد مذاکرات بین‌الافغانی خبر داد. ۲۶ مهرماه «سعید خطیب‌زاده» سخنگوی وزارت امور خارجه با اعلام برگزاری این نشست، افزود: «این نشست یک روزه خواهد بود. دستور کار نشست تهران ادامه گفت‌وگوهایی است که در دور اول به‌صورت مجازی برگزار شد. این کشورها متمرکز خواهند بود که به تشکیل دولت فراگیر در افغانستان و صلح و ثبات در افغانستان کمک کنند».
واکنش شمخانی به بودجه
۱.۵ میلیارد دلاریِ رژیم صهیونیستی علیه ایران

دبیر شورای عالی امنیت ملی به اختصاص بودجه ۱.۵ میلیارد دلاری رژیم صهیونیستی برای شرارت علیه ایران واکنش نشان داد.علی شمخانی در توئیتر نوشت: رژیم صهیونیستی به جای اختصاص بودجه 1.5 میلیارد دلاری برای شرارت علیه ایران به فکر تامین ده‌ها هزار میلیارد دلار بودجه برای بازسازی خسارت‌های ناشی از پاسخ کوبنده ایران باشد.گفتنی است چندی پیش کانال ۱۲ تلویزیون اسرائیل فاش کرد تل‌آویو ۱.۵ میلیارد دلار برای تقویت قابلیت حمله به تأسیسات هسته‌ای ایران اختصاص داده است.براساس این گزارش، رژیم صهیونیستی این میزان بودجه را برای حمله احتمالی به تاسیسات هسته‌ای ایران، از جمله تاسیسات زیرزمینی پیش‌بینی کرده است.
تایمز: تعداد نیروهای حزب‌الله از ارتش انگلیس بیشتر است

نشریه انگلیسی نوشت: «درصورتی‌که سخنان دبیرکل حزب‌الله لبنان دقیق باشد، تعداد نیروهای این گروه از ارتش لبنان و حتی ارتش انگلیس نیز بیشتر خواهد بود. حزب‌الله قدرت بزرگی را با حمایت ایران ایجاد کرده و تجهیزات دیگر گروه‌های لبنانی ازجمله ارتش لبنان با حزب‌الله برابری نمی‌کنند».
منبع عراقی: تنش میان ایران و عربستان پایان می‌یابد

یک منبع در دولت عراق به روسیا الیوم گفته: «عراق میزبان چهار نشست میان ایران و عربستان بوده که طی آن، همگرایی زیادی میان آن‌ها ایجادشده و این موضوع طی مرحله آتی، به اعلام پایان تنش میان دو طرف منجر خواهد شد». پیش‌بینی این منبع از پایان مسائل فی‌مابین تهران و ریاض در حالی است که به اذعان هر دو طرف، نشسته‌ای اخیر دوستانه و صمیمانه بوده است، اما موضوعات زیادی همچنان باقی مانده است.
آرام آرام به پایان پاندمی کرونا نزدیک می‌شویم

سید محمدرضا هاشمیان، استاد تمام دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی: به نظر می‌رسد با کمک دارویی که به‌زودی تایید خواهد شد و واکسن‌هایی که تزریق می‌شوند آرام آرام به پایان پاندمی کرونا نزدیک می‌شویم.داروی مولنوپیراویر فرم پیشرفته فاویپیراویر است، این دارو توسط محققان دانشگاه Emory آمریکا طراحی و ساخته شد و شرکت مرک این دارو را تولید کرد و مطالعات آن را انجام داد. مطالعاتی که ثابت کردند مصرف این دارو میزان بستری بیماران مبتلابه کرونا را ۵۰ درصد کاهش می‌دهد.تمام داروها و حتی مولنوپیراویر، داروهایی با اثرات نسبی هستند و قرار نیست جان تمام بیماران را نجات دهند

نظر مراجع عظام تقلید درباره مسدود کردن فضای مجازی!

عضو کمیسیون مشترک طرح صیانت از فضای مجازی گفت: «کاهش سرعت اینترنت در دستور کار کمیسیون مشترک نیست؛ ما به دنبال قانونمند کردن فضای مجازی هستیم». احمد امیرآبادی فراهانی تصریح کرد: «برخی از مواد طرح قبلی نیاز به تغییرات دارد؛ مثلاً باوجود تحریم‌های ظالمانه علیه ایران امکان الزام به بازگشایی دفاتر شرکت‌های خارجی، چون اینستاگرام و فیسبوک و... در ایران وجود ندارد، از طرفی هم نمی‌توان اجازه داد که این پلتفرم‌ها بدون توجه به قوانین کشور ما هر فعالیتی انجام دهند. فیلتر و مسدودسازی راه‌حل نیست بلکه ما باید در کمیسیون مشترک به‌دقت این را بررسی کنیم و به یک راهکار عملیاتی برسیم». وی افزود: «من به‌هیچ‌عنوان موافق انسداد شبکه‌های اجتماعی خارجی نیستم، بنده و بسیاری از مسئولان عالی‌رتبه هم عضو همین شبکه‌های اجتماعی هستیم که برخی از آن‌ها، چون توییتر در ایران فیلتر هستند؛ وقتی مسئولان کشور هم در چنین شبکه‌ای فعالیت دارند واقعاً دلیل انسداد و فیلترینگ چیست؟! معنی ندارد». در همین موضوع، رئیس شورای عالی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در دیدار اخیرشان با رئیس مجلس شورای اسلامی گفته بود: «ولنگاری‌های فضای مجازی باید مدیریت شود؛ اما صراحتاً می‌گویم که نظر جامعه مدرسین حوزه علمیه قم و مراجع عظام تقلید بر مسدود کردن این فضا نیست و نباید جلو فضای مجازی گرفته شود».

‌اخبار روزانه:
*
حمیدرضا حاجی‌بابایی رییس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس: حدود ۴۰ میلیون تن از جمعیت کشور، به کمک فوری و آنی نیاز دارند. میزان نارضایتی مردم از شرایط اقتصادی کشور را نمی‌توان پنهان کرد.
*ارزش لیر ترکیه که این روزها سقوط تاریخی خود را طی می‌کند، امروز دوباره با سقوط بی‌سابقه‌ای به رکورد
۱۰ لیر مقابل هر دلار آمریکا رسید. در کنار بی ارزش شدن پول ترکیه و بدهی ۸۰۰ میلیارد دلار بدهی دولت این کشور، فرار سرمایه‌ گذاران خارجی از این کشور هم رکورد زده است.
*عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه با قرار گرفتن مجدد نام ایران در لیست سیاه
FATF تغییر تازه‌ای در مراودات تجاری ایران رخ نمی‌دهد، گفت: FATF نه داغی دارد و نه درفشی. فقط در این حد اعلام می‌کند که کشور‌ها غیرهمکار هستند و در این موضوع نتیجه را دولت‌ها و شرکت‌ها می‌گیرند. حجت الاسلام و المسلمین غلامرضا مصباحی مقدمی درباره قرار گرفتن مجدد نام ایران در لیست سیاه گروه ویژه اقدام مالی موسوم به " FATF" و وضعیت مراودات اقتصادی ایران اظهار کرد: گروه ویژه اقدام مالی هر سه ماه یک بار لیست خود را بروز کرده و گزارش جدید ارائه می‌دهد. وی اضافه کرد: اگر کشوری شروط این گروه را پذیرفته و به آن عمل کرده باشد، از این لیست حذف می‌شود، در غیر این صورت اسم آن تکرار می‌شود؛ بنابراین هیچ اتفاق تازه‌ای رخ نخواهد داد، چون کار FATF همین است.

*سخنگوی طالبان درباره حمله پهپادی اخیر آمریکا در کابل که به جان باختن شماری از شهروندان منجر شد، گفت: «این اولین جنایتی نیست که آمریکایی‌ها با بی‌رحمی در افغانستان مرتکب شده‌اند. آمریکا تمام بیست سال گذشته چنین اقداماتی انجام داده است». مجاهد افزود: «چهره واقعی آمریکا برای مردم کشور ما و جهان به نمایش درآمده است و آمریکا در هرکجا که این جنایات را انجام دهد محکوم است و باید به مردم افغانستان غرامت پرداخت کند».
*وزارت خزانه‌داری آمریکا پس از ماه‌ها بازبینی در نظام تحریم‌ها، با انتشار گزارشی نشان داد که همچون اسلاف خود، تحریم را ابزاری می‌داند برای پیشبرد آنچه منافع ملی آمریکا نامیده و به دنبال نوین‌سازی آن است. این وزارتخانه هشدار داد که باید اقدام‌های بیشتری علیه رمز ارزها اتخاذ شود. وزارت خزانه‌داری آمریکا پیشتر هشدار داده بود کاهش استفاده از دلار در مبادلات جهانی و رواج تحریم‌های اقتصادی علیه سایر کشور‌ها می‌تواند نظام مالی آمریکا را تحت تأثیر قرار دهد و در بلندمدت آثار غیرقابل‌پیش‌بینی بر اقتصاد این کشور بگذارد. جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا نیز در همین زمینه اعلام کرد: «باید تدابیر مؤثرتری در روند تحریم‌های اقتصادی آمریکا علیه سایر کشور‌ها اتخاذ شود. در حال حاضر اعمال تحریم‌های اقتصادی موجب کاهش استفاده از دلار و رواج بیشتر رمز ارز‌ها شده که این می‌تواند برای اقتصاد ما ناخوشایند باشد
».

*«راس» مشاور سیاستخارجی دولت اوباما گفته است: «ایران، مذاکرات را به‌عنوان امتیاز به ما تلقی می‌کند. تهران فکر می‌کند بالا و پایین کردن ترس از برنامههسته‌ایاش، باعث میشود که رفع تحریم‌ها بیشتر از آنچه در برجام آمده باشد و در ازای آن ایران امتیازهای کمتری بدهد. برای اینکه به دیپلماسی شانس بدهیم باید ایران را بترسانیم».
*
«اسرائیل هیوم» نوشته با گرم شدن روابط ایران و «چند کشور عربی معتدل» در منطقه، نگرانی در اراضی اشغالی حکم‌فرما شده که این یعنی تل‌آویو شرط‌بندی خود درباره پیوستن کشورهای عربی به ائتلاف ضد ایرانی را باخته است.
*طبق اعلام دولت ترکیه بین سال‌های
۲۰۱۷ تا ۲۰۲۰ بیش از ۷۰۰۰ تبعه خارجی با خرید مسکن در این کشور موفق به دریافت شهروندی شده اند که بیشترین میزان فروش خانه به اتباع ایرانی، عراقی، روسی و افغانستانی بوده است. در سال گذشته اتباع خارجی ۷/۵ میلیارد دلار در بخش مسکن این کشور سرمایه‌گذاری کرده‌اند.
*همزمان با تعیین نرخ
۳۱ هزار تومانی مرغ، قیمت این محصول در بازار آزاد نیز کاهش یافته است به طوری که در محدوده ۳۳ تا ۳۴ هزار تومان به فروش می‌رسد. نرخ قبلی مرغ براساس مصوبه ستاد تنظیم بازار هر کیلو ۲۵ هزار تومان بود، این در حالی است که قیمت مرغ در ماه‌های گذشته از ۴۰ هزار تومان عبور کرده بود.
*در حالی که بر اساس مصوبه ستاد ملی مقابله با کرونا، فعالیت سامانه املاک و اسکان کشور تا پایان مهر تمدید شده بود، معاون وزیر راه از احتمال تمدید خوداظهاری در این سامانه تا آخر سال خبر داد. با این حال، اخذ مالیات از خانه‌های خالی معطل تمدید خوداظهاری نخواهد بود
.
*امینی‌خواه رئیس هیئت مدیره کانون شرکت‌های سرمایه‌گذاری سهام عدالت با بیان این که ارزش سهام عدالت در برخی استان‌ها حدود
۵۰ درصد کاهش یافته است، افزود: یکی از دلایل عمده این کاهش این است که با این که طبق مصوبه سازمان بورس ۲ هزار میلیارد تومان از منابع شرکت‌های سرمایه‌گذاری مربوط به سهام عدالت برداشته و در صندوق توسعه و تثبیت بازار واریز شد، اما متأسفانه بازارگردانی سهام عدالت انجام نشده و یکی از دلایل ریزش سهام عدالت استانی همین عدم بازاریابی این سهام توسط صندوق توسعه بازار است که باعث زیان سهامداران عدالت شده است.

https://shoma-weekly.ir/E6jMKY