دبیر مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی:
استعمار پیر و آمریکا به دنبال تکه تکه کردن سرزمین مسلمانان هستند
نشست خبری سی و ششمین کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی با حضور حجت الاسلام شهریاری دبیر مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی برگزار شد.
وی با اشاره به شعار سی و ششمین کنفرانس وحدت اسلامی، تصریح کرد: اتحاد اسلامی، صلح و تفرقه و تنازع در جهان اسلام، اقدامات و راهکارهای اجرایی به عنوان شعار این دوره از کنفرانس که از امروز ۱۷ تا ۲۲ مهرماه برگزار میشود، تعیین شده است. ما امسال مسئله عادی سازی روابط با اسرائیل که به وسیله برخی سران کشورها اتفاق افتاده را یکی از موضوعات مهم امسال در نظر گرفتیم. کنفرانس در ۶ محور ۱- جنگ و صلح عادلانه ۲- اخوت اسلامی و مبارزه با تروریسم ۳- آزاد اندیشی دینی، پذیرش اجتهاد مذهبی و مقابله با تکفیر و افراطی گری ۴- احترام متقابل بین مذاهب اسلامی، رعایت ادب اختلاف و پرهیز از مشاجره، حرمت شکنی و توهین ۵- همدلی و همدردی اسلامی و پرهیز از تنشها و منازعات ۶- تطبیع و عادیسازی ارتباط با رژیم غاصب صهیونیستی برگزار میشود.
دبیر مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی تأکید کرد: وحدت و اتحاد مسلمانان پیام انقلاب اسلامی بوده که آن را طی ۴۰ سال اعلام کرده اند. اتحاد مسلمانان فکری بود که از ابتدا مقام معظم رهبری تحت عنوان وحدت به آن اشاره کرد و برای همین موضوع مجمع جهانی را تأسیس کرد تا آن را دنبال کند. براساس اتفاقات امروز در کشور باید به مسئله وحدت اشاره ویژه داشته باشم. این پیام انقلاب موجب خشم و نگرانی استکبار جهانی شده و آن را متزلزل کرده است. نقشه اصلی دشمن اتحاد اسلامی و مردم مسلمان است.
شهریاری افزود: استعمار پیر و استکبار آمریکا به دنبال تکه تکه کردن سرزمین مسلمانان بوده است. تاریخ به ما نشان میدهد که دولت عثمانی را تکه تکه کرده و به کشورهای متعددی تقسیم بندی کردند و این نقشه شوم آنهاست که امروز نیز دنبال میشود. در قرون گذشته نیز به عنوان مثال جنگ جهانی دوم کشور ما را به سه پاره تقسیم کردند و کشورهایی مانند بخش قفقاز و ماوراالنهر را جدا کرده و همچنین بخشهایی از افغانستان و پاکستان جزو ایران بودند. پاره پاره کردن پروژهای است که از زبان اندیشمندان صهیونیست مطرح شده و به دست مستکبرین دنیا دنبال میشود. آنها به دنبال غربی کردن اسلام هستند تا منافع خودشان را به دست آوردند. اگر ما تاریخ سوریه در ۱۰ سال گذشته را دنبال کنیم، این اتفاق در سوریه رخ داده است و آن کشور تبدیل به یک خرابه شده است. همین مسئله را امروزه در خصوص استقلال اقلیم کردستان در عراق دنبال میکنند.
وی ادامه داد: در سوریه که امروزه سرزمینی سوخته نامگذاری میشود در ابتدا با تظاهرات خیابانی رقم خورد و بخشی از ارتش اعلام استقلال کرد. در همین زمان نیز گروههای تکفیری وارد کشور شده و آشوبهایی را رقم زدند که ماحصل آن تخریب، کشتار و آوارگی مردم سوری شد. ما باید از تاریخ درس بگیریم و ببینیم ابرقدرتها چگونه دارایی و منافع ما را صاحب میشوند. این درس بزرگی است تا اهمیت وحدت را با عمق جان دنبال کنیم.
دبیر مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی خاطرنشان کرد: وحدت بسیار اهمیت دارد و جلوگیری از تفرقه و تنازع را امروز میتوانیم از واجبات شرعی و دینی عنوان کنیم. اسلام نیز تفرقه و تنازع را نفی کرده و وحدت را سنت دینی قرار داده است. اگر تفرقه ادامه یابد ما را به دام سوریه سازی پیش خواهند برد.
شهریاری با تأکید بر اینکه امسال صد شخصیت برجسته جهان اسلام در سی وششمین جلسه وحدت اسلامی دعوت شدند، گفت: امسال دو تفاوت جدی با سالهای گذشته وجود دارد. مدعوین از اشخاص برجسته، مفتی اعظم در سطح وزیر و معاونان هستند که از لحاظ جایگاه اجتماعی، تأثیرگذاری بیشتری دارند. همچنین کنفرانس منطقهای در کشورها برگزار میشود که اولین آن در لبنان و با حضور ۲۰۰ شخصیت برجسته خواهد بود. همچنین در پاکستان، عراق و هند در حال طراحی کنفرانس منطقهای هستیم. این کنفرانس منطقهای به ما اجازه حضور افراد بیشتری را در خارج و داخل و ایجاد استفاده از ظرفیت فرهیختگان را به ما میدهد.
وی تأکید کرد: از ۶۰ کشور دنیا ۲۰ سخنران خارجی و ۱۰۰ سخنران داخلی خواهیم داشت که به صورت وبیناری و حضوری برگزار میشود. همچنین در روزهای پنج شنبه، چهارشنبه و جمعه ۲۰،۲۱،۲۲ مهر ماه در سالن اجلاس سران برگزار خواهد شد. روز چهارشنبه افتتاحیه با حضور حجت الاسلام رئیسی رئیس جمهور و سخنرانی شخصیتهای داخلی و خارجی خواهد بود. در روز پنج شنبه سخنرانی شخصیتهای برجسته و تجدید میثاق با آرمانهای امام و روز جمعه نیز دیدار با رهبر معظم انقلاب صورت میگیرد.
دبیر مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی ادامه داد: این کنفرانس به ۵ زبان زنده دنیا برگزار خواهد شد و ۵ نشست علمی با ارائه ۴۰ مقاله همراه خواهد بود.
اسب تروای براندازان باز هم به جاده خاکی زد
محسن سازگارا، عنصر برانداز خارجنشین که با تئوری اسب تروای خود معروف شده است، در اغتشاشات اخیر هم به جاده خاکی زد. این عنصر سابقاً اصلاحطلب در گفتوگویی با شبکه ضدایرانی اینترنشنال، مدعی شد که در اغتشاشات شنبه گذشته 100 شهر کشور درگیر بودند و نزدیک به 8 میلیون نفر هم در آنها شرکت کرده بودند! وی همچنین ادعا کرد که دو هفته قبل هم 4 میلیون نفر در اغتشاشات شرکت کردند و براساس همین آمارها، مدعی شد که اگر اغتشاشها ادامه داشته باشد، در دور بعد 30-40 میلیون نفر به خیابانها خواهند آمد! البته این دست تحلیلهای محسن سازگارا که مدعی است براساس منابع داخل حکومتی هم بیان میشود، مسبوق به سابقه است و دستکم اینکه برمبنای آنچه او ادعا میکند، از سال 88 تا امروز تقریباً 20-10 انقلاب در کشور رخ داده است. فارغ از اینکه اگر نمودار جمعیتی مورد ادعای سازگارا با همین منوال به رشد خود ادامه بدهد، در آینده نه چندان دور، تعداد جمعیت در خیابان از جمعیت 85 میلیونی کشور هم بیشتر خواهد شد که احتمالاً او مجبور خواهد شد آمار اتباع بیگانه یا شهروندان دیگر کشورها را هم در محاسبات علمی خود لحاظ کند!
شهادت با دست خالی
غلامرضا بامدی عصر روز شنبه در محوطه بازارچه تاناکورای سنندج در حالیکه میخواست از اموال مردم محافظت کند مورد هدف تیر عوامل گروهکها قرار گرفت و به شهادت رسید. شاهدان عینی میگویند، نیروهای حافظ امنیت تنها به باتوم مجهز بودند و سعی داشتند آشوبگرانی را که قصد آتشزدن مغازهها را داشتند متفرق کنند اما در یک لحظه به سمت شهید بامدی و همرزمانش شلیک شد. در این تیراندازی یک پاسدار دیگر نیز زخمی شد. یکی از بازاریان میگوید: فرد مسلح حدود دو خشاب اسلحه کلاشینکف را در میدان شلیک کرد. بررسیهای اولیه و غیررسمی حاکی از آن است که فرد مسلح از اعضای گروهک تروریستی کومله بوده است. فرمانده انتظامی کردستان گفت هیچ یک از نیروهای انتظامی در جریان مأموریتهای خود برای متفرق کردن و دستگیری اغتشاشگران تیر جنگی به همراه ندارند. در اعتراضات سال 1398 نیز حدود ۵۰ نفر با گلوله شلیک شده از سلاح غیر سازمانی کشته شدند.
وزیر صمت: واردات خودرو قطعا انجام میشود
وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه فرایند واردات خودرو به کشور با کُندی مواجه نیست، گفت: قطعا در آینده شاهد ورود نخستین خودروهای وارداتی به کشور خواهیم بود. سید رضا فاطمی امین، در پاسخ به سوالی درخصوص واردات خودرو اظهار کرد: تا کنون ۳۰۰ شرکت یا شخص حقیقی برای واردات خودرو درخواست دادهاند، اما بسیاری از آنها در همان ابتدای کار به دلیل نداشتن شرایط لازم حذف شدند.
پیشبینی بانک جهانی از آینده اقتصاد ایران
بر اساس پیشبینی بانک جهانی با وجود تداوم سیاستهای تحریمی آمریکا، اقتصاد ایران در سال جاری میلادی بزرگتر خواهد شد و رشد ۲.۹ درصدی را تجربه خواهد کرد. این رقم البته نسبت به رشد ۴.۷ درصدی سال قبل کمتر است. بانک جهانی همچنین انتظار دارد تراز حسابهای جاری ایران و تراز مالی دولت ایران در سال ۲۰۲۲ نسبت به سال قبل بهبود پیدا کند. تراز حسابهای جاری ایران در سال ۲۰۲۱ معادل ۳.۵ درصد تولید ناخالص داخلی محاسبه شده است و پیشبینی میشود این رقم در سال جاری به معادل ۳.۸ درصد تولید ناخالص داخلی افزایش یابد. تراز مالی دولت ایران نیز در سال گذشته معادل منفی ۵.۳ درصد تولید ناخالص داخلی بوده و این نهاد بینالمللی پیشبینی کرده است تراز مالی دولت در سال جاری به معادل منفی ۴.۵ درصد تولید ناخالص داخلی برسد که بر این اساس، بهبود قابلتوجهی نسبت به سال قبل خواهد داشت.
بالاخره اعتصاب یا فشار مأموران؟
شبکه تلویزیونی «بیبیسی» که از لندن علیه ایران برنامه پخش میکند، از یک سوژه خبری دوبار و با دو هدف متفاوت استفاده کرد. این شبکه تلویزیونی با استناد به ویدیوی کوتاهی از بسته بودن برخی مغازهها در یک خیابان که معلوم نیست مربوط به چه شهری و اساساً برای روز تعطیل یا عادی است، نتیجه گرفت که بازاریان در همراهی با آشوبهای اخیر اعتصاب کرده و کرکرههای خود را پایین کشیدهاند. همین شبکه، باز در خبری دیگر ادعا کرد که نیروهای امنیتی و انتظامی مغازهداران و کسبه را وادار کردهاند تا مغازههای خود را ببندند. به این ترتیب، این شبکه مخاطبان خود را در یک بلاتکلیفی و سردرگمی قرار میدهد که این مغازههای ادعایی به دلیل اعتصاب بسته شدهاند یا به دلیل فشار نیروهای انتظامی؟ هرچند واقعیتی که رسانه سلطنتی BBC انکار میکند، آن است که در شیوه جدید اغتشاشها و ناامنی، آشوب به صورت هدفمند و با نیت ایجاد اختلال در مراکز پر تردد و ایجاد رعب و وحشت میان کسبه و مشتریان آنان صورت میگیرد. آنچه شنبه گذشته در بازار تهران رخ داد، از همین دست بود. به این ترتیب که ابتدا چند نفر معدود با کوکتل مولوتف کیوسک پلیس را به آتش کشیدند و همین امر باعث تعطیلی بازار از سوی کسبه شد، اما رسانههای ضدایرانی، درست مانند رفتار بیبیسی، درعین حال که خبر اغتشاش در بازار تهران را با آب و تاب پوشش دادند، در همان حال مدعی شدند که بازار تهران اعتصاب هم کرده است!
زیباکلام اخراج شد؟
رئیس دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران در واکنش به خبر اخراج صادق زیباکلام به تلویزیون اینترنتی دانشگاه تهران گفت: دکتر زیبا کلام چهار سال قبل یعنی در ۷۰ سالگی بازنشسته شده است. دکتر متقی گفت در حال حاضر ۲۸ استاد در دانشکده فعالیت دارند که حتی به اندازه کافی برای استادان درس وجود ندارد بنابراین وقتی فردی بازنشسته میشود نباید چنین توقعی داشت.
غفلت از گردشگری حلال در آستانه برگزاری جام جهانی قطر
معاون امور بین الملل اتاق بازرگانی ایران به برگزاری جام جهانی قطر اشاره کرد و گفت: میگویند که کیش میخواهد میزبان برخی از توریستهای جام جهانی قطر باشد، در حالی که به هیچ وجه پیش بینی خاصی در مورد میزان و وضعیت اسکان افراد انجام نشده است؛ حتی افرادی که در کیش زندگی میکنند، نمیدانند چگونه میتوانند برای دیدن بازیها به قطر بروند؛ باید سیاست گذاری و برنامه ریزی دقیقی در رابطه با میزبانی از توریستها انجام شود. اصطلاحی تحت عنوان «گردشگری حلال» داریم که مربوط به میزبانی از توریستهای کشورهای اسلامی و دارای اشتراکات فرهنگی میشود؛ با این حال حتی در مورد گردشگری حلال هم در کیش برنامه ریزی خاصی صورت نگرفته است.
چه کردید چه کردید، به جز توهین و تحقیر؟
دانشجویان دانشگاههای تهران و امیرکبیر اقدامات اخیر اغتشاشگران را محکوم کردند. دانشجویان دانشگاههای تهران و صنعتی امیرکبیر با در دست داشتن پرچم جمهوری اسلامی ایران اقدامات روزهای اخیر آشوب طلبان در هتک حرمت مقدسات، تخریب اموال عمومی و برهم زدن امنیت و آرامش جامعه را محکوم کردند. «آفت هر ملتی، تفرقه بی حرمتی»، «دستهای پینه بسته پای نظام نشسته» و «چه کردید چه کردید به جز توهین و تحقیر» از جمله شعارهای دانشجویان در این تجمع آرام و راهپیمایی اعتراضی در محکومیت اغتشاشات بود. همزمان با حمایت دانشجویان از نظام و محکومیت حوادث اخیر در دانشگاههای تهران و امیرکبیر، دانشجویان دانشگاههای بوشهر نیز در اعتراض به وقایع اخیر کشور و آسیب زدن اغتشاشگران به امنیت و اموال مردم واکنش نشان دادند و تجمع برگزار کردند.
دعوای تلگرام و واتساپ بالا گرفت
مدیر واتساپ به اتهامات مدیر تلگرام پاسخ تندی داده و گفت: او خودش یک کپی از تمام پیام های تلگرام دارد، این خطرناک است! ویل کاتکارت، مدیرعامل واتساپ، در پاسخ به نظرات پاول دورف، مدیرعامل تلگرام، در توئیت خود نوشت: من از تلگرام برای کارهای خصوصی خود استفاده نمیکنم. برخلاف واتساپ، تلگرام بهطور پیشفرض از قابلیت رمزگذاری سرتاسری پشتیبانی نمیکند و هیچ راهی برای فعال کردن آن در گروهها وجود ندارد. این یعنی تلگرام یک کپی از پیامها شما نگه میدارد و این موضوع باعث نگرانی من میشود. همچنین باور دارم که پاول ادعاهای خود را برای رشد برنامهاش مطرح کرده است. دیدن این موضوع واقعا ناراحتکننده است که تلگرام تلاش میکند با ارائه اطلاعات نادرست به عنوان یک تاکتیک برای رشد خود استفاده کند.
توضیحات رئیس پلیس پیشگیری درباره اتفاقات بازار تهران
رئیس پلیس پیشگیری تهران بزرگ از دستگیری تعدادی از عوامل آشوبهای روز شنبه در بازار تهران خبر داد. سرهنگ جلیل موقوفهای، رئیس پلیس پیشگیری تهران بزرگ طی حضور میدانی در بازار تهران در خصوص التهابات بازار اظهار کرد: در اتفاق روز شنبه تعدادی اراذل و اوباش، بازار را دچار التهاب کرده بودند که پلیس و نیروهای امنیتی، تعدادی از آنها را دستگیر و تعدادی نیز شناسایی شدند که به زودی دستگیر خواهند شد.
وی با بیان اینکه امروز هیچ مورد خاصی نداریم و شرایط عادی است، گفت: وضعیت فعلی بازار عادی است، همه مغازهها، باز و کسبهها مشغول فعالیت روزانه خود هستند، حضور مردم نیز برای خرید و امور شخصی پر رنگ است و هیچ مشکل و مساله امنیتی نداریم.
رئیس پلیس پیشگیری تهران بزرگ بیان کرد: نه تنها در بازار بلکه در کل سطح شهر تهران وضعیت خوب و عادی است. سرهنگ موقوفهای تاکید کرد: کسبه و مردم توجهی به فضای مجازی نکنند. مواردی که در فضای مجازی بیان می شود، زمین تا آسمان با فضای واقعی فاصله دارد.