گفته می‌شود که...

حاج قاسم نبود داعش بغداد را هم تصرف می‌کرد/قیمت نفت ایران در آبان ۸۰.۵ دلار شد/ساخت ۱۰۰ هزار واحد مسکن توسط قرارگاه خاتم/تخت‌روانچی: برنامه موشکی ایران تعطیل‌بردار نیست/رأی الیوم: ایران برنده بازی مذاکرات خواهد بود/۱۲۰۰ میلیارد تومان کالای اموال تملیکی حراج شد و ...

حاج قاسم نبود داعش بغداد را هم تصرف می‌کرد

رهبر حزب سوسیال‌دموکرات کردستان عراق گفت: «اگر حاج قاسم نبود، داعش دیمشک و بغداد را تصرف می‌کرد اما هرجایی داعش وجود داشت، حاج قاسم هم مبارزه می‌کرد تا اینکه شر آنان را از سر مردم جهان برداشت».
پسته شب یلدایی حداکثر
۴۳۰ هزار تومان

در حالی که برخی کانال‌های خبری مدعی افزایش قیمت پسته به بیش از ۵۰۰ هزار تومان شده اند، بررسی خراسان نشان می‌دهد که قیمت این محصول در فروشگاه‌های آنلاین عرضه آجیل برای بهترین نوع پسته ۴۳۰ هزار تومان است.
معضل عدم حسابرسی و زیان افزوده در شرکت‌های دولتی

دیروز رئیس مجلس گفت: «سال گذشته قانونی را تصویب کردیم که شرکت‌های دولتی مکلف‌اند حسابرسی پایان سال خود را در مجمع آورده و آن را تصویب کنند، اما حتی یکی از این شرکت‌ها آن را اجرا نکرد. کارگروه ویژه متشکل از کمیسیون‌های تخصصی مجلس، مرکز پژوهش‌ها و دیوان محاسبات، شرکت‌های زیان‌ده دولتی را برای کنار گذاشتن از بودجه مشخص کنند». وزیر اقتصاد نیز در ارائه گزارش به وکلای ملت افزود: «برخی شرکتهای دولتی برای اینکه مالیاتِ کمتری بدهند، سود خود را کمتر اعلام میکنند. اگر بخواهیم بودجه شرکت‌های دولتی را صوری تصویب نکنیم، باید اشتباهات رسوب‌کرده در بودجه را اصلاح کنیم».
از افزایش تولید تا تلاش برای صادرات نفت به اروپا

گزارش ماهانه اوپک نشان می‌دهد تولید نفت ایران در ماه گذشته به ۲ میلیون و ۴۷۴ هزار بشکه در روز رسیده است. علاوه بر این شرکت ملی نفت ایران از اول ژانویه سال آینده میلادی شاخص قیمت‌گذاری نفت خام خود از شاخص نفت برنت به‌جای شاخص ICE Bwave برای اروپا و مدیترانه تغییر می‌دهد. این اقدام حاکی از قصد ایران برای ازسرگیری صادرات به اروپاست. در حال حاضر هیچ پالایشگاهی در اروپا نفت خام ایران را از ترس تحریم‌های ثانویه آمریکا نمی‌خرد.
محسن رضایی: در دولت سیزدهم، تصمیم جدی بر جراحی‌های عمیق اقتصادی داریم

معاون اقتصادی رییس جمهوری روز سه‌شنبه در حساب کاربری خود در توییتر نوشت: در دولت سیزدهم، تصمیم جدی بر جراحی‌های عمیق اقتصادی داریم و البته این جراحی‌ها باید فنی باشد و ما این کار را از حوزه تجارت شروع کردیم.محسن رضایی ادامه داد: این عزم در میان وزرای صمت، اقتصاد و رییس کل بانک مرکزی وجود دارد که بخشنامه‌های مخل تجارت و صادرات صادر نشود.

پای ازبکستان به بندر چابهار باز می‌شود

مدیرعامل سازمان بنادر در نشست سه‌جانبه ایران، هند و ازبکستان گفت: «با توسعه زیرساخت‌ها و روبناها، عملیات تخلیه و بارگیری در بندر چابهار رشد چشمگیری داشته است. با پیوستن ازبکستان به تفاهم‌نامه چابهار، در آینده‌ای نزدیک شاهد هموار شدن مسیر ترانزیت کالا بین هند، ایران و ازبکستان خواهیم بود». دیروز قالیباف نیز در صحن علنی مجلس بر اهمیت مسیرهای ترانزیتی در توسعه اقتصادی کشور تأکید کرد و گفت: «امروز ترانزیت مهمترین ظرفیت جغرافیایی ماست. باید بتوانیم از شبه‌قاره تا سواحل مدیترانه بدون هیچ واسطهای تبادلات داشته باشیم».
قیمت نفت ایران در آبان
۸۰.۵ دلار شد

بر اساس جدیدترین گزارش اوپک، قیمت نفت تمامی اعضای اوپک در آبان ماه کاهش یافته و قیمت نفت ایران به ۸۰.۵ دلار در هر بشکه رسیده است.

جبهه‌ای نه خیلی متحد و نه خیلی منسجم!

روزنامه صبح نو در گزارش اخیر خود از وضعت جبهه اصلاحات آورد: «اصلاح‌طلبان و جبهه اصلاحات این روزها مشغول بررسی راه‌های برآمدن مجدد خود در عرصه سیاسی ایران بعد از دوره فترت و رکود پس از انتخابات ریاست‌جمهوری است. وقتی مواضع نیروهای تأثیرگذار جبهه اصلاحات را کنار یکدیگر می‌گذاریم، می‌بینیم که بحث درباره سازوکار رهبری اصلاحات، حفظ کار جبهه‌ای در عین کشش برخی نیروها به انشعاب و تعیین تکلیف نسبت اصلاحات با جامعه و با حکومت، به مهم‌ترین دل‏مشغولی چپ‌ها تبدیل شده‌اند. یکی از مسائل مناقشه‌انگیز میان اصلاح‌طلبان، بحث درباره تن دادن به رهبری متمرکز محمد خاتمی و نیروهای نزدیک به او یا ایجاد یک سازوکار جدید برای اجماع‌آفرینی است. حزب کارگزاران سازندگی همواره در موضع نقد جایگاه ریاست خاتمی قرار داشته و رهبری کاریزماتیک را مناسب اقتضائات روز، ندانسته است. مشکل دیگر مبتلابه اصلاح‌طلبان، ضعف در حرکت جبهه‌ای است. این ضعف به‌وضوح خود را در دو انتخابات مجلس یازدهم و ریاست‌جمهوری سیزدهم نشان داد. بخش سوم؛ معضل حکومت یا مردم؟اصلاح‌طلبان سال‌هاست که در نسبت‌سنجی خود با ساخت قدرت و مردم، منقسم به گروه‌های متنوع و متکثری شده‌اند؛ اول آن‌هایی که ذات و هویت اصلاح‌طلبی را در یگانگی با حضور در مسئولیت‌های حاکمیتی و حکومتی می‌دانند و می‌بینند، دوم آن‌هایی که نقش‌آفرینی در گروه‌های اجتماعی و تلاش برای تقویت جامعه مدنی را مقدم بر حضور در قدرت می‌دانند و سوم آن‌هایی که معتقدند حضور در قدرت منافی حضور در جامعه نیست و قدرت‌محوری باید توأمان با جامعه‌محوری پیش برده شود».
ساخت
۱۰۰ هزار واحد مسکن توسط قرارگاه خاتم

فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا (ص) با اشاره به تحویل یک فروند کشتی افراماکس ساخته شده در شرکت صدرا تا پایان سال، از ورود قرارگاه خاتم به ساخت و صنعتی‌سازی ۱۰۰ هزار واحد مسکن در قالب طرح نهضت ملی مسکن خبر داد.
تخت‌روانچی: برنامه موشکی ایران تعطیل‌بردار نیست

نماینده ایران در سازمان ملل گفت: «ما به فعالیت‌های خود در رابطه با موشک‌های بالستیک و وسایل پرتاب فضایی که برای تضمین منافع امنیتی و اجتماعی-اقتصادی ما ضروری است، ادامه خواهیم داد. مذاکرات وین را نه از طریق تهدید بلکه با اراده سیاسی می‌توان با موفقیت به اتمام رساند».
رشد تولید صنعتی باز هم منفی شد

پژوهشکده پولی و بانکی کشور با انتشار گزارشی اعلام کرد: در هشتمین ماه امسال نیز شاخص تولید صنعتی شرکت‌های بورسی نسبت به مدت مشابه سال گذشته رشد منفی ۱٫۱ درصدی را ثبت کرده و رشد منفی تولید صنایع فلزات اساسی بیشترین سهم را در ماندگاری رشد منفی شاخص تولید صنعتی در این ماه داشته است.

رأی الیوم: ایران برنده بازی مذاکرات خواهد بود

روزنامه رأی الیوم چاپ لندن در گزارشی به قلم عبدالباری عطوان، نویسنده سرشناس جهان عرب و سردبیر این روزنامه نوشت: «هیچ مسئول امنیتی و نظامی در اسراییل وجود ندارد مگر اینکه ایران را به حمله گسترده علیه نیروگاه‌های هسته‌ای زمینی و زیرزمینی آن تهدید کرده باشد؛ هدف از این تهدیدها تنها یک‌چیز است، نجات آبروی آمریکا و مجبور کردن مقامات ایران به دادن امتیازات برای احیای استخوان‌های پوسیده برجام و باقیمانده آن است». در این تحلیل آمده است: «عجیب‌ترین این تهدیدها تهدید رئیس موساد است که گفته بود به هر بهایی که شده است اجازه دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای را نخواهد داد؛ این تهدیدات ما را یاد حرف‌های شش سال پیش عادل الجبیر، وزیر خارجه پیشین عربستان می‌اندازد که گفته بود بشار اسد چه با صلح و چه با جنگ حکومت را ترک خواهد کرد؛ بنابراین بعید نیست که رئیس موساد از این تهدیدات شدیداً پشیمان شود و به سرنوشت آقای عادل الجبیر دچار شود (راستی او اکنون کجاست؟). هرگونه حملات هوایی اسرائیل، برنامه هسته‌ای ایران را متوقف نخواهد کرد بلکه منجر به نابودی نیروگاه‌های هسته‌ای دیمونا در صحرای النقب خواهد شد. نیروگاه‌های اسرائیل مانند نیروگاه‌های ایرانی و برای مثال سایت فوردو نیست که در زیر کوه و یا در عمق چند کیلومتری زمین قرار داشته باشند. مذاکرات وین چه به نتیجه برسد و چه نرسد بی‌شک ایران برنده اصلی آن خواهد بود، این را برای بار هزارم می‌گویم. ایرانی‌ها باهوش هستند و در هر جنگ پیش رویی که اتفاق بیفتد اسرائیلی‌ها را به‌زانو درمی‌آورند البته اگر اسرائیلی روی زمین باقی بماند».
۱۲۰۰ میلیارد تومان کالای اموال تملیکی حراج شد

عضو هیئت مدیره و معاون بهره‌برداری و فروش اموال منقول سازمان جمع آوری و اموال تملیکی گفت: هزار و ۲۱۷ پارت کالا از ۲۸ استان کشور به ارزش هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان به حراج گذاشته شد.
تحلیل کارشناسان از رفتار رژیم صهیونیستی در برابر ایران

«روگل الویر» کارشناس صهیونیست می‌گوید: «در حال حاضر اسرائیل به‌هیچ‌وجه آمادگی رویارویی نظامی با ایران را ندارد و رسیدن ایران به قدرت هسته‌ای تصمیمی است که توسط خود این کشور گرفته می‌شود و نه اسرائیل». عاموس هرئیل، کارشناس دیگر صهیونیستی نیز معترف به این حقیقت است که: «تهدیدات اسرائیل ضد ایران همانند یک تپانچه خالی است». اخیراً نیز کارشناسان شبکه العربیه به ادعای حمله رژیم صهیونیستی به مراکز هسته‌ای ایران واکنش نشان داده و گفتند: «اسرائیل به‌تنهایی قدرت انجام این کار را ندارد و چنین اظهارنظرهایی بیشتر شبیه یک بلُف است؛ شخصیت‌های زیادی به قدرت موشکی بسیار پیشرفته ایران اعتراف کرده‌اند».
کمبود دارو در کشور بی‌سابقه است

سیدعلی فاطمی، نایب رئیس انجمن داروسازان کشور:بیش از ۱۵۰ داروی نایاب و کمیاب داریم.درحال حاضر برای تامین برخی داروهای ایرانی مثل «تتراسایکلین» و «کلیدینیوم سی» هم مشکل داریم.این کمبود در کشور ما بی‌سابقه است.

انتقاد دومین وزیر لبنانی از تداوم جنگ در یمن!

بعد از اظهارات جورج قرداحی، خبرنگار مشهور و وزیر سابق اطلاع‌رسانی لبنان، این بار وزیر کشاورزی، جنگ در یمن را به باد انتقاد گرفته و خواستار پایان یافتن آن در اسرع وقت شد. عباس الحاج حسن در گفت‌وگویی تلویزیونی خاطرنشان کرد، جنگ یمن، بزرگ‌ترین جنگی است که بنا به دلایل متعدد باید پایان یابد و بارزترین آن، این است که امکان ندارد هیچ انسانی با مشاهده صدها هزار کشته و آواره و گرسنه و باوجود صدها هزار تنی که دنبال امید هستند و آن را نمی‌یابند، بگوید این جنگ باید ادامه یابد. این اظهارات وزیر کشاورزی لبنان پس از گذشت یک دوره کوتاه از استعفای جورج قرداحی، وزیر اطلاع‌رسانی این کشور که گفته می‌شود به‌منظور عادی‌سازی روابط این کشور با عربستان صورت گرفت، ایراد شده است.

‌اخبار روزانه:
*
مشاور دیپلماتیک رئیس امارات گفت که کشورش به دنبال دوری از هرگونه درگیری با ایران است.«انور قرقاش» مشاور دیپلماتیک رئیس امارات در مصاحبه‌ای گفت که ابوظبی می‌خواهد از هرگونه درگیری بین آمریکا و برخی دولت‌های منطقه با ایران خود را دور نگه دارد.به نوشته رویترز، او در گفت‌و‌گو با اندیشکده «کشورهای خلیج ع. ر. ب. ی» در واشنگتن گفت که منافع امارات در این است که به هر قیمتی از هرگونه درگیری به دور باشد.قرقاش تأکید کرد که نه کشورهای منطقه و نه آمریکا خواهان جنگ دیگری همچون عراق یا افغانستان نیستند.

*فراکسیون اهل سنت مجلس شورای اسلامی درباره انتشار کلیپی مبنی بر اهانت به ساحت مقدس اهل‌بیت (ع) از سوی امام جمعه اهل سنت شهرستان آزادشهر بیانیه‌ای صادر کرد. به‌گزارش خانه ملت، متن کامل این بیانیه به این شرح است:
«
بسم‌الله الرحمن الرحیم
ندای وحدت و دوستی مردم عزیز ایران اسلامی، همواره بر سپهر جهان، طنین افکن بوده است و خواهد بود. بی گمان رسالت رسول الله (ص) و پیام اهل بیت (ع) و صحابه گرامی آن یگانه آفرینش، جز وحدت و تشکیل امت واحده نبوده است و هرگونه خدشه به این مأموریت الهی، خسارت محض می‌باشد. امت پیامبر (ص) هیچگاه به مقدسات مذاهب اسلامی جسارت نمی‌کند و در بیان خود می‌کوشد تا زمینه سوء‌استفاده دشمنان را فراهم نکند. وحدت اسلامی و انسجام ملی معطوف به دین مبین اسلام، خط قرمز فراکسیون اهل سنت مجلس شورای اسلامی می‌باشد و پیام نمایندگان اهل سنت در طول ادوار گذشته و حال، جز این نبوده است؛ بنابراین ضمن توصیه دلسوزانه و مشفقانه به متولیان منابر و سخنوران مذهبی درخصوص توجه به محتوای خطابه‌ها؛ قاطعانه هرگونه توهین به مقدسات مذاهب را به تأسی از مقام معظم رهبری (مدظله‌العالی) حرام می‌دانیم و آرزومندیم تکرار این آسیب‌ها هرگز محقق نشود

*سخنگوی وزارت برق عراق با اشاره به تشکیل هیأت عراقی و ایرانی از آمادگی این وزارتخانه برای پرداخت بدهی‌های گازی به تهران خبر داد. «احمد موسی» گفت در هیأتی که با طرف ایرانی تشکیل شده، چندین موضوع و پیشنهاد از جمله لزوم بازپرداخت بدهی‌ها به ایران مورد بحث قرار گرفته؛ این موضوع نشانگر آمادگی وزارت برق عراق برای پرداخت بدهی‌هاست.
به‌گزارش فارس به‌نقل از خبرگزاری رسمی عراق (واع) احمد موسی با بیان اینکه کاهش صادرات گاز ایران به عراق ارتباطی به بدهی‌ها ندارد و شاید مربوط به نیاز داخلی در ایران باشد، افزود: «وزارت برق عراق از طرف ایرانی در خصوص علل کاهش میزان صادرات گاز و مقدار بدهی‌های بغداد به تهران سؤال کرده است
وی همچنین یادآور شد که در صورت مواجهه با روز‌های بسیار سرد زمستان، عراق نیاز مبرمی به گاز پیدا خواهد کرد و رایزنی با طرف ایرانی همچنان درباره پایبندی به قرارداد‌های منعقدشده ادامه دارد. سخنگوی وزارت برق عراق در پایان خبر داد که هماهنگی با وزارت نفت برای رفع کمبود گاز در جریان است. پیش‌تر، وزارت برق عراق اعلام کرده بود که مقامات این کشور برای پرداخت زمان‌بندی‌شده بدهی‌های برقی به ایران به توافق رسیده‌اند.

https://shoma-weekly.ir/x2ziaZ