گفته می‌شود که...

اختلاف علنی مسئولین جامعه را فشل می کند

تا زمانی که در نطق مسئولان بوی نا امیدی و سستی را مشاهده می کنیم این نوع رفتار ها نشان دهنده این است خود مسئول سست و بی انگیزه است اما اگر مسئولان با انگیزه در میان مردم حاضر شوند قطعا می توانند کاری کنند تا مردم از سستی و بی رمقی در جامعه فاصله بگیرند
مقام معظم رهبری در دیدار با مردم قم بیان فرمودند تنها دشمنان خارجی دشمن ما محسوب نمی شود بلکه علاوه‌ بر دشمن خارجی کشور و ملت ما با یک دشمن دیگری نیز ربرو است که این دشمن در درون خود ما وجود دارد خود ما یعنی من، شما، فلان مسئول، فلان جوان. و دشمن درونی عبارت است از بی‌انگیزگی، ناامیدی، بی‌حالی، بی‌نشاطی‌، تنبلی؛ اینها نیز جزء دشمن ما محسوب می شوند. خبرنگار هفته نامه شما با همین مضمون مصاحبه تفصیلی با حجت الاسلام محمد حسن ذاکری، عضو شورای مرکزی حزب مؤتلفه اسلامی انجام داده است که متن مصاحبه به شرح ذیل آمده است:

لطفا در خصوص تبعات عدم توجه به دشمن داخلی را بیشتر توضیح بفرمایید.

مقام معظم رهبری در دیدار مردم قم اشاره فرمودند: که همه تقصیرها و گرفتاری های خود را نباید بر دوش دشمن خارجی بیندازیم و از درون خود غافل شویم.چرا که یکی از عوامل اصلی نارکارآمدی دولت ها و گروههای اجتماعی و عدم موفقیت در دستیابی به آرمان های والای نظام مقدس جمهوری اسلامی اختلافات در درون نظام است.

خداوند در قرآن می فرماید: "وَلا تَنازَعوا فَتَفشَلوا وَتَذهَبَ ریحُکُم" این آیه اشاره به این دارد تنازع، درگیری اختلاف درون یک خانواده و همراهان یک نهضت باعث فشل شدن مردم می شود.

فشل شدن به چه معنا است؟ و فشل شدن نیروهای انقلابی چه آثار و تبعاتی در پی خواهد داشت؟

فشل شدن به معنای بی انگیزگی و تنبلی و سستی است که در نهایت ابهت یک ملت را از بین خواهد برد.

مقام معظم رهبری در دیدار با مردم قم بیان داشتند دشمنی با خود همانند سربازی در میدان جنگ است که وقتی از خواب به یکباره بیدار می شود بدون این که دقتی در پرتاپ توپ داشته باشد اردوگاه خودی را هدف قرار خواهد داد.این بدان معنا است که وقتی نیروهای یک نظام با یکدیگر در درون کشور ختلاف پیدا کردند مردم و جامعه فشل شدند آن نظام دچار سستی می شود و در نهایت ابهت و قدرت و جلوه ای که در دید جهانیان دارد از بین خواهد رفت و از بین رفتن ابهت و قدرت باعث می شود تا هجمه های بر نظام بیشتر از گذشته شود.

ابهت کشور چه زمانی حاصل می شود؟

یکی از عوامل قدرت، انسجام نیروهای درونی انقلاب می باشد و پرهیز اختلاف و تنازع و جلوگیری از سست شدن انگیزه ها یکی از عوامل تقویت این قدرت درونی و ملی است و مسئولین ارشد نظام باید به این توصیه قرآنی که مبنای توصیه ولی امر (دوری از اختلاف و تنازع با یکدیگر) است دقت کنند. و این موضوع را سرلوحه کار خود قرار دهند.

مقام معظم رهبری در دیدار با مردم قم نسخه شفا بخشی از شناخت دشمن درون ارائه فرمودند وظیفه مسئولان و مردم در برابر این نسخه شفا بخش چیشت؟

نسخه شفا بخشی که ولی امر در این مقطع زمانی ارائه می کند باید مورد عمل همه مردم بوِیژه مسئولان ارشد نظام قرار گیرد و اگر مردم ببینند که مسئولین ارشدشان هر روز در رسانه و پشت تریبون ها با یکدیگر درگیر هستند و اختلاف دارند و با کنایه و طعنه با هم دیگر صحبت می کنند و عملکردهای یکدیگر را زیر سوال می برند این نوع رفتارها در مردم بی انگیزگی را اشاعه می دهد.

اختلافات در مسئولین ارشد باعث می شود تا در میان مسئولین رده پایین تر نیز سستی تردید و بی انگیزگی ایجاد شود و عامل خطرناک همین است که مقام معظم رهبری در دیدار با مردم قم به آنها اشاره فرموده اند.

"الناس علی دین مولکهم" به چه کسانی گفته می شود؟ این الناس ها چه گروههایی هستند؟

مسئولین ارشد نظام باید در مرحله اول از نزاع، اختلاف و دو گانگی پرهیز کنند و "الناس علی دین مولکهم" نگاه مردم به کسانی که عهده دار مسئولیت های اصلی در نظام و حکومت هستند چراکه مردم از آنها خط می گیرند.

مردم وقتی مشاهده می کنند که مسئولین آنها با انگیزه در عرصه های مختلف حاضر می شوند همدیگر را یاری می کنند و از نزاع و بی انگیزگی دروی می گزینند این موضوعات باعث خوشنودی و خرسندی و شادابی و نشاط میان مردم می شود.

مردم ما همیشه پیش رو تر از مسئولان نظام قرار دارند و زودتر از آنها در خط مقدم انقلاب اسلامی حضور پیدا می کنند و این مسئولین هستند که در بسیاری از جاها و مکان ها از مردم عقب تر می مانند از این رو وظیفه مسئولان ارشد و بالاتر و پایین تر و مدیران کشور است که تقویت انگیزه را در دستور کار خود قرار دهند و همچون مقام معظم رهبری که همواره در راستای تعالی و رشد مردم و نظام در کشور حرکت می کند.

وظیفه مسئولان در ایجاد نشاط میان مردم چیست و چگونه می توانند نور امید را در میان مردم و مسئولان پایین دستی خود ایجاد کنند؟

یکی عواملی که می توان نشاط و تحرک را در میان مردم ایجاد کرد ایجاد تحرک و نشاط در میان مسئولان ارشد است و مسئولین ما باید با عمل گفتار و رفتارهایشان روحیه امید و نشاط را در میان مردم بوجود آورند.

تا زمانی که در نطق مسئولان بوی نا امیدی و سستی را مشاهده می کنیم این نوع رفتار ها نشان دهنده این است خود مسئول سست و بی انگیزه است اما اگر مسئولان با انگیزه در میان مردم حاضر شوند قطعا می توانند کاری کنند تا مردم از سستی و بی رمقی در جامعه فاصله بگیرند.یکی از ویژگی های مقام معظم رهبری این است که ایشان همیشه جوانان را به آینده نظام امیدوار می کند و همواره جوانان را ترقیب می کند که آینده پرنشاط پر امید و مملو از پیشرفت ها برای این نظام و مملکت پیش روی خود خواهند دید و مسئولین ما نیز باید مقام معظم رهبری را الگوی خود در برخورد با مردم و جوانان قرار دهند و همان گونه که ایشان نشاط و تحرک را در جامعه ترزیق می کنند آنها نیز در برخورد با مردم و جوانان همان رویه را پیش بگیرند.

وجود معنویت در میان مردم چه تأثیری می تواند بر نشاط و تحرک جامعه داشته باشد؟

اگر کسی بین خود و خدای خود را اصلاح کرد و خدا بین او و مردم را اصلاح خواهد کرد از این رو ما نباید عامل معنویت را فراموش کنیم بلکه باید این موضوع را یک عنصر تأثیر گذار بدانیم و مسئولان و مردم می بایست معنویت را سرلوحه اقدامات و عملکردهای خود قرار دهند.

https://shoma-weekly.ir/ZkbucR