گفتگوی ویژه

گامهای ضروری دولت برای حمایت از شکوفایی مردمی کشاورزی

دولت مردم را قبول ندارد. بر خلاف مقام معظم رهبری که حرف شان این است که باید از مردم کمک گرفت و با کمک مردم کارها را پیش برد، دولت خیلی اعتقادی به این موضوع ندارد. دولت، خودش که نمی تواند کشاورزی کند، دولت تاجر خوبی نیست، کار تجارت و کسب باید دست مردم باشد و دولت فقط هدایت و تشویق کند.
اشاره: یکی از بخش های مهم اقتصاد کشور، بخش کشاورزی است. در سالی که اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل نام گرفته است، به نظر می رسد که شکوفا کردن این بخش از اقتصاد کشور، نقش مهمی در تحقق این شعار داشته باشد. خبرنگار هفته نامه «شما» به سراغ سید علی اصغر رخ صفت؛ عضو شورای مرکزی حزب مؤتلفه اسلامی رفته است تا ظرفیت های کشاورزی کشور را با وی به گفتگو بنشیند. ماحصل این گفتگو را در ادامه می خوانید.

با توجه به اینکه یکی از بخش های مهم در اقتصاد مقاومتی، بخش کشاورزی است، بفرمایید که چه ظرفیت هایی در این بخش وجود دارد؟

ما در کشور، ظرفیت های زیادی در بخش کشاورزی داریم. همه بخش های مختلف اقتصاد باید با هم هماهنگ باشند تا اقتصاد مقاومتی بتواند به نتیجه برسد. در بخش کشاورزی، دولت باید با مردم همکاری کند و اگر دولت، مردم را بازی ندهد، کار پیش نمی رود. دولت باید به کشاورزان و بخش خصوصی کمک کند تا کشاورزی رونق یابد.

ظرفیت ها و نقاط قوت بخش کشاورزی ما چه چیزهایی است؟

ما الحمدلله همه چیز داریم؛ هم نیروی انسانی، هم زمین، هم آب و هم سرمایه. منتها این بخش باید مدیریت بشود تا به رونق برسد. من به خاطر دارم که اواخر دهه 60 زمانی که در سازمان اقتصاد بودیم، دولت وسایل کشاورزی را وارد کرده بود و ما با همت مرحوم حاج آقا تقی خاموشی، بولدوزر و تراکتور و... گرفتیم و و روستاها را تشویق کردیم که هر کس فعالیت بیشتری انجام دهد، مورد حمایت قرار می گیرد و البته کمک های فراوانی هم کردیم. آمادگی های زیادی در بخش کشاورزی وجود دارد، که نیاز به مدیریت دارد، ولی متأسفانه برخی از مسئولین یا نمی خواهند و یا عرضه اش را ندارند. دولت باید با مردم همکاری کند و کشاورزان را تشویق کند؛ راهش هم این است که وسایل در اختیار آنها قرار دهد و وام بدون بهره به آنها بدهد.دولت می تواند از طریق صندوق های قرض الحسنه، بهترین اقدامات را در بخش کشاورزی انجام دهد، ولی متأسفانه گوش شنوایی وجود ندارد.

چه موانعی بر سر راه رونق و شکوفایی بخش کشاورزی کشور وجود دارد؟

یکی از موانع، همین همکاری نکردن دولت با مردم است؛ دولت مردم را قبول ندارد. بر خلاف مقام معظم رهبری که حرف شان این است که باید از مردم کمک گرفت و با کمک مردم کارها را پیش برد، دولت خیلی اعتقادی به این موضوع ندارد. دولت، خودش که نمی تواند کشاورزی کند، دولت تاجر خوبی نیست، کار تجارت و کسب باید دست مردم باشد و دولت فقط هدایت و تشویق کند.

با توجه به اینکه یکی از ظرفیت های بخش کشاورزی، میوه است، متأسفانه شاهد این هستیم که واردات بی رویه ای در این خصوص شکل می گیرد. این موضوع تا چه اندازه به بخش کشاورزی آسیب می زند؟

این مسئله باید مدیریت شود. حالا واردات که در همه بخش ها وجود دارد. یکی از مشکلاتی که الان وجود دارد، اجناس قاچاقی است که به مملکت وارد می شود؛ دولت باید در این زمینه اقدام به ریشه یابی کند. من نمی دانم دولت با این قدرتی که در مملکت دارد، چطور نمی تواند جلوی قاچاق را بگیرد. با توجه به این همه زمین مناسبی که در کشور ما وجود دارد، ما الان باید بهترین محصولات را صادر کنیم، ولی متأسفانه به دلیل عدم مدیریت، هیچ اقدامی شکل نمی گیرد. باید جلوی واردات بی رویه ای که از طریق قاچاق صورت می گیرد را گرفت؛ این موضوع هم مردم را تنبل بار آورده است و هم اینکه سودش به جیب افراد دارای امکانات و نفوذ می رود و نیز اینکه محصولات داخلی ما را از بین می برد.

خود کشاورزان، جدای از حمایت یا عدم حمایت دولت، چه اقداماتی را می توانند در راستای اقتصاد مقاومتی انجام دهند؟

کارهای زیادی از دست کشاورزان بر می آید، فقط باید هدایت و حمایت بشوند. دولت باید وام های بدون بهره در اختیار آنها قرار دهد. یک مثالی را خدمت شما عرض کنم؛ یکی از بستگان ما، اقدام به کار دامداری و کشاورزی کرده است؛ الان بانک می خواهد خانه پدرش را به خاطر بهره وام، مصادره کند؛ یعنی خانه و زندگی اش دارد می رود به خاطر اینکه بچه اش آمده کار کشاورزی و دامداری بکند. درواقع حمایت که نشده هیچ، نابود هم شده است.

https://shoma-weekly.ir/dgioRW