گفتگوی ویژه

کارنامه نمایندگان ، دولت و ما در باره اصل هشت قانون اساسی

بعد از 33 سال جمهوری اسلامی مستحبات زیادی را احیا کرده و شما می‌بینید که در روز عرفه خیابان‌ها خلوت می‌شوند و همه مردم دنبال دعای عرفه هستند. شب جمعه دعای کمیل، روز جمعه دعای ندبه، در اعتکاف مساجد ما جا ندارند. این مستحبات احیا و زنده شده‌اند، اما امر به معروف و نهی از منکر که از واجبات است، محکم می‌توانیم بگوئیم متروک واقع شده و احیا نشده است
فضل الله فرخ- رسم شده که هر سال هفته اول محرم را به نام امر به معروف و نهی از منکر نامگذاری کرده‌اند. البته مناسبت درستی است، چون امام حسین(ع) شهید امر به معروف و نهی از منکر است و در وصیت‌نامه‌شان می‌فرمایند من برای امر به معروف و نهی از منکر است که قیام می‌کنم و می‌خواهم جامعه را به وسیله این واجب، اصلاح کنم. مناسبتش خوب است، اما کافی نیست که سالی یک بار به عنوان تشریفات یک هفته را به این اسم داشته باشیم و باز فراموش کنیم تا سال دیگر. امر به معروف مال هر لحظه و هر ساعت و هر زمان زندگی ماست. اتفاقاً  واجبات دیگر زمان و مکان خاصی دارند. مثلاً خمس سالی یک بار است، نماز وقت مشخصی دارد، روزه وقت مشخصی دارد، حج همین طور، اما زمان و مکان امر به معروف همیشه و همه جاست و لذا اگر مسئولین هم کوتاهی می‌کنند، باید اعتراض کنیم و از آنها بخواهیم. باید از نماینده‌ای که انتخاب کرده و به مجلس فرستاده‌ایم بپرسیم: در برابر مفاسد شما که نماینده ما هستی و به مجلس رفته‌ای، در این زمینه هیچ مسئولیتی نداری؟ چرا یکی از نطق‌های قبل از دستور شما در باره امر به معروف و نهی از منکر نیست؟ 8 سال خون دل خوردیم و صبر کردیم که دولت و مجلس اصول‌گرا سر کار بیاید و اوضاع درست شود. ما از قبلی‌ها توقع نداشتیم، چون آنها خودشان دامن می‌زدند و متولی تهاجم فرهنگی بودند، اما از دولت و مجلس اصول‌گرا توقع داشتیم که وضع عوض بشود. یکی از ابزارهای مهم مقابله با تهاجم فرهنگی، امر به معروف و نهی از منکر است که متاسفانه این واجب بزرگ ترک شده است. متاسفانه می‌بینیم که همینک تنها اصلی که از قانون اساسی روی زمین مانده و به آن پرداخته نشده، اصل هشتم قانون اساسی است که مربوط به امر به معروف و نهی از منکر است. امر به معروف و نهی از منکر تنها این نیست که من زیردست خود را امر به معروف و نهی از منکر کنم، بلکه دولت باید مردم را امر به معروف و نهی از منکر کند و ملت هم موظف است دولت را امر به معروف و نهی از منکر کند، در اسلام، یک فرد عادی می‌تواند مسئولان را امر به معروف و نهی از منکر کند.
بعد از 33 سال جمهوری اسلامی مستحبات زیادی را احیا کرده و شما می‌بینید که در روز عرفه خیابان‌ها خلوت می‌شوند و همه مردم دنبال دعای عرفه هستند. شب جمعه دعای کمیل، روز جمعه دعای ندبه، در اعتکاف مساجد ما جا ندارند. این مستحبات احیا و زنده شده‌اند، اما امر به معروف و نهی از منکر که از واجبات است، محکم می‌توانیم بگوئیم متروک واقع شده و احیا نشده است؛ نه مسئولین به آن توجه کردن، نه مردم. بعضی از افراد هم که به ما می‌گویند مسئولین توجه نکرده‌اند، می‌گوئیم من و شما چه؟ توجه کرده‌ایم؟ آنها وظیفه‌‌شان را انجام نمی‌دهند، من و شما هم انجام نمی‌دهیم؟ امیدواریم خداوند به همه ما توفیق بدهد که به وظائفمان عمل کنیم و ان‌شاءالله در برابرامام و شهدا شرمنده نباشیم.

https://shoma-weekly.ir/086Wrm