گفتگوی ویژه

هجمه به روحانیت با هدف تطهیر وابسته‌ها است

آیت‌الله کاشانی ضد سلطه بیگانگان یعنی انگلیس، امریکا و شوروی در ایران بود. در واقع هدف از این برنامه‌ها مخدوش ساختن چهره اسلام و روحانیت مبارز شیعی در تاریخ معاصر و روتوش چهره امریکایی‌ها و انگلیسی‌ها و وابستگان آنهاست. یکی از مصادیق قدرت روحانیت در ایران همین بس که میرزای شیرازی با تحریم تنباکو 50 سال ناصرالدین‌شاه را عاجز کرد.
به‌رغم نقش پررنگ مرحوم آیت‌الله کاشانی در استعمارستیزی در ادوار مختلف تاریخ معاصر، خصوصاً ملی شدن صنعت نفت، استعمار از هیچ تلاشی برای مخدوش ساختن چهره ایشان به امید تطهیر ماهیت کسانی که سعی در وجیه‌المله شدن داشتند فروگذار نمی‌کند و جعل تاریخ با اسناد امریکایی هم یکی دیگر از این تلاش‌هاست. ابوالفضل توکلی‌بینا در گفتگو با خبرنگار هفته‌نامه «شما» به مصادیقی از مبارزات و نقش مرحوم آیت‌الله کاشانی در تاریخ معاصر ایران پرداخته است که در ادامه می‌خوانید.

به گوشه‌ای از مبارزات ضد استعماری آیت‌الله کاشانی اشاره بفرمایید.

مرحوم آیت‌الله کاشانی در سن 15 سالگی با پدرش، آسید مصطفی به نجف رفت و با نبوغی که داشت در 25 سالگی به اجتهاد رسید. آن موقع در جنگ با انگلیسی‌ها در عراق شرکت کرد و پایش هم تیر خورد. ایشان در مبارزه با انگلیس حکم جهاد داد. برای بار دوم که انگلیسی‌ها به عراق مسلط شدند به دنبال دستگیری 16 نفر بودند که یکی از آنها آیت‌الله کاشانی بود. قبایل عراق که به ایشان بسیار علاقه داشتند در دارالحیات به او گفتند از عراق خارج شود، زیرا احتمال دستگیریشان زیاد بود که ایشان گوش نداد و دستگیر شد. بعد از اینکه آیت‌الله کاشانی را سوار کشتی کردند ایشان از کشتی به دریا شیرجه زد و گریخت. به‌رغم باران گلوله خود را به کردستان رساند. از آنجا به امامزاده قاسم رفت و مخفی شد، اما بعد از مدتی بازداشتشان کردند.

مصادیقی از برخورد با انگلیسی‌ها را برایمان بگویید.

انگلیسی‌ها دو بار ایشان را بازپرسی کردند: یک بار در جلفا و یک بار در اراک. بار دوم وقتی آیت‌الله کاشانی وارد اتاق بازپرس انگلیسی شد بدون اشاره بازپرس روی صندلی نشست. انگلیسی‌ها خیلی متکبر هستند. بازپرس خطاب به ایشان پرسید: «چرا بدون اجازه من نشستی؟» ایشان بلند شد و در پاسخ گفت: «عجب! تو متجاوزی. کشورم را غصب کردی. اگر در زندان بریتانیای کبیر بمیرم، ننگ ابدی برای بریتانیای کبیر است. اگر زنده ماندم نمی‌گذارم پای یک انگلیسی به ایران باز شود.» در آن دوران دانشگاه‌ها، مراجع تقلید، بازرگانان و همه قشرهای مردم برای آزادی ایشان قیام کردند. آیت‌الله کاشانی یک لقمه غذا در زندان انگلیسی‌ها نمی‌خورد و مجبور ‌شدند از منزل برایشان غذا ببرند.

اصلاً آیت‌الله کاشانی عامل به قدرت رسیدن مجدد مصدق شد.

پس از اینکه شاه مصدق را از نخست‌وزیری عزل و قوام‌السلطنه را منصوب کرد، این مرحوم آیت‌الله کاشانی بود که با اطلاعیه و اعلامیه بیان کرد اگر قوام‌السلطنه ظرف سه روز عزل نشود کفن‌پوش به خیابان می‌آیم. شاه ناچار به عزل قوام‌السلطنه شد. مرحوم آیت‌الله کاشانی شخصیت بزرگ انقلابی تاریخ و عامل ملی شدن صنعت نفت ایران بود، اما در این میان مصدق بهره‌اش را برد.

جعل تاریخ با اسناد امریکایی به چه منظور است؟

آن موقع امریکایی‌ها در ایران محلی از اعراب نداشتند و بیشتر انگلیس در ایران فعال بود. آیت‌الله کاشانی ضد سلطه بیگانگان یعنی انگلیس، امریکا و شوروی در ایران بود. در واقع هدف از این برنامه‌ها مخدوش ساختن چهره اسلام و روحانیت مبارز شیعی در تاریخ معاصر و روتوش چهره امریکایی‌ها و انگلیسی‌ها و وابستگان آنهاست. یکی از مصادیق قدرت روحانیت در ایران همین بس که میرزای شیرازی با تحریم تنباکو 50 سال ناصرالدین‌شاه را عاجز کرد.

آیا اسنادی مبنی بر فراماسونر بودن مصدق هست؟

بله، او نه‌تنها فراماسونر بلکه از مشاورین رضاخان بود و می‌گفت من رضاخان را قبول دارم و رضاخان هم مرا قبول دارد. اسنادش هست.

https://shoma-weekly.ir/uNWm8A