گفتگوی ویژه

صهیونیسم بین‌الملل عامل کشتار روهینگیا است

تمامی سازمان‌های بین‌المللی از جمله سازمان همکاری اسلامی باید تلاششان را با دو هدف اصلی دنبال کنند، یکی توقف کشتار و خشونت و اعمال رفتارهای خلاف موازین حقوق بشری علیه اقلیت روهینگیا و دیگری ارسال کمک‌های فوری امدادی برای مسلمانان نیازمند و تحت ستم روهینگیا.

بر اساس گزارش‌های اعلام‌شده وضعیت مسلمانان روهینگیا در هفته‌های اخیر به‌شدت وخیم بوده است. ده‌ها هزار نفر از زنان، کودکان و سالمندان روهینگیایی برای نجات از جنایت‌هایی که علیه آنها اتفاق می‌افتد آواره کشورهای اطراف، به‌ویژه بنگلادش شده‌اند. تعداد زیادی از آنها از طریق مسیرهای دریایی و کوهستان با مشکلات عدیده‌ای همچون کمبود آب و مواد غذایی و درمان روبرو هستند و خطرات زیادی آنها را تهدید می‌کند. خبرنگار هفته‌نامه شما با نگاه بین‌المللی به این ظلم بی‌سابقه با مهدی صولی، معاون بین الملل حزب موتلفه اسلامی به گفتگو پرداخت که در ادامه می‌خوانید.

علاوه بر رفتارهای وحشیانه و غیر انسانی علیه مسلمانان روهینگیا سکوت مجامع جهانی و حقوق بشری درد و رنج این ملت مظلوم را افزون‌تر و مسلمانان جهان را بهت‌زده ساخته است. نظر شما چیست؟

تأسف‌آورتر این است که به نظر می‌رسد مردم مسلمان میانمار قربانی سیاست‌های بین‌المللی ظالمانه‌ای هستند که تلاش می‌کنند با سوء استفاده از وضعیت این اقلیت مظلوم منافع قدرت‌های بزرگ و منطقه‌ای را دنبال کنند. بسیاری از کشورها در تلاشند با سوء استفاده از وضعیتی که برای مسلمانان روهینگیا پیش آمده است، نفوذ منطقه‌ای و بین‌المللی خود را در جنوب شرق آسیا افزایش دهند. با کمال تأسف سکوت سازمان‌های بین‌المللی مختلف، به‌ویژه سازمان همکاری‌های اسلامی نگرانی‌ها را تشدید کرده است.

چرا تاکنون میزان کمک‌ها چشمگیر و قابل توجه نبودند؟

موقعیت جغرافیایی و وضعیت ژئوپلتیکی آن منطقه به‌گونه‌ای است که امکان حمایت و ارسال مستقیم کمک‌ها به مسلمانان بسیار دشوار است. در چنین شرایطی مهم‌ترین اقدام حفظ جان بازماندگان و آوارگان بی‌پناه این کشتارهای بی‌رحمانه است که نیازهای فوری به آب، غذا و کمک‌های امدادی دارند. برخی از کشورها اقدام‌های نمایشی و نمادینی را شروع کرده‌اند. آنها در حالی که سعی می‌کنند کمک‌های محدود غذایی ارسال کنند و بعد با این قربانیان عکس یادگاری بگیرند، از هر گونه اقدام قاطع سیاسی در مجامع بین‌المللی خودداری و کوتاهی می‌کنند. این نشان می‌دهد متأسفانه فضاسازی‌های تبلیغاتی جایگزین کمک‌های انسان‌دوستانه و واقعی شده است و باید برای نجات این مردم مظلوم تمهیدات و تصمیمات جدی اتخاذ شود.

چهره واقعی این کشتارها ناشی از چیست؟

آنچه که در میانمار در حال رویداد است جلوه‌ای از توسعه سیاست‌های افراط‌گرایانه است. افراط‌گرایی محصولی جز این وضعیت دهشتناک ندارد. چه افراط‌گرایی در قالب گروه‌های داعش در منطقه خاورمیانه و چه افراط‌گرایی در چهارچوب تصویری که در میانمار در حال وقوع است. البته فضاسازی رسانه‌ای غربی‌ها به‌گونه‌ای است که می‌کوشند تا بوداییان را در مقابل مسلمانان قرار بدهند. در حالی که اصلاً این‌گونه نیست. هر چند یک اقلیت نژادپرست در میانمار مشغول سرکوب روهینگیاست، اما این اقدام نژادپرستانه به هیچ‌وجه به معنای تقابل گسترده مسلمانان و بوداییان نیست. در تمام این منطقه پیروان مذاهب و ادیان مختلف سال‌های سال در کنار یکدیگر زندگی کرده‌اند و یک خط انحرافی وجود دارد که رسانه‌های غربی تلاش می‌کنند صورت مسئله را از یک نزاع نژادپرستانه به یک جنگ مذهبی فراگیر تبدیل کنند.

در این میان کنفرانس اسلامی چه وظیفه‌ای دارد؟

تمامی سازمان‌های بین‌المللی از جمله سازمان همکاری اسلامی باید تلاششان را با دو هدف اصلی دنبال کنند، یکی توقف کشتار و خشونت و اعمال رفتارهای خلاف موازین حقوق بشری علیه اقلیت روهینگیا و دیگری ارسال کمک‌های فوری امدادی برای مسلمانان نیازمند و تحت ستم روهینگیا.

از (ICAP) چه انتظاری می‌توان داشت؟

قبل از پاسخ به این سئوال باید بگویم برخی از همسایگان میانمار مسلمان هستند و تا الان مردم، احزاب و سازمان‌های سیاسی و مدنی آنها اقدامات خوبی را انجام داده‌اند، اما باید تشدید کنند. (ICAP) هم دارد تلاش می‌کند از طریق ارتباط با احزاب و سازمان‌های سیاسی در کشورهای همسایه میانمار اجماعی برای مطالبه سیاسی توقف خشونت‌ها و اعمال تبعیض علیه مسلمانان روهینگیا توسط فعالان سیاسی و رهبران احزاب آن منطقه ایجاد کند و در حال تماس با رهبران احزاب منطقه هستیم.

از طرف وزارت خارجه و قوه قضائیه جمهوری اسلامی چه اقداماتی می‌بایست انجام گیرد؟

وزارت خارجه در سطح ارتباطات بین‌المللی و سیاسی هم از طریق مجامع و نهادهای بین‌المللی و حقوق بشری و هم از طریق ارتباطات دوجانبه با کشورهای همسایه میانمار وظایفش را دنبال کند، اما مهم‌تر از آن مطالبه‌ای است که مقام معظم رهبری از قوه قضائیه کرده‌اند و اقدام قاطع و عاجل این قوه در اقامه دعوی و پیگیری حقوقی نقض قطعی حقوق بشر در روهینگیا توسط جریان‌های افراط‌گراست. در این خصوص حتماً دولت میانمار مسئول است. دولت میانمار موظف به حفظ حقوق همه اقلیت‌های این کشور، به‌ویژه اقلیت اصیل و ریشه‌دار روهینگیاست که سالیان متمادی در آن کشور زندگی کردند و موظف است از حقوق این اقلیت به‌خصوص کودکان و همه قربانیان این خشونت دهشتناک حمایت کند.

وظیفه کشورهای اسلامی در برابر این نسل‌کشی چیست؟

همه کشورهای اسلامی موظف هستند از حقوق مسلمانان روهینگیا حمایت و کمک‌هایشان را به این مظلومان ارسال و از همه توان سیاسیشان برای کاهش خشونت‌ها استفاده کنند. نکته مهم این است که افراط‌گرایی مذموم است. ما نگران موضوع بزرگ‌تری در آن منطقه هستیم که به اسم مقابله با افراط‌گرایی و حمایت از مسلمانان روهینگیا بعضی از سازمان‌های تروریستی و افراط‌گرا مثل داعش وارد این منطقه شوند و کل منطقه را وارد جنگ خطرناکی کنند و جنگ مذهبی به اسم درگیری بین مسلمانان و بودایی‌ها به راه بیندازند. باید مراقب بود منطقه در دام این خطر نیفتاد. ما سرکوب‌کنندگان مسلمانان روهینگیایی را اقلیت افراط‌گرا می‌دانیم.

بدون حمایت جهانی؟

پاسخم واضح و روشن است. اتفاقی که در آن منطقه دارد می‌افتد توسط یک اقلیت افراطی انجام می‌شود...

ولی با حمایت تسلیحاتی رژیم صهیونیستی...

ما موظفیم دیپلماتیک صحبت کنیم. مخاطب خودش از حرف ما برداشت می‌کند. حتماً که نباید آنچه را که در ذهنمان هست در جواب بیاوریم.

این در ذهن ما نیست. اذعان روزنامه‌ صهیونیستی هاآرتص هست که می‌گوید: «از آنجا که مصلحت، خشونت را ایجاب می‌کند، رژیم صهیونیستی از ارتش میانمار حمایت کرده است و به حمایت ادامه می‌دهد.» همچنین گفته است: «با وجود افزایش خشونت‌های نظامیان حاکم میانمار و بودایی‌های افراطی علیه اقلیت مسلمانان روهینگیا، اسرائیل به فروش سلاح به دولت میانمار ادامه می‌دهد.»

آنچه که شما می‌گویید حتی اگر هم باشد برای این است که من و شما را تحریک کنند جنگ مسلمان و بودایی را راه بیندازیم. حرفم این است که یک پروپاگاندا دارد اتفاق می‌افتد و شما در همین پروپاگاندا دارید از من سئوال می‌کنید. ما که نباید در این بازی بیفتیم. در این منطقه صدها سال هست که پیروان آیین بودا و دین اسلام در کنار یکدیگر زندگی کرده‌اند...

پس اعتقاد ندارید که این نسل‌کشی مسلمانان در راستای اهداف اصلی استکبار جهانی است؟

نه.

آیا این کشتار را جدای از این قضیه می‌دانید؟

بله. اصلاً نسل‌کشی در آنجا اتفاق نیفتاده است. آنچه که در آنجا دارد اتفاق می‌افتد جنگ مسلمانان و بودایی‌ها و نسل‌کشی مسلمانان نیست، بلکه آنچه رخ می‌دهد توسط اقلیت افراطی وابسته به صهیونیسم بین‌الملل برای تحریک مسلمانان و ایجاد یک جنگ فرقه‌ای و مذهبی است. در عین حال که مؤکداً ظلم و ستم علیه روهینگیا و کشتار مسلمانان این منطقه را محکوم می‌کنیم و خواهان مداخله فوری دولت‌ها و سازمان‌های بین‌المللی و مجامع حقوق بشری در دفاع از مسلمانان مظلوم روهینگیا هستیم نسبت به تلاش رسانه‌ای و تبلیغاتی جهان استکبار برای نشان دادن جنگ دینی و مذهبی در آن منطقه هشدار می‌دهیم. ما مسلمانان و بوداییان را دعوت به خویشتن‌داری می‌کنیم و از آنها می‌خواهیم دست به دست هم مقابل افراط‌گرایی بایستند. امروز مشکل ما پیروان آیین و ادیان و مذاهب نیستند، بلکه افراط‌گرایی است. ما بین افراط‌گرایی اسلامی در شکل داعش و افراط‌گرایی بودایی در قالب کسانی است که مسلمانان روهینگیا را قتل عام می‌کنند. ما هیچ تفاوتی قایل نیستیم و با هر دو دشمن هستیم و هر دو را محکوم می‌کنیم. از جهان می‌خواهیم که یکپارچه علیه افراط‌گرایی و افراط‌گرایان بسیج و متحد شوند.

و در پایان نهادهای داخلی و حزب مؤتلفه اسلامی چه باید بکنند؟

نهادهایی همچون کمیته امداد و هلال احمر در ارسال و حمایت از مسلمانان مورد ظلم قرار گرفته میانمار موظفند. ما به عنوان حزب مؤتلفه اسلامی آماده هستیم از طریق ارتباطات خوبی که با احزاب کشورهایی همچون مالزی، بنگلادش، اندونزی و دیگر کشورهای پیرامون میانمار داریم ارسال کمک‌های سازمان‌ها و نهادهای امدادی و خیریه جمهوری اسلامی ایران را به مسلمانان میانمار تسهیل کنیم.

https://shoma-weekly.ir/hnzyyJ