گفتگوی ویژه

سند 50 ساله، موانع صادرات و تولید را رفع کند/ برای رونق اقتصاد کشور دستان رشوه گیر باید از بین بروند

در سند 50 ساله باید به صورت ویژه به موضوع صادرات و تولید و رفع موانع موجود در این رابطه پرداخته شود.چرا که اقتصاد سالم اقتصادی است که تراز مثبت داشته باشد و تراز مثبت اقتصادی کشور زمانی بوجود می آیدکه صادرات سهولت یابد و موانع پیش رو برداشته شود
شکوفایی اقتصاد هر کشوری جدا از تدوین قوانین ثابت برای ایجاد ثبات اقتصادی نیازمند مجریان پاکدستی است که با از بین بردن رشوه و دروغ در سیستم اقتصاد کشور بستر های تولید و صادرات را برای رونق یافتن سالم سازی نمایند.

در این خصوص گفتگوی خبرنگار شما با احمد کریمی اصفهانی عضو هیئت موسس حزب موتلفه اسلامی را می خوانید:

با توجه به مشکلات اقتصادی کشور سند 50 ساله الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت چه ویژگی و شرایطی را باید مدنظر قرار دهد تا تغییر مثبت اقتصادی را در کشور شاهد باشیم؟

در این سند باید به صورت ویژه به موضوع صادرات و تولید و رفع موانع موجود در این رابطه پرداخته شود.چرا که اقتصاد سالم اقتصادی است که تراز مثبت داشته باشد و تراز مثبت اقتصادی کشور زمانی بوجود می آیدکه صادرات سهولت یابد و موانع پیش رو برداشته شود.همچنین در امر تولید که با صادرات ارتباط مستقیم دارد تولید درکشور فعال شود تا صادرات رونق یابد و موانع صادرات رفع شود تا تولید در سایه صادرات رشد کند. لذا تولید و صادرات که لازم و ملزوم یکدیگرند باید مورد توجه جدی قرار گیرندتا با رفع موانع و از میان برداشتن بسیاری قوانین و آیین نامه های دست و پاگیر تولید زمین گیر نشده و صادرات با مشکل مواجه نشود.

مانع اصلی پیش رو در این رابطه چیست؟

امروز اکثر صنایع تولیدی کشور با مشکل عدم ثبات قانون مواجه اند که معضل اقتصادی بزرگی است و ضرورت دارد به فوریت راهکاری برای آن اندیشیده شود. بخصوص عدم ثبات قوانین در ماههای اخیر که در بازار اقتصاد کشور هر نوع قرارداد و تعهد و زیر بار تولید رفتن را برای تولید کننده با خطر جدی مواجه نموده است در حالی که رونق اقتصاد کشور نیازمند تدوین قوانین با ثبات بخصوص برای دراز مدت است و نه روزمرگی در تدوین قوانین که هر روز مشکل جدیدی برای تولید کننده ایجاد
می کند.

مشکل عدم ثبات قوانین حمایتی از تولید به چه علت است؟

متاسفانه افرادی که وضع قانون می کنند صرفا"از دانش تئوری بهره می برند و هیچ یک دستی بر آتش در بحث تولید و صادرات ندارند تا بدانند قوانین را چگونه باید وضع نمود تا مشکل تولید کننده و صادرکننده رفع شود. مسئولان امر در مجلس کمتر از افراد دارای صلاحیت به عنوان مشاوره جهت وضع قانون و رفع مشکلات موجود استفاده می کنند در حالی که باید قوانین به گونه ای تدوین و
بستر سازی برای امور دارایی و تامین اجتماعی و بیمه و گمرک به صورتی باشد که تولید کننده و صادرکننده بتواند بدون درگیری با مشکلات عدیده و بوروکراسی طاقت فرسای اداری کار کنند.

راهکار رفع مشکلات موجود با توجه به ارائه سند 50 ساله چیست؟

لازمه رشد اقتصادی هر کشوری تدوین یکسری قوانین صحیح با برنامه ریزی دراز مدت است و نه تصمیم گیری های عجولانه و تدوین قوانین روزانه چرا که برنامه ریزی اقتصادی صحیح باید طوری باشد که یک تصمیم صحیح اتخاذ و سپس عملیاتی شود تا امور دچار به هم ریختگی مکرر متاثر از تغییر قوانین نشود و زمان کافی برای بازاریابی و اصلاح تولید و افزایش کیفیت کالا در یک دوره زمانی چندساله برای رسیدن به اهداف تعیین شده مهیا باشد.

صرف تدوین قوانین ثابت رافع مشکلات اقتصادی خواهد بود؟

اگر ثبات اقتصادی با تدوین قوانین ثابت در کشور فراهم شود. باید مجریان پاک دست هم سرکار باشند تا شاهد رشد اقتصادی کشور باشیم،کما اینکه متاسفانه در دولت های اخیر درد بزرگ اقتصاد کشور بروز فساد در کار بسیاری از مجریان بوده است که گویی با برخوداری از حاشیه امن در بی مسئولیتی صرف نسبت به اقدامات خود همه چیز را به سخره گرفته و سبب به هم ریختگی امور کشور شدند، مسئولینی که قانون مشکل آفرین وضع
می کنند و بعد از بروز مشکل فرافکنی کرده و بروز مشکل را به گردن مردم می اندازند و قوه قضائیه و دستگاه های نظارتی هم برخوردی با این افراد نمی کنند. حتی برخی رسانه ها به دنبال تطهیر این افراد و مسئولین هستند در حالی که این افراد باید پاسخ گو باشند، من جمله در مسئله فروش سکه که کشور با مشکل مواجه شد و کسی که این قانون را وضع و فروش سکه را آزاد نمود و سبب بهم ریختگی امور اقتصاد کشور شد باید به دست قانون سپرده می شد.

پاکدستی مسئولان در پیشبرد اهداف سند 50 ساله پیشرفت، چه نقشی دارد؟

متاسفانه مسئولان در حمایت از تولید و صادرات راستگو نیستند دولت اعلام می کند، امور مربوط به صادرات طی 24 ساعت و کار مربوط به واردات ظرف 48 ساعت انجام می شود در حالی که این درست نیست چرا که امروز مواد اولیه بسیاری از کارخانجات در گمرک مانده و بروکراسی اداری دولت تولید کننده را ماه ها درگیر ترخیص کالا می کند و هر جا تولید کننده و صادر کننده بخواهد تنها یک امضا برای تکمیل اسناد و مدارک بگیرد 7 تا 8 ماه طول می کشد مگر اینکه رشوه پرداخت کند تا کارجلو بیفتد و متاسفانه کسی هم نیست به صورت جدی جلوی این رفتارهای ضد ارزشی را گرفته و با متخلفان برخورد نموده و اقتصاد کشور را از رشوه دور نماید امری که ضرورت دارد و آن طرف هم همه مشکلات را متوجه برجام و تحریم می کنیم در حالی که 80 درصد فشارهای اقتصادی سنگ اندازی داخلی است و 20 درصد تحریم خارجی است که اگر این 80 درصد مشکل سازی های داخلی درست شود اثر آن 20 درصد فشار خارجی را هم بدون شک خنثی می کند.

https://shoma-weekly.ir/Ux1Eps