اخیرا یک مقام آمریکایی گفته است، نیازی نیست که از برجام خارج شویم تنها کافی است، آن را نادیده بگیریم، آیا این جمله بدان معناست که اجرای برجام برای آمریکایی ها الزام آور نیست؟
برای پاسخ باید در ابتدا چند نکته را در نظر گرفت، اول این که برجام تنها یک توافق بین ایران و آمریکا نیست، بلکه یک توافق بین المللی است که این کشور مستکبر هم یک طرف آن است. از طرف دیگر آمریکا در شرایطی به سر می برد که دیگر مانند گذشته نمی تواند یک اجماع بین المللی برای تحریم کشورمان ایجاد کند، لذا رو به تک روی آورده است و یک جانبه برجام را در موارد مختلف نقض کرده و می کند. ما شاهدیم که طی روزهای اخیر سناتورهای آمریکایی طرحی را به سنای این کشور برده اند و بین جمهوری خواهان و دموکراتها اجماعی بوجود آمده تا به زعم خود با ایران اسلامی مقابله کنند اما این یک مسئله داخلی است و آنها نتوانسته اند سایر کشورهای جهان را با خود همراه کنند و این یک شکست بزرگ برای آمریکا محسوب می شود.
با این اوصاف چگونه باید تا جلوی این تک روی ها گرفته شود؟
دولت و به طور خاص دستگاه دیپلماسی کشور باید با تمام قدرت وارد شود و در برابر این زیاده خواهی ها بایستد و سایر اعضای گروه 1+5 را نسبت به این بدعهدی ها هوشیار سازد، از طرفی افکار عمومی مردم دنیا را نیز متوجه این مسئله بکند که آمریکا با خوی استکباری اش به هیچ قرارداد بین المللی پایبند نمی ماند. در عرصه داخلی هم دولت تدبیر و امید دیگر باید امیدش را از خارج قطع و به توانمندی های داخلی دل ببندد، این خواست همه بزرگان نظام و در رأس همه مقام معظم رهبری است که متاسفانه در پاره ای موارد شاهدیم که به علت خوشبینی پیش از اندازه دولت به خارجی ها ما متحمل چنین ضرر و زیان هایی شده ایم.
در خصوص ضررهای اجرای برجام برای کشور توضیح بفرمایید؟
ما بلافاصله پس از اجرای برجام به تمامی تعهدات خود عمل کردیم، همه ناظران بین المللی حتی خود مقامات آمریکا اعتراف کردند که ایران تعهدات خود را انجام داده است و با این اقدام دولت، در مسیر پیشرفت و توسعه ایران اسلامی خلل بزرگی ایجاد شد، اما در نقطه مقابل آمریکا به هیچ یک از تعهدات خود عمل نکرد، ضمن آنکه تحریم های جدیدی را نیز علیه کشورمان وضع کرد، لذا عایدی ما از برجام بسیار اندک شد و این بزرگترین ضرر ما از برجام محسوب می شود. از طرفی ما پای قراردادی را امضا کرده ایم که برخی موارد آن در پنج و یا هشت سال دیگر اجرایی خواهد شد. این هایی که به تعهدات حال حاضر خود پایبند نیستند، به تعهدات آینده خود بعید است که متعهد بمانند.
سفر ترامپ به عربستان تا چه میزان در شدت گیری اقدامات ضد ایرانی آمریکا در این مقطع تاثیر داشته است؟
امروز آمریکا، عربستان و رژیم جعلی اسرائیل تبدیل به مثلث شومی شده اند که می خواهند جهان را در راستای منافع خود به آتش بکشند، شما ببینید، ترامپ بلافاصله پس از سفر به عربستان و تاراج اموال این کشور با یک قرارداد صدها میلیارد دلاری به تل آویو می رود . آنها بهدنبال این هستند که با موج ایران هراسی که در منطقه راه انداخته اند منافع خود را تامین کنند.
با تجربه ای که آمریکایی ها در برجام بدست آورده اند، آیا بهدنبال تحمیل برجام های دیگری هم خواهند رفت؟
قطعا خواهند رفت. بلافاصله پس از برجام بحث توان موشکی ما را مطرح کردند، سپس، مانند چند دهه گذشته بحث حقوق بشر و حمایت از گروههای مقاومت و به تعبیر آنها تروریسم را به میان آوردند، این هوشیاری ما را می طلبد که در این قضیه مراقب باشیم که در دام آنها نیافتیم.
در اکثر موارد تحریمی آمریکا، نامی هم از سپاه پاسداران برده شده است، علت این همه توجه را در چه می بینید؟
سپاه پاسداران امروز تبدیل شده به عاملی که منافع آمریکا و اذنابش را در منطقه به خطر انداخته است، به جرأت می توان گفت که اگر سپاه نبود، داعش نه تنها منطقه را اشغال کرده بود بلکه امنیت داخلی ما نیز دچار مخاطره می شد، تروریست ها و حامیانشان بارها با اعزام گروههای مختلف به دنبال ایجاد نا امنی در ایران اسلامی بودند اما هر بار با هوشیاری سپاه پاسداران و سایر نهادهای امنیتی کشور شکست سختی را متحمل شدند و در تنها موردی که موفق به یک ترقه بازی در کشور شدند، سپاه با چنان اقتداری با آنها برخورد کرد که تمام دنیا حتی دشمنان ملت ما به عظمت ایران معترف شد. لذا علت این دشمنی ها در خسارت های فراوانی است که مستکبرین از ناحیه سپاه متحمل شده اند و امروز این نهاد انقلابی و مردمی نقطه قوت و اقتدار ما محسوب می شود. من اعتقاد دارم که دولت باید تمام تلاش خود را معطوف این مسئله بدارد که سپاه را تقویت بکند چرا که در پس این حمایت، پیروزیهای دیگر برای ما حاصل خواهد شد. متاسفانه در ایام انتخابات آقای روحانی در تبلیغات خود اقدام به تضعیف سپاه کرد که این یک اشتباه بزرگ استراتژیکی بود، جا دارد که این مسئله را حالا که مجددا ً به ریاست جمهوری برگزیده شده است، رفع کند.
در خصوص برجام چه راهکارهایی را برای مقابله با بدعهدیهای آمریکا پیشنهاد می کنید؟
ما راههای بسیاری برای مقابله با آمریکا داریم. ما در چارچوب ان پیتی دست مان بازا ست تا به همان مسیر گذشته بازگردیم، دوربین ها را از مراکز هسته ای خود جمع آوری و با توجه بیشتر به توان دانشمندان هسته ای خودمان، به سوی افق های جدید حرکت کنیم. بتنی را که ریخته ایم، برداریم و فعالیت های صلح آمیز هسته ای مان را از سر بگیریم.