
حسین انواری در پاسخ به این پرسش که چه عواملی باعث مخدوششدن میانهروی در کشور میشود، بیان کرد: «از ابتدای انقلاب اسلامی با یک جبهه قوی ضدتعادل در داخل کشور مواجه بودیم؛ مثلا تحریم، یکی از عواملی است که جامعه را از تعادل خارج میکند. بسیاری از مشکلات کنونی به دلیل تحریمهاست. آستانه تحمل مردم را به دلیل فشارهایی که وارد میشود از تعادل خارج میکند و ایجاد خشم میشود؛ مردم در چنین شرایطی تصور میکنند در معرض ظلم قرار گرفتهاند. از آن سو همه آن عواملی که ظالمانه این تحریمها را ایجاد کردهاند سوار بر همین شرایط میشوند؛ یعنی اول عارضهای را ایجاد کردهاند و خودشان سوار بر آن عارضه میشوند و میبینیم مردم در تنگنا قرار میگیرند. بخشی از این برهمخوردن تعادل ناشی از فشارهایی است که اجازه ندادند کار پیش برود. جریانهایی که بر این بستر سوار میشود و با تبلیغات مسموم خودشان چه به صورت صوتی و تصویری و چه به صورت مکتوب و اینترنتی عارضهها را تشدید میکنند تا مردم به ناامیدی و بنبست برسند. وقتی این بنبست ایجاد میشود تعادل مخدوش میشود. ناآرامی ایجاد میشود، مردم احساس میکنند نمیتوانند زندگی خودشان را سامان دهند و خشمگین میشوند و میخواهند به شکلی این خشم را تخلیه کنند اما همه باید بدانند که نقد و حتی اعتراض، اغتشاش نیست و همه حواسشان باشد که دشمنان خارجی با کمک مزدوران داخلی میخواهند نقدها را به آشوب تبدیل کنند».
او درباره نقش جناحهای سیاسی اصولگرا و اصلاحطلب در برقراری میانهروی در جامعه و سیاست یا از آن سو زایلکردن میانهروی، تصریح کرد: «شاخصهایی وجود دارد و این شاخصها تعیینکننده هستند. مفاهیم اصلاحطلبی و اصولگرایی بیاعتبار هستند و اصلا جایگاهی ندارند. در این کشور قانون اساسی وجود دارد و در آن نوع حکومت تعریف شده است. عدهای این مدل حکومت را قبول دارند و تلاش میکنند در مسیر توفیق هرچه بیشتر قرار گیرد که نیروهای داخلی محسوب میشوند؛ حالا اسمش را هرچه میخواهید بگذارید. معیار نزدیکبودن به شاخصهاست. میزان این شاخصها هم رهبری نظام است. ما ولایت فقیه را قبول کردهایم و ولی فقیه را فردی میدانیم، که نظام و جامعه را مدیریت میکند و طبیعی است باید از او پیروی کنیم».
انواری در پایان درباره اینکه در شرایط کنونی برای بازگرداندن آرامش به جامعه و سیاست چه می توان کرد، گفت: «تقابل دشمنان با نظام جمهوری اسلامی تمامی ندارد. واقعیت این است که ما هرچه کوتاه بیاییم، یک امر دیگری مطالبه میشود تا برسند به اصل نظام. در این شرایط باید انسجام حداکثری داشته باشیم و به قول حضرت امام(ره) باید وحدت کلمه داشته باشیم. دستگاههای تبلیغاتی هم باید سعی کنند وحدتبخش باشند و مطمئن باشیم، براندازان و تجزیهطلبان به اهدافشان نمیرسند. در عین حال بدانیم که نقد و اعتراض با اغتشاش و آشوب فرق دارد. نقد خوب هم هست و میتواند روشها را اصلاح کند اما آشوبگری اصل نظام را هدف قرار میدهد و میخواهد خشونت به راه اندازد».