این مدرس دانشگاه بیان داشت: جاهلیت اصلاحی است که حساس است و به همین دلیل در تعریف معنای آن افراط و تفریط وجود دارد.
وی در ادامه تاکید کرد: داعشی ها و جریان های وهابی تکفیری بخشی از حرکت خود را با اصطلاح برخورد با جاهلیت شروع کردند و گفتند مسلمانان امروز به عصر جاهلیت بازگشته اند.
حجت الاسلام سعید مهدوی کنی ادامه داد: جریان های تکفیری می گویند مسلمانان به دوره جاهلیت بازگشته اند و باید جاهلیت را نابود کرد و یا هجرت کرد.
وی افزود: دنیای غرب را جاهلیت مدرن نامیدند و می گویند جوامع اسلامی از جاهلیت مدرن تقلید می کند و به همین دلیل باید برای اصلاح از درون مسلمانان شروع کرد و با افراطی گری به برای هر کسی مخالف آنها باشد حکم مرگ دادند.
این مدرس دانشگاه با بیان اینکه عده ای نیز در تعریف جاهلیت تفریط کردند گفت: تفریط گرایان برخی ویژگی های دوره جاهلیت از جمله نادیده گرفتن حقوق زنان و اینکه علم وجود نداشته را محور فعالیت خود قرار دادند و گفتند اگر در جامعه ای جهل و نادانی نباشد و علم داشته باشند دیگر جاهلیت نیست.
وی افزود: گروه تفریطی معتقد است باید تساهل و تسامح داشت و با همه دنیا صلح کرد.
حجت الاسلام سعید مهدوی کنی با اشاره به ویژگی های عصر جاهلیت از دیدگاه قرآن تصریح کرد: در قرآن در برخی آیات جاهلیت به معنای نادانی است و در بیشتر آیات نیز به معنای میل به معصیت کردن است. از نظر قرآن کسی که میل به گناه دارد و می داند عمل او گناه است در جاهلیت به سر می برد.
وی افزود: خداوند تقوا را وجه تمایز با جاهلیت می داند و اگر مردم دست از عقاید صحیح و احکام شرعی بردارند به جاهلیت باز خواهند گشت.