گفتگوی ویژه

اهل بیت با ناسزا گویان برخورد کریمانه داشتند

وقتی می بینیم که یک منبری، یک روحانی نما می آید مطالبی را مطرح می کند در برخی از هیئات که خلاف سیره ی اهل بیت علیهم السلام است، او دارد به اختلاف دامن می زند. به اسم ولایت و به اسم طرفداری از ولایت اهل بیت علیهم السلام به سمتی حرکت می کند که گفتار ومنبرورفتار او مستمسکی می شود که خون شیعیان در پاکستان وسوریه ریخته شود. خیلی باید دقت کرد در این محافل ومجالس ما به گونه ای حرکت کنیم که مرضی رضای امام زمان (عج) باشیم.
زین العابدین امیری - وحدت میان مسلمین همان است که اگر در شرایط امروز توسط همه مسلمانان دنیا مورد توجه قرار می گرفت، شرایط امروز همه دنیا بهتر از آنی بود که هم اکنون شاهدیم. چند سالی است که گروهی از شیعیان هم در بازی غرب با امت مسلمان گرفتار شده اند و آتش به جان وحدت زده اند. معدودی از منبری ها هم، همنوا با همین جریان در حال ریختن هیزم برای آن آتش هستند. گروه هایی که ادعای شیعه گری شان سر به آسمان می ساید و هر کدام خود را بیش ترین وابسته به حب یکی از اهل بیت علیهم السلام می دانند. وابستگی که آن ائمه بزرگوار علیهم السلام هرگز راضی نیستند به عدم وحدت مسلمین و اختلاف و نزاع بین امت اسلام منجر شود. فعالیت های این مدعیان شیعه، مدتی است در گروه های اجتماعی هم پیگیری می شود و من و شما هم ممکن است گاهی به آن دامن بزنیم. این جا و در گفتگو با حجت الاسلام و المسلمین محمد حسن ذاکری عضو شورای مرکزی حزب مؤتلفه چرایی این هجمه و ریشه های آن، هم چنین نحوه مقابله با آن را مورد بررسی قرار داده ایم.

***

مدتی است در فضا های اجتماعی و شبکه های مجازی اینترنتی موجی به راه افتاده و به شدت روی موضوع شیعه وسنی مانور داده می شود.گاهی رفتارهایی از وهابی ها را در گروه شیعیان مطرح می کنند و پیشنهادهایی هم برای واکنش در مقابلش آن دارند. به نظر شما آیا این تهدید وحدت بین شیعه وسنی و تهدید وحدت بین مسلمانان نیست؟

یکی از ابزارهای کارا که توسط استعمارگران استفاده می شده ومی شود والان هم نظام سلطه و پشت آن صهیونیسم جهانی دنبال می کند آنست که اختلاف بین مسلمانان و قومیت ها را تشدید کند. فرق مختلفی در اسلام شکل گرفته است. علاوه بر دسته بندی که در خود اهل سنت می شود و چهار مذهب اهل سنت داریم، در شیعه هم همین طور است. در طول تاریخ دیده ایم که سلطه گران ونظام سلطه و به فرموده قرآن، یهود و تهدیدی که ما در حال حاضر از همان سمت صهیونیسم داریم، دنبال این است که از این اختلاف بین مسلمانان بهره برداری های خودش را بکند.

اصلا بقای نظام سلطه در اختلاف بین آحاد مسلمانان است. این که ما می بینیم هرچند وقت یکبار اختلاف بین شیعه وسنی دامن زده می شود، در راستای اهداف همین نظام سلطه است. ما مشترکات بسیار زیادی داریم اما هر وقت یک برنامه ونقشه ای برای دنیای اسلام چیده می شود به این بحث دامن زده می شود. مباحثی که ما الان در دنیای اسلام و در عراق، سوریه، لبنان و فلسطین مشاهده می کنیم، دنباله همین نقشه هاست.

وقتی برنامه ای تدارک دیده می شود دشمنان به دنبال نقشه های خاصی هستند یا به تعبیری دنبال خاورمیانه ی جدید وتغییر نقشه ومنطقه هستند یکی از مباحثی که به ان دامن زده می شود همین اختلافات بین شیعه وسنی است.

الان برادران اهل سنت ما در غزه زیر آماج حملات وحشیانه ی صهیونیست ها قرار دارند ومی بینیم که برادرانشان در ایران بدون توجه به اختلافات مذهبی به عنوان یک مسلمان وظیفه ی خود را انجام می دهند وحامی اصلی این ملت مظلوم ایران است و این را همه دنیا می می دانند که ما حامی اصلی همین برادران اهل سنت هستیم.

لذا وقتی جبهه ی باطل این معنا را درک می کند دنبال این است که با دامن زدن به این اختلافات این حمایت ها را خدشه دار کند و نقشه ی خودش را پیش ببرد.

هوشیاری مسلمانان بویژه مردم بصیر ایران مقابل این نقشه ها ضروری است و باید کار خودشان را انجام بدهند وهوشیارانه وبا بصیرت کامل این موارد را رصد کنند ودر مقابلش ایستادگی کنند.

قطعا ملت مسلمان وانقلابی ایران به این موارد توجه دارند. این که نقشه استعمار ایجاد اختلاف است بویژه انگلستان در این موارد تخصص ویژه ای دارد. وقتی کتب خاطرات سیاستمداران انگلیس وآن کسانیکه در اتاق فکر نشستند را مطالعه می کنیم، در می یابیم سازمانهای جاسوسی اینها دستورالعمل اصلی را ایجاد اختلافات قومی ، قبیله ای ، طایفه ای ومذهبی در بین جوامع مختلف بویژه مسلمانان قرار داده اند.

این جبهه ی باطل که به آن اشاره کردید دقیقا از کجا نشأت می گیرد و چرا مدعیان داخلی ما مثل گروههایی که ادعای حب ائمه را دارند به آن دامن می زنند؟

جبهه ی باطل مشخصاتی دارد که عمده ی آن مقابله با اسلام اصیل است. اسلام ناب واصیل، تجهیزاتش هم اسلامی است وشیعه با منطقی که دارد مدعی این است که طریق و جاه اهل بیت راهی است که پیامبر اکرم (ص) وقرآن کریم برای ما قرار داده ومکتب اهل بیت مکتبی است که پاسخگو است و با استدلال ومنطق وبرهان به مشکلات، معضلات وسئوالات پاسخ داده است. هم چنین برای اثبات خودش هم دلایل محکمی دارد. اما همین مکتب که خودش را مکتب حق می داند ومدعی است این طریق، طریق هدایتی است که از سوی خداوند تبارک وتعالی تعیین شده ودین کامل شده با ولایت. این مکتب همه ما را به مدارا وبرادری با سایر مسلمانان دعوت می کند.

سیره ی اهل بیت علیهم السلام نشان می دهد که نحوه ی برخورد اهل بیت علیهم السلام با سایر مسلمانان ولو اینکه از نظر عقیدتی با اهی بیت علیهم السلام نبودند از همین دست مدارا ها و برادری ها بوده است. حتی با کسانی که ناصبی بودند یعنی به اهل بیت علیهم السلام ناسزا می گفتند و آن ها را مورد شماتت قرار می دادند، هم برخورد کریمانه داشتند. ما در مکتب اهل بیت علیهم السلام پرورش پیدا کرده ایم. اهل بیتی که حتی کسانیکه ظلم در حق آنها روا می داشتند با دنیای عطوفت ومحبت مواجه می شدند. این مشی وطریقی که اهل بیت علیهم السلام در اختیار ما قرار دادند بهترین روش برای ما در برخورد ما با سایر مسلمانان است.

نکته قابل توجه این است که نکند ما از مسیر اصلی منحرف شویم. ما می گوییم حجت ما سیره ی اهل بیت علیهم السلام و سیره ی وجود نازنین پیامبر اکرم (ص) است. ما شیعیان معتقد هستیم که باید از مکتب اهل بیت علیهم السلام ومکتب امام صادق (ع) پیروی حقیقی داشته باشیم. بنابر این باید طبق نظرات این امامان بزرگوار عمل کنیم . احادیث فراوانی در نحوه ی برخورد با اهل سنت وجود دارد . هیچ وقت به ما توصیه برای تعارض ، تخاصم ومقابله ی با اهل سنت نشده است. این نکته ای است که باید جوانان ما و هیأتی های ما به آن توجه کنند که نکند ما به گونه ای برخورد کنیم که این روش خلاف سیره و توصیه ی اهل بیت علیهم السلام باشد. اگر سیره ی اهل بیت خوب مطالعه وتبیین شود این برادری واخوت بین مسلمانان بیش تر می شود.

نظام سلطه دنبال ایجاد اختلاف وشکاف بین مسلمانان است. طبیعی است که بین شیعیان هم نفوذ می کنند وبرخی از عناصر آن ها با واسطه های مختلف به برخی از کسانی که وجهه ی علمی دارند نزدیک می شوند.

شما شاید در برخی از شبکه های ماهواره ای ، شبکه های اطلاع رسانی مجازی مشاهده کنید که یک روحانی شیعه برخی از مطالب را بیان می کند. یعنی لباس روحانیت شیعه بر تن دارد اما خلاف مکتب اهل بیت عمل می کند. خلاف نظر صریح امام رضوان الله تعالی علیه و مقام معظم رهبری به عنوان ولی فقیه عمل می کند. ما معتقدیم که ولایت فقیه در عصر غیبت همان ولایت ائمه اطهارعلیهم السلام است. وقتی ولایت مسیری را ترسیم می کند ما باید در همان چهارچوب حرکت کنیم. این مطلب نشان می دهد که کینه ای پشت این موضوع نهفته است. که قطعا با واسطه های مختلف متصل به همان نظام سلطه می شود که به دنبال ایجاد شکاف واختلاف بین مسلمانان است.

این که بحث فلسطین را به سمت شیعه وسنی می برند برای گروه هایی که مدعی شیعه گری هستند چه نفعی دارد؟

بنده همین را می خواهم بگویم که نظام سلطه وصهیونیسم جهانی که در پشت پرده ی این نظام سلطه قرار دارند واتاق فکر اینها محسوب می شود دنبال این است که اتحاد و برادری را از بین مسلمانها دورکند وشیعه به عنوان تنها خطر نظام سلطه است. چون این مکتب ، مکتب مبارزه با جهاد وقیام با عقلانیت در برابر نظام سلطه است.

ولی وقتی این جبهه در پشت هر گروهی قرار بگیرد آن گروه می تواند خطر جدی برای نظام سلطه وصهیونیسم جهانی باشد. این جریان به اختلاف شیعه وسنی دامن می زند واهل غزه را مخالف اهل بیت معرفی می کند. یکی از توطئه هایی که اینها دنبال می کردند وما در فضای مجازی آن را به وضوح دیدیم قبل از حمله ی به غزه در همین شبکه هایی که شما هم اشاره کردید اتفاق افتاد و هم چنان رواج بسیاری هم دارد.

مطالبی پیرامون مخالفت اهل غزه با اهل بیت مطرح می شد. برای آن که در حمایت شیعیان نسبت به مردم غزه ایجاد تزلزل کند. این خوراک تبلیغاتی مسموم وغیر واقعی نشان از یک برنامه ی منسجم قبلی دارد. اینها می خواهند از این تبلیغات مسموم بر خلاف واقع استفاده کنند. واینکه این حمایت معنوی و مالی و مادی وپشتیبانی که مردم مسلمان ایران از غزه دارند را خدشه دار کنند. اما قطعا با شکست مواجه می شوند و تا به حال هم شده اند. شما دیدید که مردم در روز قدس چگونه به میدان آمدند وچه حمایتهایی از مردم غزه کردند. از جوانان ما و متدینین ما غیر از این هم انتظار نمی رفت.

بنده تاکید می کنم جوانانی که در هیئات مختلف می روند مراقب باشند که برایشان برنامه دارند. برنامه ای که آن ها را را از مسیر اصلی، عزاداری اصلی،منبر اصلی وروش اصلی منحرف کند.

زمانی ما متوجه می شویم، پای منبر کسی نشسته ایم که خوراک اصلی آن جریان منحرف تامین میکند. ملاک تشخیص آن، هم این است که ما هر آنچه که می شنویم با مرجعیت، روحانیت اصیل و در راس همه با قرآن واحادیث اهل بیت علیهم السلام تطبیق بدهیم. در روایت داریم که اگر کلام ما با قرآن در تعارض است، آن کلام را به دیوار بکوبید، یعنی به آن عمل نکنید.

وقتی می بینیم که یک منبری، یک روحانی نما می آید مطالبی را مطرح می کند در برخی از هیئات که خلاف سیره ی اهل بیت علیهم السلام است، او دارد به اختلاف دامن می زند. به اسم ولایت و به اسم طرفداری از ولایت اهل بیت علیهم السلام به سمتی حرکت می کند که گفتار ومنبرورفتار او مستمسکی می شود که خون شیعیان در پاکستان وسوریه ریخته شود. خیلی باید دقت کرد در این محافل ومجالس ما به گونه ای حرکت کنیم که مرضی رضای امام زمان (عج) باشیم.

اگر نکته ای باقی مانده است بفرمایید.

مقابله ی اصلی در برابر این تهدید مراجعه به منابع اصیل شیعه است. مراجعه به روحانیت اصیل ومرجعیت بصیر شیعه است. در راس آن هم حرکت در مسیر ولایت فقیه است. ما اگر در مسیر ولایت فقیه حرکت کردیم وگوش به فرمان او بودیم، مواردی که تشخیص می دهد به عنوان دیدگان بصیر به آن ها عمل کنیم، با توجه به وظایفی که خداوند تبارک وتعالی برعهده ی او گذاشته است دقت و عمل وحرکت کنیم، در این مسیر قطعا هیچ آسیبی ما را تهدید نخواهد کرد.

https://shoma-weekly.ir/ZjuuU4