گفتگوی ویژه

ائتلاف یعنی استفاده از تمام ظرفیت جریان اصولگرایی

فارسی نژاد با بیان اینکه اصولگرایان برای استفاده از تمامی ظرفیت های توانمند و کارآمد نامزدها و تیم های مختلف، سعی کرده اند که به صورت ائتلافی وارد عرصه انتخابات شوند گفت: البته برنامه نهایی، وحدت همه جانبه برای رسیدن به حداقل نامزد و گزینه اصلح است.
سمیه عظیمی - مقام معظم رهبری، در صحبت های اخیر خود، نکاتی را درباره پیگیری نقاط مثبت و رفع نقاط منفی رئیس جمهور و دولت فعلی بیان کردند. مساله ای که نیازمند نقد و بررسی منصفانه و بررسی نقاط مثبت و منفی دولت است.
به همین جهت با امیر فارسی نژاد درباره ویژگی های رئیس جمهور بعدی و همچنین وضعیت شکل گیری ائتلاف های مختلف در جریان اصولگرایی و حضور جریان اصلاح طلب در عرصه سیاسی گفتگو کردیم.

 به نظر شما رئیس جمهور بعدی باید دارای چه ویژگی هایی باشد تا بتواند مطالبات رهبری و مردم را محقق کند؟
ولایت پذیری، داشتن تجربه در مدیریت کلان کشور خصوصاً اقتصاد و البته اخلاق مداری از جمله ویژگی های مهم هر کسی است که می خواهد یا احساس می کند که می تواند سکان اداره کشور را به عهده بگیرد.
مساله قابل توجه دیگر، پرهیز از حاشیه سازی است چراکه این گونه اقدامات و پرداختن به حواشی به جای رسیدگی به امور اساسی کشور مثل تلاش برای توزیع عدالت در جامعه، مقابله موثر با تحریم ها و کوشش برای رفع یا کاهش مشکلات اقتصادی و معیشتی مردم از جمله آسیب هایی است که نظام اسلامی را در معرض تهدید قرار می دهد.
همچنین رئیس جمهور باید آزمون پس داده در وفاداری به نظام و ارزشهای انقلاب باشد؛ کسی که اعتقاد خود را به ارزش های نظام اسلامی و آرمان های امام راحل و همچنین فصل الخطاب دانستن رهبری در همه امور ثابت کرده باشد.
مردمی بودن و آشنا با نیازهای اجتماع در حوزه های مختلف و اقشار مختلف جامعه نیز از جمله ویژگی های رئیس دستگاه اجرایی کشور است؛ رئیس قوه مجریه در طول سالهایی که مسئولیت اداره کشور را به عهده دارد باید با شناخت کامل از نیازها، تهدیدها و فرصت هایی که جامعه با آنها مواجه است تلاش خود را در جهت رفع نیازها و تبدیل تهدیدها به فرصت به کار گیرد.
داشتن تیم با تجربه، متخصص، وفادار به نظام اسلامی و متعهد هم از اصول اصلی تعیین یک نامزد اصلح برای تصدی سمت ریاست جمهوری است.
برنامه ریزی بر اساس چشم انداز کلی نظام و همراهی با برنامه های کوتاه مدت 5 ساله که خط مشی نظام اسلامی را مشخص می کنند می تواند نظام را هرچه بهتر و سریعتر در جهت نیل به اهداف والای خود رهنمون سازد.
در نهایت و شاید مهمترین مساله درباره رئیس جمهور نظام اسلامی شجاعت در رفع نواقص و عذرخواهی بابت اشتباهات محتملی است که قطعا برای هرکسی رخ می دهد؛ قطعا این موضوع اعتماد و علاقه مردم را افزون خواهد کرد.

 کنار هم نشاندن چهره ها و سلیقه های مختلف را چطور می بینید؟ فواید تشکیل یک ائتلاف از مجموعه چهره های جریان اصولگرایی چیست؟ چرا اصولگرایان به این نتیجه رسیدند که با یکدیگر ائتلاف هایی را تشکیل دهند؟
حضور سلیقه های مختلف در ائتلاف های اصولگرایی به منظور جذب سلایق مختلف جوامع مخاطب در سطح اقشار جامعه  است؛ مساله ای که می تواند در نهایت به وحدت حداکثری منجر شود.
از طرفی اصولگرایان برای استفاده از  تمامی ظرفیت های توانمند و کارآمد نامزدها و تیم های مختلف، اینگونه وارد عرصه انتخابات شده اند، البته برنامه نهایی وحدت همه جانبه برای رسیدن به حداقل نامزدهاست.
حضور جریان اصلاحات را در عرصه سیاسی با توجه به اتفاقات سال های گذشته چطور ارزیابی می کنید؟ برخی افراد حضور اصلاح طلبان را خطری برای نظام مطرح می کنند.
جریان اصلاحات یک خطر نیست بلکه یک طیف و یک سلیقه است. همانگونه که اصولگرایان یک طیف و سلیقه در نظام اسلامی است ،‌خطر آنست که  جریانی بخواهد خارج از چارچوب نظام حرکت کند که مسلماً از سوی خود مردم با ایشان برخورد و از دور خارج خواهند شد.
اما کسانی از اصلاح طلبان که مرزبندی خود را با جریان فتنه مشخص کرده و در رستای اهداف نظام مقدس جمهوری اسلامی حرکت کنند می توانند در عرصه های مختلف کشور حضور فعالی داشته باشند.

  فکر نمی کنید ما در کشور به گفتمان مطلوب و جامعی احتیاج داریم که بتواند همه افراد را در یک راستا به دور هم جمع کند؟ اگر قرار باشد یک گفتمان مناسب و همراستا با واقعیات روز کشور و البته با اهداف بلندمدت طراحی شود به نظر شما باید چه ویژگی هایی داشته باشد؟
گفتمان مطلوب در کشور گفتمانی است که برای همه امور و مشکلات کشور راه حل مطلوب و معقول متناسب با امکانات و واقعیات موجود بر اساس قانون اساسی داشته باشد.
اکنون و در شرایط حاضر حل مشکلات اقتصادی ،‌ رفع تنش های سیاسی و سیاستمداری مبتنی بر تجربه و اخلاق و حل معضلات فرهنگی و اجتماعی بر مبنای الگوی اسلامی – ایرانی پیشرفت از جمله نیازهای کشور است که باید به صورت جدی به آن پرداخته شود که برخی از این مسائل نیازمند نوعی گفتمان سازی است؛ همانند مساله تهیه الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت.

اگر قرار باشد یکی از اولویت های اصلی کشور در عرصه قانون گرایی را بیان کنید آن مساله چیست؟
به نظر می رسد که بازبینی برنامه پنجم توسعه و احصاء آنچه که براساس برنامه زمانبندی انجام نشده از وظایف اولیه رئیس جمهور آتی است.
همچنین دریافت و استخراج پروژه هایی که در ذیل برنامه پنجم محقق نشده است البته مبتنی بر واقعیات، باید دغدغه مهم و اولویت دار ریاست جمهوری آینده باشد، چراکه به بیان مقام معظم رهبری دهه چهارم انقلاب، دهه عدالت و پیشرفت است و عدالت بدون پیشرفت محقق نخواهد شد.
این مطلب نیز قابل توجه است که بیشتر مشکلات کنونی کشور در عدم اجرای قوانین و مصوبات است؛ مثل مباحث مربوط به عفاف و حجاب که پیگیری قانون مصوب آن کلاً در طول دوره دولت نهم و دهم با بی مهری و بی تفاوتی کنار گذاشته شد.
البته برخی برنامه های کشور هم هستند که  می تواند با اصلاحاتی برای اجرای بهتر روان سازی گردد؛ اما در واقع حلقه مفقوده ای بنام نظارت بر اجرای قوانین مصوب مشهود است که باید برای این مهم تدبیر جدی شود.

https://shoma-weekly.ir/le85HX