بین الملل

گلایه مجلس از رسانه‌های آلماتی

محمد حسن آصفری ضمن اظهار تأسف از برخورد برخی رسانه‌ها آلماتی در طی مذاکرات1+5 اظهار داشت‌‌: ما یک گلایه‌ای از دولت آلماتی داریم که در زمان برگزاری مذاکرات 1+5 متأسفانه اخباری رسیده که برخی از رسانه‌ها و مطبوعات آلماتی به مقالات و مطالبی پرداختند که تقریباً گویای این موضوع است که فعالیت هسته‌ای جمهوری اسلامی غیر صلح‌آمیز است و این یک دروغ و یک تهمت به ملت و دولت ایران است.
محمد حسن آصفری ضمن اظهار تأسف از برخورد برخی رسانهها آلماتی در طی مذاکرات1+5 اظهار داشت‌‌: ما یک گلایهای از دولت آلماتی داریم که در زمان برگزاری مذاکرات 1+5 متأسفانه اخباری رسیده که برخی از رسانهها و مطبوعات آلماتی به مقالات و مطالبی پرداختند که تقریباً گویای این موضوع است که فعالیت هستهای جمهوری اسلامی غیر صلحآمیز است و این یک دروغ و یک تهمت به ملت و دولت ایران است. وی افزود: انتظار داریم وزارت خارجه نسبت به این موضوع موضع‌‌گیری داشته باشد ضمن اینکه قزاقستان که خود دارای سلاح‌‌های هستهای است دیگر نباید در این رابطه گلایهای داشته باشد.

نماینده مردم اراک، کمیجان و خنداب در ادامه گفتوگوی خود باخبرنگار شما گفت‌‌: ما پیشنهاد خوبی را در 9 ماه گذشته در مسکو دادیم که اگر گروه 1+5 نسبت به همان پیشنهادات جمهوری اسلامی ایران توجه میکرد مطمئناً نشست آلماتی نتیجه خوبی در پی داشت اما متأسفانه به پیشنهادات ما که یک پیشنهاد منطقی و فنی و اصولی بود توجهی نکردند.

عضو فراکسیون حزب موتلفه اسلامی با اشاره به پرونده هستهای ایران در شورای امنیت سازمان ملل گفت‌‌: یکی از پیشنهادهای جمهوری اسلامی ایران ادامه مذاکرات هستهای است‌‌‌‌ که این مذاکرات متوقف نشود و ادامه یابد. اما تا زمانی که این حاشیههای گفتوگو یعنی آمریکاییها و غربیها وجود دارند این مذاکرات به نتیجه مطلوب نخواهد رسید زیرا آنها علاقهمند به حل مسئله هستهای ایران از ناحیه گفتوگو نیستند. ما خواهان آن بودیم که پرونده هستهای ایران را از شورای امنیت خارج کنند ولی متأسفانه آنها این کار را نکردند و مطمئناً اگر پرونده ایران در شورای امنیت مورد بررسی و برخورد قرار بگیرد مطمئناً درخصوص ادامه نشستها در خواست تعلیق خواهیم کرد و لزومی بر ادامه نشستها و مذاکرات نخواهیم دید و قطعاً بازنده این پرونده در شورای امنیت خود غربیها هستند.

همچنین هادی شوشتری نماینده مردم قوچان و فاروج در این راستا اظهار کرد‌‌: ما معتقد هستیم که چهارچوب مذاکرات جمهوری اسلامی ایران کاملاً شفاف و روشن است یعنی منطق جمهوری اسلامی ایران منطق عقلانی و قانونی و شفاف و متینی است. جمهوری اسلامی ایران معتقد است که ما تکالیف مندرج در NPT را میپذیریم به شرط اینکه حقوقی را که همان معاهده به رسمیت شناخته را برای ما به رسمیت بشناسند.

وی تصریح کرد‌‌: ماده 4 NPT به صراحت اعلام می‌کند که کشورهایی این معاهده را می‌پذیرند باید از حقوق مندرج در این معاهده برخوردار باشند. این منطق جمهوری اسلامی ایران است و در ادوار مختلف مذاکرات مطرح کرده است.


https://shoma-weekly.ir/L39Nu0