سیاسی

کاپیتالیسم به پایان تاریخ خود رسیده است

عضو شورای مرکزی حزب موتلفه اسلامی گفت: انتخاب اوباما به عنوان رئیس جمهور در آمریکا برای کاهش شکاف های اجتماعی بود که حوادث فرگوسن نشان از بی فایده بودن این انتخاب بود.
دکتر صالح اسکندری، در خصوص ریشه یابی حوادث اخیر فرگوسن در گفتگو با خبرنگار فرجام تاکید کرد: این حوادث بازتابی از شکاف های اجتماعی در آمریکاست که از ابتدا و در زمان تاسیس این کشور نیز وجود داشت و اساسا امریکا براساس یک نظام تبعیض نژادی شکل گرفت.

وی افزود: معضلاتی مانند برده داری، جداسازی نژادی، مدارس جداگانه و تفکیک اقلیت ها حاکی از این است که این شکاف گسترده اجتماعی به طور ویژه تبعات خود را در آمریکا به نمایش می گذارد و به رغم تلاش های بسیاری که دولت آمریکا برای سرپوش گذاشتن به این شکاف طی سالیان گذشته انجام داد؛ حوادث اخیر نماد بی فایده بودن این تلاش هاست.

مشاور سیاسی ستاد نماز جمعه تهران تاکید کرد: آمریکایی ها در انتخابات ریاست جمهوری تلاش کردند با روی کار آوردن یک رنگین پوست به نام باراک اوباما؛ بخشی از این شکاف های گسترده را از بین ببرند که عملکرد او در این حوزه بیشتر از اینکه تاثیر مثبت داشته باشد منجر به تعمیق شدن شکاف ها شد.

وی گفت: اگر اتفاقات آمریکا را در قالب تئوری های اجتماعی بررسی کنیم؛ علاوه بر مسئله نژادپرستی به نظر می رسد، نوعی تئوری آنومی یا بی هنجاری که دورکهایم مطرح می کند هم در حوادث جاری آمریکا می تواند موثر باشد؛ حتی می توان این وضعیت را با نظریه محرومیت اجتماعی آلبرت کوهن هم تحلیل کرد.

این استاد دانشگاه با تاکید بر وضع اسفبار حاکم بر قومیت ها در آمریکا اضافه کرد: با توجه به قوانین که در خصوص تجسس و شنود خصوصا پس از حوادث 11 سپتامبر به ویژه در خصوص مسلمانان در این کشور وضع شد، روز به روز گسست اجتماعی در جامعه افزوده می شود و نوعی تضاد فرهنگی به وجود آمده است که نظام سرمایه داری پاسخی برای آن ندارد.

سردبیر هفته نامه آدینه تهران با اشاره به مسکن هایی که در مقاطع مختلف به جامعه آمریکا وارد شده است، گفت: جامعه آمریکا را نمی توان فریب داد و این اتفاقی که امروز حدودا 170 شهر آمریکا را درگیر کرده است ناشی از همان شکاف های عمیق است. هر روز در آمریکا زنان و کودکان و مردان و جوانان سیاه پوست توسط پلیس مورد شتم و ضبط قرار می گیرد که فقط برخی از آن ها در رسانه ها و شبکه های اجتماعی منتشر می شود.

اسکندری با قابل مقایسه نبودن فتنه 88 و اعتراضات مردمی در فرگوسن تاکید کرد: وقایع فرگوسن به دلیل شکافی که در جامعه آمریکا وجود دارد، ناشی از نهضت و جنبش دیرپایی است که نزدیک به دو سه قرن وجود داشته است و جنبش اجتماعی علیه آپارتاید و نژاد پرستی در مقاطعی منجر به درگیری شد؛ اما اتفاقاتی که در سال 88 در ایران افتاد شورش و فتنه سیاسی بود که متاسفانه دولت های غربی به خصوص امریکایی ها به دنبال مداخله گری بودند که به نوعی فرار به جلو از مشکلات اجتماعی و داخلی امریکاست.

این کارشناس سیاسی خاطر نشان کرد: حل شکاف اجتماعی گسترده در آمریکا جز با تجدید نظر در سیاسیت های تمامیت خواه آمریکایی امکان پذیر نیست و با این مسکن ها و فرار به جلو و دخالت در امور سایر کشورها نمی شود این شکاف ها را حل کرد.

صالح اسکندری افزود: کاپیتالیسم به پایان تاریخ خود رسیده است و عدالت طلبی و مبارزه با ظلم مسئله ای است که اختصاص به جمهوری اسلامی ایران و کشورهای خاورمیانه ندارد؛ بلکه در خیابان های اروپا و آمریکا از منهتن گرفته تا نیویورک و دیگر شهرهای آمریکا به گوش می رسد و آمریکایی ها باید این پنبه را از گوششان درآورند که صدای ملت آمریکا را بشنوند و به این خشونت پایان دهند.

عضو شورای مرکزی حزب موتلفه اسلامی با اشاره به برخورد های دوگانه آمریکا گفت: عمق اتفاقی که در امریکا رخ می دهد فوق العاده گسترده است و مسئله، نقض حقوق بشر و معیارهای دوگانه ای است که آن ها برای حقوق بشر به کار می برند.

اسکندری در خاتمه گفت: کشور ایران خود بزرگترین قربانی تروریست است که در یک شارلاتانیسم رسانه ای هدفمند متهم به نقض حقوق بشر شده است.

https://shoma-weekly.ir/39evJ1