
وی هویت فرهنگی را سرچشمه اقتدار ملت دانست و افزود: تهاجم فرهنگی صرفا برای امروز نیست و همواره وجود داشته زیرا این هویت برای ملت ما اقتدارسازاست. باید روشنفکران و رصدکنندگان مسائل فرهنگی و اجتماعی، به تهاجمات فرهنگی قبل از اینکه دیگران متوجه شوند، هشدار دهند زیرا جایگاه روشنفکری همین را اقتضا میکند. اگر روشنفکر به موقع متوجه آسیب نشود و در جهت رفع آن هشدار ندهند و اقدام نکند، جایگاه روشنفکری او زیر سوال قرار میگیرد.
رئیسی با بیان اینکه تحول و پویایی در تمامی حوزهها منوط به تحول و توسعه درحوزه فرهنگی است، اظهار کرد: اگر میخواهیم اقتصاد، سیاست و مسائل اجتماعی در جامعه پیشرفت پیدا کند، باید پیشرفت فرهنگی ایجاد شود و اگر این اتفاق بیفتد، ما در رفع آسیبهای اجتماعی گامهایی را برمیداریم. در اینجا نقش مسائل فرهنگی به عنوان یک ضرورت مشخص میشود.
وی تاکید کرد: در بررسی ساختارهای فرهنگی حتما لازم است قوانین بازنگری و به روزرسانی شود و در همین راستا رهبر معظم انقلاب اسلامی به هر سه قوه دستور دادند تنقیح قوانین را دنبال کنند.
رئیس شورای عالی انقلاب فرهنگی تاکید کرد: در این طوفان جنگ سایبری، کشوری که مبانی فرهنگی غنی و مستحکمی داشته باشد، هرگز تکانه ها او را تکان نخواهد داد؛ اگر مبانی محکم باشد و صیانت شود، نباید از توسعه الکترونیک نگران شد زیرا هر روز پدیده ای نو به میدان میآید و نگرانی زمانی است که هویت ملی تهدید شود.