سیاسی

پیشرفت فارغ از ارزشها در اجرا دچار تنگنا می شود

اعمال تدابیر و رهنمودهای مقام معظم رهبری در تمامی ابعاد یکی از اصول راهبردی در تدوین برنامه ها است
سرپرست کمیته امداد امام خمینی(ره) اعمال تدابیر و رهنمودهای مقام معظم رهبری در تمامی ابعاد،هماهنگی و همسویی راهبردها و برنامه ها با مبانی دینی و ارزشهای اسلامی،سمت گیری به سوی تعالی سازمانی از طریق بازنگری مستمر اهداف و راهبردها و برنامه ها،اصلاح فرآیندها و نظامات مالی،قیمت تمام شده خدمات،بهبود مستمر نظام اداری و اصلاح روشها و به کارگیری فناوریهای روزآمد جهت افزایش بهره وری،توسعه نظارتهای برنامه ای در تمامی حوزه ها را از جمله اصول راهبردی در تدوین برنامه ها عنوان کرد.

به گزارش اداره کل روابط عمومی و اطلاع رسانی کمیته امداد امام خمینی(ره)،حسین انواری در همایش مدیران برنامه ریزی و فناوری اطلاعات این نهاد که در سالن همایشهای غدیر کمیته امداد با شعار" تحول فراگیر زمینه ساز تعالی سازمانی" برگزار شد،با اشاره به جریان تحول در کمیته امداد در 6 سال اخیر،گفت: امداد در سه دهه گذشته دارای برنامه کوتاه مدت و فعالیتهای این نهاد تابع شرایط بیرونی بوده است و این در حالی است که اکنون دارای سند چشم انداز 20 ساله و مجموعه سیاستها،برنامه ها نیز بر این اساس استوار است.

عضو شورای مرکزی حزب موتلفه اسلامی در ادامه بر رصد و شناسایی آسیبها و نگاه بلند به آینده و انطباق فعالیتها بر اساس اهداف عالیه در حوزه برنامه ریزی و فناوری اطلاعات تاکید کرد.

وی به الگوی پیشرفت به همراه عدالت مبتنی بر ارزشها و اصول اشاره کرد و افزود:مقام معظم رهبری پیشرفت را کامل تر از توسعه تشریح کردند و چنانچه پیشرفت مبتنی بر اصول و ارزشهای قابل قبول نباشد، در صحنه برنامه ریزی و اجرا دچار تنگنا می شود.

وی عدالت را از اصول اعتقادی اسلام و رعایت تساوی در زمینه استحقاقهای برابر و پیشرفت و توسعه را نتیجه یک سری فعل و انفعالات و تحول فرد در جامعه منطبق با فطرت الهی انسان عنوان کرد و یادآور شد:پیشرفت اگر همراه عدالت نباشد، منجر به گسترش فاصله فقر و غنا می شود و چنانچه عدالت بدون پیشرفت باشد،برابری در فقر را موجب می شود.

انواری به 2 دیدگاه ناظر بر جریان پیشرفت و توسعه مبتنی بر جهان بینی مادی و جهان بینی الهی اشاره کرد و گفت:در دیدگاه جهان بینی الهی هدف کمال انسان و ارتقای معنوی و اخلاقی تقرب الی ا... و وصول به دارالقرار است.

سرپرست کمیته امداد امام خمینی(ره) دسترسی به حیات طیبه را هدف اصلی هر گونه تغییر،جهت گیری،برنامه و پیشرفت عنوان کرد و افزود:غایت گرایی،عقلانیت و خردورزی،زمان باوری و درک اقتضائات زمان و مکان،علم گرایی،تجربه پذیری و عبرت آموزی،سیاست گذاری و برنامه ریزی،هدفمندی و پرهیز از اعمال بیهوده،تدبیر امور،پرهیز از اسراف و تبذیر و اهتمام به بهره وری،عدالت همه جانبه و فراگیر،دور اندیشی و آینده نگری،تعمیق مبانی فرهنگی و اعتقادی و باورهای دینی،امنیت همه جانبه و آرامش فراگیر،اهتمام در تشکیل نهاد خانواده و توجه به خلاقیت و نوآوری و ابتکار از جمله شاخصه های حیات طیبه است که بایستی مجموعه اعمال و رفتار ما در این نهاد از این شاخصه ها تبعیت کند.

وی اصل توحید و خدامحوری،معادباوری،اصل کرامت انسان،عدالت و آزادی،اصل عقل و عقلانیت،اصل امامت و ولایت و اصل تنظیم حکیمانه روابط و مناسبات اجتماعی را از اصول و مبانی پیشرفت در اندیشه اسلامی و ملکه تقوا را زمینه ساز و ضامن تحقق و پایداری پیشرفت معرفی و تصریح کرد:سیاست گذاری،برنامه ریزی و حسن تدبیر از مولفه های مهم در امر پیشرفت در نگاه اسلامی است.

عضو شورای مرکزی کمیته امداد امام خمینی(ره) در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به جایگاه و ویژگیهای این نهاد،خاطر نشان کرد: کمیته امداد جوشیده از متن انقلاب اسلامی است که توسط حضرت امام خمینی(ره) تاسیس شده و تحت نظارت عالیه ولایت فقیه قرار دارد، دارای هویت دینی و پایبند به اصول و مبانی اسلامی، متکی بر تقوا، ولایت مدار، عدالت محور و ارزش گرا ، تامین کننده عزت و کرامت انسانی و متکی بر حضور و مشارکت مردم و مدافع حقوق محرومان و آرامش دهنده آلام نیازمندان و پیام آور فرهنگ احسان و ایثار و انفاق و نیکوکاری است که بر این اساس رسالت بزرگی بر عهده این نهاد قرار دارد که امید است با اجرای تدابیر درست و ایجاد نوآوریها و تغییر در شیوه حرکت با تکیه بر اصول و اهداف کلی اسلام و نظام به نقطه مطلوب تری دست پیداکنیم.

https://shoma-weekly.ir/moJzu8