بین الملل

پیام نوروزی اوباما و دستکش مخملی روی پنجه چدنی

وزیر خارجه آمریکا هم در پیام نوروزی خود که شباهت زیادی به پیام باراک اوباما دارد بر تلاش‌های دیپلماتیک برای حل و فصل مسائل ایران تأکید کرد. جان کری در پیامی که روی سایت رسمی وزارت خارجه آمریکا قرار گرفت گفته همانند رئیس جمهور آمریکا قویاً به حل و فصل اختلاف‌ها بین ایران و آمریکا و آغاز سرفصل جدیدی در روابط دو کشور متعهد است.
باران فاطمی- با آغاز سال نو باراک اوباما، رییس جمهوری آمریکا نیز پیام نوروزی صادر کرد تا به اصطلاح خودش مراتب دوستی‌اش با ایران را ابراز کند. در پیام نوروزی اوباما مجدداً بر حل دیپلماتیک موضوع هسته ای ایران تاکید شد اما همزمان با تاکید وی، سنای آمریکا طرح تحریم مبادله با یورو با ایران در سراسر جهان را تصویب کرد. اما اینکه مقامات آمریکایی در میان خودشان با هم توافق نظر ندارند و هنوز میان دولت و کنگره در مورد سیاست های مورد اتخاذ درباره ایران بحث است یا نه؛ به هر حال سخن مقامات با عمل آنها در قبال ایران کاملاً متفاوت و مصداق همان سخنان مقام معظم رهبری در نخستین روز سال نو در مشهد مقدس است که این سیاست را ادامه همان سیاست «پنجه چدنی زیر دستکش مخملی» دانستند و خاطرنشان کردند : آنها بر خلاف این ظاهر فریبی‌ها، حرکت برنامه ریزی شده ای را آغاز کردند و انتظار داشتند  بعد از چند ماه ، ملت ایران تسلیم زورگوئی آنها شود و دست از فعالیت های فزاینده علمی خود بردارد اما آنچه که اتفاق افتاد خلاف خواسته و پیش بینی بدخواهان بود.


  محمدی: رژیم صهیونیستی برای مذاکرات کارشکنی می کند
اما این سخنان اوباما پس از نخستین سفر وی در دوران ریاست جمهوری اش به تل‌آویو مطرح شد. اوباما در آخرین روزهای سال 91 به تل‌آویو سفر کرد تا از گسترش بیش از پیش شکاف عمیق میان خودش و نتانیاهو جلوگیری کند. در همین راستا رئیس جمهور آمریکا در کنفرانس مطبوعاتی مشترک با نخست وزیر اسرائیل گفت هم اکنون زمان حل دیپلماتیک موضوع هسته‌ای ایران فرا رسیده است. وی در عین حال گفت: امنیت اسرائیل به شدت برای ما مهم است. ایران نگرانی مشترک ما است. من می‌خواهم این اطمینان حاصل شود که مردم اسرائیل تفکر من را درباره این چالش درک کنند. اوباما در ادامه با اشاره به موضوع هسته‌ای ایران گفت: هم اکنون زمان حل این موضوع به صورت دیپلماتیک فراهم شده است. سؤال این است که آیا ایران این فرصت را می‌بیند؟ در صورتی که این موضوع به صورت دیپلماتیک حل شود، همه نفع خواهند برد. وی افزود: در نهایت مهمترین راه‌حل برای موضوع ایران، تصمیم آنها است که به دنبال تسلیحات هسته‌ای نباشند.

 این موضوع به آنها اجازه می‌دهد که از انزوا خارج شوند. اما من نمی‌دانم که چه زمانی آنها تمایل خواهند داشت تا این گام را بردارند. ما به توافق رسیدیم که ایران مجهز به سلاح اتمی تهدیدی برای منطقه و جهان خواهد بود و به صورت بالقوه تهدیدی برای موجودیت اسرائیل به شمار می‌آید. سیاست ما این است که مانع دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای شویم. ما ترجیح می‌دهیم که این موضوع را به صورت دیپلماتیک دنبال کنیم. آمریکا همچنان به رایزنی نزدیک با اسرائیل برای اتخاذ گام بعدی ادامه خواهد داد و من بار دیگر تکرار می‌کنم تمام گزینه‌ها روی میز است. ما هر آنچه که نیاز باشد انجام می‌دهیم تا مانع از آن شویم که ایران به بدترین سلاح جهان دست یابد.

هادی محمدی کارشناس مسائل خاورمیانه در گفتگو با شما گفت: رژیم صهیونیستی تمام تلاش خود را می‌کند که مذاکرات هسته‌ای میان ایران و غرب و نیز تلاش‌ها و اقدامات برای کاهش تنش میان ایران و غرب به نتیجه‌ای نرسد. لذا صهیونیست‌ها با کمک دولت انگلیس تلاش می‌کنند کارشکنی‌های لازم را در مذاکرات و تلاش‌ها برای کاهش تنش ایران و غرب بر سر مسئله هسته‌ای را با مطرح کردن شروط غیر قابل قبول بی نتیجه بگذارند و در مسیر مذاکرات مانع ایجاد کنند. از سوی دیگر اوباما تمایل ندارد که در شرایط کنونی مسئله شهرک سازی‌ها مانعی بر سر گفت‌وگوهای صلح شود. اگر چه مسئله گفت‌وگوها در دستور کار اوباما در دیدار با مسئولان رژیم صهیونیستی نیست و وی نیز هیچ طرحی در این زمینه ندارد. اوباما طرح مشخصی برای حل نزاع فلسطینی‌ها و رژیم صهیونیستی ندارد.

   پیغام و پسغام برای مذاکره مستقیم
در این میان با توجه به نزدیکی مذاکرات ایران و گروه 1+5 آمریکا باز هم دم از مذاکرات مستقیم زد. «آلن ایر» سخنگوی فارسی زبان وزارت امور خارجه آمریکا در گفتگو با صدای آلمان (دویچه وله) گفت که دولت آمریکا آماده مذاکره مستقیم با ایران است.
آلن ایر در این گفت و گو به ارزیابی پیام نوروزی باراک اوباما، سخنان اخیر (حضرت آیت الله خامنه ای) رهبر جمهوری اسلامی ایران، دور بعدی مذاکرات ایران و گروه 1 +5، هشدار جان کری وزیر خارجه ایالات متحده آمریکا درباره ارسال سلاح از ایران به سوریه از طریق حریم هوایی عراق و ... پرداخته است. « ما آماده ایم که با ایران مذاکره کنیم. ایران باید تصمیم بگیرد ولی فراتر از این موضوع، در مورد مسئله‌ هسته‌ای و برنامه‌ هسته‌ای ایران و نگرانی‌های فزاینده‌ جامعه بین‌المللی درباره‌ ماهیت صلح‌آمیز برنامه‌ هسته‌ای ایران در چارچوب گروه 1 + 5، کار می‌کنیم. ما واقع‌بین هستیم. همان‌طور که آقای اوباما اظهار کرده‌اند، ترجیح همه‌ ما یعنی جامعه‌ بین‌المللی، این است که از طریق دیپلماسی به توافقی برسیم و ما روی این موضوع تمرکز می‌کنیم.»
وزیر خارجه آمریکا هم در پیام نوروزی خود که شباهت زیادی به پیام باراک اوباما دارد بر تلاش‌های دیپلماتیک برای حل و فصل مسائل ایران تأکید کرد. جان کری در پیامی که روی سایت رسمی وزارت خارجه آمریکا قرار گرفت گفته همانند رئیس جمهور آمریکا قویاً به حل و فصل اختلاف‌ها بین ایران و آمریکا و آغاز سرفصل جدیدی در روابط دو کشور متعهد است.

https://shoma-weekly.ir/ZRUsSz