
روزنامه اعتماد در مطلبی با عنوان «قشر خاکستری تورم و تحریم ها» نوشت:«تردیدی وجود ندارد که بخش مهمی از نارضایتیهای موجود ریشه در مشکلات گسترده و عمیق اقتصادی دارد. اگر بنیانهای اقتصادی یک کشور مستحکم باشد هیچ حکومتی از هیچ اعتراضی واهمهای به دل راه نمیدهد و خطری هم متوجه کیان کشور نخواهد شد... در جریان اعتراضات 3ماهه گذشته بسیار گفته شده است که قشر خاکستری یا همان تودههای مردم با وجود نارضایتی خصوصا از وضعیت معیشتی خود به اعتراضات نپیوستند ولی هیچ تضمینی برای ادامه سکوت این تودههای میلیونی نیست. به جرات و بدون اغراق میتوان گفت که همهچیز به آینده نزدیک اقتصادی کشور بازمیگردد. اگر دولت بتواند بر مشکلات اقتصادی فایق بیاید مشکلات دیگر بنیانکن و انفجاری نخواهند بود ولی اگر وضع به همین منوال پیش رود یا با اضافه شدن تحریمها از سوی اروپا یا بدتر از آن بازگشت دوباره پرونده هستهای ایران به شورای امنیت سازمان ملل تورم عددهای بیسابقهای را تجربه کند باید نگران همهچیز بود.»
در ادامه این مطلب آمده است:«هنوز دولت برنامهای مدون که حداقل از سوی جمعی از اقتصاددانان مورد تایید قرار گرفته باشد ارایه نداده است و هیچکس نمیداند که ما با کدام پول و پشتوانه میخواهیم از گردنههای سخت و مرتفع وپرپیچ وخم جلوی راهمان عبور کنیم. یک از کلیدیترین مشکلات اقتصادی تحریمهای امریکاست که نفسهای تولید و سرمایهگذاری را به شماره انداخته است ومعلوم نیست چرا هیچ تحرک و ابتکار عملی برای امضای نهایی برجام صورت نمیگیرد و به مردم هم دقیقا توضیح داده نمیشود که اشکال عدم پیشرفت مذاکرات کجاست و این توقف چگونه ممکن است منافع ملی ما راتامین کند؟»
این روزنامه اصلاح طلب در ادامه نوشت:«هرچند عامل شعلهورشدن اعتراضات اخیر موضوعات اجتماعی بود ولی این نکته را در خود نهفته داشت که بسیاری از مشکلات با دست به راحتی حل میشوند ولی گویا مسوولان مایلند در آخرین لحظات ممکن و با دندان گرهها را بگشایند. اکنون که هیچ فشار داخلی برای امضای برجام وجود ندارد آیندهنگری بر آن حکم بلیغ میکند و چه دلیلی دارد که در شرایط بروز بحران به این مهم تن در دهیم؟»
در هفته های گذشته وزیر امور خارجه کشورمان گفت:« رفتار و گفتار آمریکاییها با یکدیگر متناقض است. سه روز پیش پیامی بین ما و طرف آمریکایی منعقد شد و ما پیامی از سوی آمریکاییها در ارتباط با توافق (هستهای) دریافت کردیم. آمریکاییها در تبادل پیامها حتی تعجیل دارند که هرچه زودتر به نقطه توافق برسیم.»
واقعیت این است که آمریکا برای احیای برجام عجله دارد. اما در عین حال به دلیل آلودگی به خوی دیکتاتوری و زورگویی، حاضر نیست که شروط اساسی و بدیهی ایران را بپذیرد. در حقیقت آمریکا در پی دیکته کردن خواسته های خود است. بر همین اساس دولت آمریکا در پشت پرده صراحتا نیاز خود به مذاکره را اعلام کرده ولی در پشت تریبون و در رسانه ها، در قالب عملیات روانی در پی جازدن نیاز خود با عنوان امتیاز ویژه به ایران است.
در اینسو برخی رسانه های اصلاح طلب در جایگاه دفتر حافظ منافع آمریکا در ایران، از یکسو برای احیای برجام مطلوب آمریکایی ها تلاش می کنند و از سوی دیگر به آشوبگران و اغتشاشگران برای تنفس مصنوعی به آشوب ها و واردکردن چاشنی اقتصادی به اغتشاشات، کد می دهند.