وزیر امور خارجه کشورمان با بیان اینکه خطوط قرمز ما باید به صورت کامل مورد توجه قرار بگیرد، گفت: اگر آمریکا واقع بینانه برخورد کرده و انعطاف لازم را در مذاکرات احتمالی پیش رو داشته باشد، دست یافتن به توافق دور از دسترس نخواهد بود.
حسین امیرعبداللهیان در گفتوگویی درباره مذاکرات رفع تحریمها و دور جدید مذاکرات که احتمالا بزودی برگزار خواهد شد، اظهار داشت: برای ما بسیار مهم است خطوط قرمز ما در توافقی که پیش رو خواهد بود به صورت کامل مورد توجه قرار بگیرد.
وی افزود: مایلم یک بار دیگر تأکید کنم که ما برای رسیدن به یک توافق خوب، قوی و پایدار جدی هستیم و اگر طرف آمریکایی به صورت مشخص واقع بینانه برخورد کند و انعطاف لازم را در مذاکرات احتمالی پیش رو داشته باشد، دست یافتن به توافق دور از دسترس نخواهد بود.
وزیر امور خارجه آمریکا: بازگشت به برجام بهترین نتیجه برای آمریکا، ایران و جهان است
آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه آمریکا در دهمین کنفرانس بازنگری معاهده منع اشاعه سلاحهای هستهای ( ان پی تی) سازمان ملل ادعا کرد: بازگشت به برجام همچنان بهترین نتیجه برای آمریکا، ایران و جهان است.
وی در عین حال بدون اشاره به عدم تصمیم سیاسی کشورش برای بازگشت به برجام و نیز عدم اقدام عملی موثر دولت بایدن در این زمینه مدعی شد: ایران همچنان در مسیر تشدید هسته ای است.
آمریکا، فرانسه و انگلیس همزمان با برگزاری دهمین کنفرانس بازنگری معاهده منع اشاعه سلاحهای هستهای ( ان پی تی) سازمان ملل ادعاهای خود درباره برنامه هسته ای صلح آمیز ایران و مذاکرات رفع تحریم ها را تکرار کردند.
بر اساس بیانیه ای که وزارت خارجه آمریکا روز دوشنبه به وقت محلی با عنوان بیانیه مشترک خود، فرانسه و انگلیس منتشر کرد، ادعا شده است که ما متعهد به رسیدگی به بحران های اشاعه تسلیحات در تمام جهان هستیم.
در این بیانیه بدون اشاره به زیاده خواهی های آمریکا و غرب آمده است: ما از ایران میخواهیم که به اجرای کامل برجام و قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل بازگردد و طبق تعهدات خود تحت معاهده ان پی تی، فوری با آژانس بین المللی اتمی در حل و فصل مسائل مربوط به مواد و فعالیتهای هستهای اعلامنشده احتمالی در این کشور همکاری کند.
هشت دور مذاکرات فشرده میان نمایندگان ایران و گروه ۱+۴ در وین، اسفند ماه ۱۴۰۰ به مرحلهای رسید که اکنون موفقیت و یا شکست گفتوگوها صرفا به تصمیمات سیاسی آمریکا به عنوان مقصر وضع موجود بستگی دارد. اگر واشنگتن تصمیمات لازمی را که به آن آگاه است اتخاذ کند میتوان چند موضوع باقیمانده را حل کرد و ظرف چند روز به توافق نهایی رسید.
مقامات آمریکایی و رسانههای غربی در ادامه بازی مقصر نمایی اصرار دارند که ایران را عامل تعلل در رسیدن به توافق نهایی و شکست احتمالی مذاکرات نشان دهند. این درحالیست که خواستههای جمهوری اسلامی ایران با رویکردی واقعگرایانه منطبق با ملزومات توافق سال ۹۴ و در تناسب با تجریبات بدست آمده از عملکرد طرفهای غربی تنظیم شده است.
دولت جو بایدن که مدعی رویکرد دیپلماسی در قبال ایران و تلاش برای بازگشت به برجام است، تاکنون گامی در جهت نشان دادن حسن نیت خود برنداشته و سیاست شکست خورده فشار حداکثری را در پیش گرفته است.
قریب به اتفاق کشورهای مشارکت کننده در گفت وگوها، خواهان جمعبندی سریعتر مذاکرات هستند اما دستیابی به توافق نهایی در انتظار تصمیمات سیاسی آمریکا در خصوص چند موضوع باقیمانده مهم و کلیدی است.
گروسی: باید با ایران همکاری کنیم
مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی میگوید برای حصول اطمینان از صلح آمیز بودن فعالیتهای هستهای ایران، لازم است با این کشور همکاری داشته باشیم.
رافائل گروسی در سخنانی بدون اشاره به اقدام آمریکا به خروج یکجانبه از برجام و انفعال اتحادیه اروپا در قبال این اقدام دونالد ترامپ رئیس جمهور وقت آمریکا ، می گوید برای حصول اطمینان از صلح آمیز بودن فعالیتهای هستهای ایران، لازم است با این کشور همکاری داشته باشیم.
گروسی در کنفرانس بازنگری معاهده منع اشاعه سلاحهای هسته ای (ان پی تی) سازمان ملل گفت: میتوان این کار را انجام داد؛ ما در گذشته چنین کاری را انجام داده ایم؛ اما این را بسیار شفاف میگویم: لازم است که ما دسترسی متناسب با وسعت و عمق این برنامه هستهای ایران) را داشته باشیم. میتوان این کار را انجام داد. بیایید انجامش دهیم.