بین الملل

وحشی‌تر از داعش

آمریکا از تشکیل یک گروه تروریستی زیرزمینی جدید با نام «خراسان» که گروهی بسیار خطرناک‌تر از داعش هستند، خبر می‌دهد.
امیر صابری- جیمز کلاپر، مدیر اطلاعات ملی آمریکا تاکید کرده است خراسان هماکنون در منطقه فعالیت میکند و میتواند همچون داعش تهدید بزرگی علیه ایالات متحده آمریکا به شمار رود. ظاهرا خراسان گروهی است که از افغانستان ریشه گرفته و با توجه به اینکه مدعی هستند افغانستان جزئی از خراسان بزرگ است، نام خود را «خراسان» انتخاب کردهاند که در هفته گذشته به کلمهای مرموز در رسانههای جهان تبدیل شده است.

فیسکال تایمز در شرح رهبر گروه خراسان مینویسد: محسن الفضلی ۳۳ ساله و کویتیالاصل رهبر گروه خراسان است که هدف خود را نابودی آمریکا و غرب معرفی کرده است. او کوتاه و ریزنقش است و چشمانی فارغ از هرگونه احساس دارد. او یکی از معدود اعضای القاعده است که در پروژه ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱ و حمله به برجهای دوقلو نقش داشته و هنوز زنده و آزاد است.

او در آن زمان تنها ۲۰ سال داشت. پس از آن نیز روابط نزدیک خود با ابومصعب الزرقاوی را حفظ کرد و بعد از اینکه القاعده فعالیت خود را در سوریه شروع کرد، به سوریه نقل مکان کرد و در میان اعضای جبههالنصره جای گرفت. در فعالیتهای جنگی وی نیز گفته میشود، ابتدا در شمال افغانستان برای القاعده میجنگید، سپس به چچن رفت تا علیه روسیه بجنگد. او در سوریه تمامی فنون رزمی اعم از کار با انواع سلاحهای سنگین و مواد منفجره را که پیشتر آموخته، پیاده میکند.

کاترین زیمرمان، تحلیلگر ارشد موسسه آمریکایی اینتراپرایز و کارشناس مسائل القاعده میگوید: الفضلی یک مبارز کهنه کار بود که به سرعت مدارج ترقی را در شبکه القاعده پیمود. تاکنون اطلاعات ذیل درباره ترکیب اعضا و اهداف و روشها و توانمندی این گروه در برخی منابع غربی منتشر شده است:

ترکیب اعضای این گروه چند ملیتی و بیشتر از افغانستان، پاکستان، یمن، سوریه و برخی کشورهای اروپایی هستند.

دستور کار اصلی این گروه هدایت و اجرای عملیات خرابکاری در کشورهای اروپایی است. بر اساس برآوردهای دستگاههای جاسوسی سری آمریکا، افراد مسلح وابسته به خراسان برای آزمایش راههای جدید انتقال مواد منفجره از گیت فرودگاهها با سازندگان بمب شاخه القاعده در یمن همکاری میکنند.

برآوردهای اطلاعاتی غربی نشان میدهد که این گروه توانمندیهای خاصتری نسبت به گروههای مشابه خود دارد. این گروه توانایی انتقال مواد منفجره با ابعاد سنگینتر و پیچیدهتر به اروپا را داراست.

این گروه شبکهای از گروههای شهروندان با ویزای آمریکایی را در اختیار دارد که میتوانند با حساسیت کمتری به هواپیماهای آمریکایی دسترسی داشته باشند.

این در حالی است که چند روز پیش ستاد فرماندهی مرکزی ارتش ایالات متحده اعلام کرد که هواپیماهای جنگی آمریکا هشت حمله هوایی به مواضع گروه خراسان انجام دادهاند. در بیانیه این ستاد آمده که این هشت حمله برای جلوگیری از طرح حمله قریبالوقوع علیه ایالات متحده و منافع غرب توسط شبکهای از اعضای قدیمی و باتجربه القاعده که با نام گروه خراسان هم شناخته میشوند، انجام گفته است.

اگر چه برخی از به هلاکت رسیدن الفضلی خبر دادهاند اما هنوز مرگ وی توسط منابع رسمی تائید نشده است.

این اقدامات در حالی صورت میگیرد که ائتلاف ضد گروه تکفیری داعش تشکیل شده و همزمان از گروه افراطیتر جدید تحت عنوان خراسان رونمایی میشود. اما در این بین یک نکته واضح و مشخص است که تا زمینههای اجتماعی و دخالتهای دول غربی در کشورهای منطقه از بین نرود نمیتوان امیدوار بود که با بمباران، فعالیت گروههای تروریستی از بین برود.

https://shoma-weekly.ir/eBqSnG