
روزنامه صهیونیستی هاآرتص در مطلبی با اشاره به مقاله یک ژنرال سعودی از مشترکات دو رژیم سعودی و رژیم صهیونیستی برای نزدیکی بیش از پیش به یکدیگر علیه آنچه دشمن مشترک یعنی ایران خوانده شد، سخن میگوید.
روزنامه صهونیستی "هاآرتص" در مقالهای به قلم "آمیر اورن"، نویسنده و تحلیلگر صهیونیست به سفر اخیر شاهزاده "سلمان بن عبد العزیز"، وزیر دفاع سعودی به آمریکا و دیدار وی با همتای آمریکایی خود و همچنین رئیس جمهور این کشور میپردازد و تحلیلی از اهداف این سفر غیرمنتظره و پیشبینی نشده ارائه میدهد.
این روزنامه صهیونیستی در ادامه مینویسد: مردی (وزیر دفاع عربستان) که هم اکنون سومین شخصیت خاندان سعودی است، ممکن است در زمانی نه چندان دور به رأس هرم قدرت در عربستان تبدیل شود، چرا که او در مقایسه با برادر ناتنیاش "عبدالله بن عبد العزیز" 89 ساله، پادشاه و شاهزاده "نایف بن عبد العزیز"79 ساله، ولیعهد جوانتر و از نظر جسمانی سالمتر به نظر می رسد.
روزنامه هاآرتص ادعا میکند که شاهزاده نایف بن احمد نسبت به اوضاع اجتماعی عربستان بسیار هوشیار و در عین حال حساس است، چرا که در مقالهای که در سال 2002 در فصلنامه وابسته به دانشگاه امنیت ملی چاپ و منتشر شد، بر لزوم مدرنیزه کردن ارتش عربستان سعودی و خرید تسلیحات پیشرفته تاکید کرد، اما در عین حال درباره افزایش مورد انتظار جمعیت در عربستان و لزوم توجه به نیازهای اجتماعی این جمعیت مانند مسکن، آموزش و بهداشت نیز سخن گفت و هشدار داد، در صورتیکه حکام سعودی به افکار عمومی توجه نکنند، اعتماد مردم نسبت به خود را از دست خواهند داد.
به نوشته روزنامه هاآرتص، این ژنرال سعودی طی ماهجاری در مقالهای که در فصلنامه یاد شده به چاپ رسید به بررسی اعتراضهای اجتماعی جاری در اسرائیل پرداخت، تحت این عنوان که این اعتراضها ذهن مسئولان سعودی را به خود مشغول کرده است.
این ژنرال سعودی پس از آن در مقاله خود به این نکته اشاره میکند که عربستان سعودی خود را برای مقابله با "بهار عربی" آماده کرده است و میخواهد از اعتراضهایی که تابستان گذشته در اسرائیل روی داد و همچنین ناآرامیهای اوت در انگلیس درس عبرت بگیرد.
بنابر ادعای هاآرتص نایف تلاش میکند، به خوانندگان خود القا کند که در عربستان بر اینترنت و توئیتر و فیس بوک نظارت حکومتی وجود دارد و و زیر ساختهای قضایی ایجاد شده در عربستان در این زمینه مشابه نمونههای آن در کشورهای غربی و بزرگترین جامعه دمکراتیک جهان، یعنی هند است و به معارضان اسرائیلی نسبت به رسیدن و پای گذاشتن بیگانگانی هشدار میدهد که در قالب کاروانهای آزادی و سفرهای هوایی وارد اسرائیل میشوند و آنها را تحریک میکنند.
اینجاست که گویی این ژنرال سعودی کلید نجات خود و رژیمش را مییابد و در این راستا به سراغ مشترکات رژیم سعودی و رژیم صهیونیستی میرود که در دشمن مشترک یعنی ایران و حامی مشترک یعنی آمریکا نمود پیدا میکند.
به همین منظور هاآرتص ، خواهان گشودن باب گفتگو و مذاکره میان اسرائیل و عربستان سعودی میشود و توضیح میدهد که در گام اول این مذاکرات و گفتوگوها چه بسا میان شخصیتهای نظامی همچون نایف صورت گیرد که در این صورت این گفتوگو به نفع طرفین بوده و به پیشبرد روند سازش سیاسی در منطقه نیز کمک خواهد کرد.