سیاسی

نگذاریم ایران آزمایشگاه محصولات تراریخته شود

عضو شورای مرکزی حزب مؤتلفه اسلامی گفت: محصولات تراریخته باید جزءکالاهای ممنوعه وارداتی به کشور حتی در حمل چمدانی باشد.

عبدالرضا مصری در گفتگو با خبرنگار« تسنیم »در کرمانشاه با اشاره به اینکه باید از واردات محصولات تراریخته به کشور جلوگیری شود اظهار داشت: همان قدر که در تجارت و حمل چمدانی در گمرکها مراقبت میشود که مواد منفجره یا مشروبات الکی وارد کشور نشود باید از ورود هر نوع محصول و بذر تراریخته که از خارج به کشور وارد میشود جلوگیری کرد.

مصری با بیان اینکه نباید مجوزی از سوی سازمان غذا و دارو برای ورود یا تولید محصولات تراریخته در کشور صادر شود گفت: مسئولان باید با جدیت تمام از ورود این محصولات پر خطر به کشور جلوگیری کنند زیرا در صورت ورود و استفاده از این محصولات کشور را در آینده دچار بحران و مشکلات جدی خواهد شد.

وی وظیفه قانونگذاری در مورد محصولات تراریخته را برعهده کمیسیونهای بهداشت و درمان و کشاورزی مجلس دانست و افزود: تاکنون گزارشی از مخالفت این دو کمیسیون تخصصی مجلس در رابطه با تولید و ورود محصولات تراریخته دریافت نشده و از سوی دیگر نیز مسئولیت ممانعت از تولید محصولات تراریخته بر عهده سازمان غذا و دارو و وزارت بهداشت است.

منتخب مردم کرمانشاه در مجلس دهم با بیان اینکه هر کشوری استانداردهایی داخلی دارد بیان کرد: بر اساس این استانداردها علوم جدید، تحقیقات جدید و کاربردهای جدید مثل نانو تکنولوژی، بیوتکنولوژی، بحث سلولهای بنیادین، بهرهگیری از برخی علوم با هدف بهبود شرایط زندگی مردم انجام میشود که استانداردهای کشورهای مختلف با یکدیگر بسیار متفاوت است.

وی با بیان اینکه برخی از کشورها به صورت آزمایشی دستکاری در محصولات زراعی را در شروع کرده اما مسئولان آنها اجازه مصرف و تولید این محصولات را در نمیدهند گفت: نه تنها در زمینه محصولات تراریخته بلکه گاهی در زمینه داروهای جدید، کشوری که داروی کشف کرده اجازه استفاده از این دارو را در سرزمین خود نداده و آن را در کشورهایی که قوانین محکمی در رابطه با کنترل واردات کالاها ندارند آزمایش میکند.

مصری با بیان اینکه نباید به طور صد در صد این محصولات تراریخته را تأیید یا رد کرد افزود: در برخی از اوقات به دلایلی که در طبیعت وجود دارد تحولات ژنتیکی در برخی از موجودات ایجاد میشود اما این تغییرات طبیعی بوده و برخی از این تغییرات موجب ازدیاد یا انقراض برخی از گونههای خوراکی یا موجودات زنده شده است.

وی دامنه و ظرفیت تحقیقاتی موسسات پژوهشی ایران را برای آزمایش محصولات تراریخته مناسب و کافی دانست و اظهار کرد: کشور ایران با برخورداری از دامنه تحقیقاتی گسترده و نیروی انسانی متخصص باید با یک دوره آزمایشی پنج ساله محصولات و بذرهای تراریخته را مورد کشت قرار دهد و بعد از کشت نسل اول این محصولات به دنبال بیخطر بودن نسلهای دوم، سوم و چهارم آنها باشد.

مصری با اشاره به اینکه اگر مسئولان از روی آگاهی محصولات پرخطر تراریخته را بدون تحقیق و آزمایش از خارج به کشور وارد کنند خیانت بزرگی به مردم کردهاند افزود: ابتدا باید این بذرهای جدید را در مراکز تحقیقات کشاورزی و در اقلیمهای مختلف مورد آزمایش و کشت قرار دهیم و پس از سالها آزمایش و پژوهش در رابطه با بیخطر بودن این محصولات برای انسان و حیوان اجازه استفاده از آنها صادر شود.

وی آگاهی از تغییرات ژنتیکی محصولات تراریخته و تأثیر آنها بر زمین و سایر محصولات را ضروری دانست و گفت: امکان دارد معایب تغییرات ژنتیکی محصولات تراریخته در نسل اول و دوم مشخص نشود اما در نسلهای بعدی تأثیرات مخرب این محصولات در طبیعت نمایان شود.

https://shoma-weekly.ir/8F9xEN