سیاسی

نقشه راه دولت آینده

دیدار 30/4/92 کارگزاران که با افطار دوازدهم ماه مبارک رمضان مصادف شد در شرایط و مقطع حساس انتقال قدرت از دولت دهم به دولت یازدهم صورت گرفت و بخشی از گزارش عملکرد دولت دهم نهم در این جلسه توسط رئیس‌جمهور ارائه گردید، آنچه محور اصلی سخنان و رهنمودهای معظم له بود را در حد گنجایش این مقال تقدیم می‌داریم.

حمیدرضا ترقی(قسمت اول)- فرصت دیدار کارگزاران نظام جمهوری اسلامی ایران با رهبر معظم انقلاب در ماه مبارک همیشه یکی از راهبردیترین جلسات بوده و نقشه راه آینده مسئولین را روشن کرده است.

دیدار 30/4/92 کارگزاران که با افطار دوازدهم ماه مبارک رمضان مصادف شد در شرایط و مقطع حساس انتقال قدرت از دولت دهم به دولت یازدهم صورت گرفت و بخشی از گزارش عملکرد دولت دهم  نهم در این جلسه توسط رئیسجمهور ارائه گردید، آنچه محور اصلی سخنان و رهنمودهای معظم له بود را در حد گنجایش این مقال تقدیم میداریم.

 

   تسبیح بعد از حماسه سیاسی

رهبر معظم انقلاب اسلامی با اشاره به محتوای سوره فتح، نصرت الهی ملت ایران در انتخابات اخیر  را مورد تأکید قرارداده و به نقش ملت ایران عموماً و همه مسئولان کشور به نحو خاص در آفریدن حماسه سیاسی بزرگ در 24 خرداد ماه اشاره کردند که این حماسه آثار و برکات خود را در آینده به تدریج نشان خواهد داد، لذا حالا که نصرت الهی شامل حال ما شد و توانستیم این حماسه بزرگ را برپا کنیم پس باید دست تضّرع و توسل به ذیل عنایت پروردگار بگشائیم و از خدای متعال سپاسگزاری کنیم.(30/4/92)

خوشبختانه هم رئیس جمهور منتخب و هم رهبری معظم در تحلیل انتخابات اخیر بر این موضوع که نقش عنایت الهی در تألیف قلوب مردم غیرقابل انکار است توجه و تأکید شده و همه اذعان داشتند که این حضور گسترده لطف خداوندی بوده، حتی در دیداری که با آقای روحانی داشتیم ایشان میگفت: من تصور نمیکردم در استانهایی که میروم اینقدر مردم با شور و نشاط باشند و امیدوار به آینده و دور من که خیلی ارتباطی با آنها نداشتهام جمع شوند.

بنابر این حقیقتاً خنثی شدن توطئههای دشمنان خارجی و داخلی نیازمند تسبیح و شکر خداوندی از سوی ملت ایران میباشد تا قدر این نعمت بهتر دیده شده و حفظ شود. شکر نعمت پیروزی و موفقیت در تحقق حماسه سیاسی مستلزم حفظ این حماسه حضور و حفظ پایبندی به اصول و آرمانهای انقلاب و پشتیبانی از نظام جمهوری اسلامی است.

 

   الزامات شرایط جنگ ارادهها

الف) رهبر معظم انقلاب اسلامی تأکید فرمودند که امروز در عرصههای گوناگون شاهد جنگ و درگیری ارادهها هستیم و هر طرفی که ارادهاش زودتر ضعیف شود، شکست خواهد خورد که دو عامل را به عنوان لازمه موفقیت در این نبرد ارادهها برشمردند:

صبرتوکل

صبر یعنی این عزم و اراده را نگه داشتن، حفظ کردن، «الذین صبرو اوعلی ربهم یتوکلون» (عنکبوت) صبر یعنی پافشاری، پایداری، مقاومت، ایستادگی، هدف را فراموش نکردن.

« ان یکن منکم عشرون صابرون یغلبوامئتین » در میدان نبرد و رویاروئی با دشمن، اگر صبر داشته باشید میتوانید 20 نفر صابر بر 100 نفر غیرصابر غلبه پیدا کنید.(30/4/92)

توکل هم یعنی کار را انجام دادن و نتیجه را از خدا خواستن، گمان نشود که توکل یعنی بنشین تا خدا برساند، بنشین تا خدا درست کند، بنشین تا خدا گره را باز کند، نه توکل یعنی کار را انجام بده، نتیجه را از خدا بخواه، منتظر نتیجه از سوی پروردگار باش.

  کاربرد صبر و توکل در اداره کشور

این دو عنصر همانطور که در کارهای شخصی، زندگی، ورزش، تحصیل، خانواده کاربرد دارند در اداره کشور و مدیریت کلان آن هم کاربرد دارند. در اداره کشور کسی که مدیریت کشور بر عهده اوست،؛ بیصبری، با شتابزدگی، با بیحوصلگی، با تنبلی، با مأیوس شدن در مواجهه با مشکلات (که اینها همهاش ضد توکل است) نمیشود کارهای بزرگ را انجام داد، نمیشود پیشرفت کرد، نمیشود مسئولیت را درست به انجام رساند.

 

   ب) انتخاب جهت درست در امور کشور

قطبنمای حرکت کشور جهتگیریای است که بر اساس اصول و آرمانهای انقلاب مشخص شده و به تعبیر مقام معظم رهبری اگر جهتگیری درست در امور کشور اعم از اقتصادی، سیاسی، فرهنگی و اجتماعی و... درست لحاظ نشود تمام تلاشها بینتیجه خواهد بود.

به تعبیر قرآن کریم در آیه 103 سوره کهف، کسانی که سعی و کوشش آنها در گمراهی واقع میشود و بدترین خسران و ضرر را میکنند، کسانی هستند که تلاششان در جهت اهداف اصلی نیست.

شاخص این جهتگیریها را مقام معظم رهبری در سخنان روز 14 خرداد خود در حرم امام خمینی(ره) تبیین کردند، که اگر این شاخصها بدون تفسیرهای غلط از امام و جهتگیریهای او مورد دقت و توجه قرار گیرد نقشه راه مدیران آینده کشور روشن میشود.

رهبر معظم انقلاب علاوه بر وصیتنامه حضرت امام به عنوان سند جهتگیریهای نظام اسلامی در آن سخنرانی جهتگیریهای حضرت امام در موضوعات گوناگون را که باید امروز مورد توجه دولت جدید باشد، چنین بیان فرمودند:

نقشه راه هم در مقابل ماست، ما نقشه راه داریم، نقشه راه ما همان اصول امام بزرگوار ماست، آن اصولی که با تکیه بر آن توانست ملت عقب افتاده و سرافکنده را تبدیل به این ملت پیشرو و سرافراز کند.

± در سیاست داخلی، اصول امام عبارت است از تکیه به رأی مردم، تأمین اتحاد و یکپارچگی ملت، مردمی بودن و غیراشرافی بودن حکمرانان و زمامداران، دلبسته بودن مسئولان به مصالح ملت، کار و تلاش همگانی برای پیشرفت کشور.

± در سیاست خارجی، جهتگیریهای امام عبارت بودند از: ایستادگی در مقابل سیاستهای مداخلهگر و سلطهطلب، برادری با ملتهای مسلمان، ارتباط برابر با همه کشورها به جز کشورهایی که تیغ را بر روی ملت ایران کشیدهاند و دشمنی میکنند. مبارزه با صهیونیسم، مبارزه برای آزادی کشور فلسطین، کمک به مظلومین عالم و ایستادگی در برابر ظالمان.

± در عرصه فرهنگ جهتگیری امام عبارت است از نفی فرهنگ اباحهگری غربی، نفی جمود و تحجر و نفی ریاکاری در تمسک به دین، دفاع قاطع از اخلاق و احکام اسلام، مبارزه با ترویج فحشا و فساد در جامعه.

± در عرصه اقتصاد و نیز جهتگیری امام تکیه به اقتصاد ملی است، تکیه به خودکفایی است، عدالت اقتصادی در تولید و توزیع است، دفاع از طبقات محروم است. مقابله با فرهنگ سرمایهداری و احترام به مالکیت است. احترام به کار وهضم نشدن در اقتصاد جهانی، استقلال در اقتصاد ملی است.توقع امام این بوده که مسئولین کشور همیشه این جهتگیریها را در مدیریت خود رعایت کرده و اجرائی کنند و این نقشه راه را با همت جوانان وطن و با ایمان راسخ تحت لوای ولایت فقیه به سرانجام رسانند.

ادامه دارد

 

https://shoma-weekly.ir/efVTdg