وی با بیان اینکه در آن جلسه در مورد خانه احزاب نیز صحبت شد، اضافه کرد: وزیر کشور در آن جلسه گفت عامل تعطیلی خانه احزاب در دولت اصلاحات، وزارت کشور نبوده است.
*وزارت کشور دولت خاتمی به کارخانه صدور مجوز حزب تبدیل شده بود
دبیرکل حزب موتلفه اسلامی با بیان اینکه گسترش تعمیق و تحزب باید در کشور مورد نظر باشد، بیان داشت: در زمان دولت اصلاحات، اصلاحطلبان با هدف یارکشی و افزایش تعداد احزاب خود، به صورت قارچ مانندی از وزارت کشور مجوز حزب گرفتند.
وی افزود: وزارت کشور دولت خاتمی به کارخانه صدور مجوز حزب تبدیل شده بود و این موضوع و راهاندازی حزبهای متعدد، رنگ حزبی نداشت چرا که حزبهای متعدد آنها برای سنگین کردن کفه ترازو در نشستها و جلسات کاربرد داشت.
حبیبی بیان داشت: یکی از دلایلی که سبب گسترش برخوردهای حزبی در خانه احزاب و سرانجام تعطیل شدن آن شد، شاید صدور قارچگونه این احزاب بود.
وی با بیان اینکه مجوز احزاب باید به افراد صلاحیتدار واگذار شود، یادآور شد: اخیرا معاون وزیر کشور و یا خود ایشان گفتهاند که در کشور 250 حزب ثبت شده داریم که بیش از 150 مورد از آنها هیچ فعالیتی نداشته و برخیها نیز نیمه فعالند.
به گفته وی اگر خانه احزاب محلی برای تضارب آرا باشد دوام میآورد و اگر روش آن همانند دوره دولت اصلاحات باشد موفق نخواهد بود.
حبیبی ادامه داد: حتی در آن زمان برخی از احزاب به منشوری که خود برای خانه احزاب امضا کرده بودند، نیز پایبند نماندند.
*احمدینژاد با احزاب سر ناسازگاری داشت
این فعال سیاسی اضافه کرد: در دولت نهم و دهم نیز اگر چه رئیس دولت از اوایل کار گفت با اصل تحزب موافق است، اما نه تنها این دولت هیچ همتی برای گسترش تحزب نداشت بلکه سر ناسازگاری نیز با احزاب برآورد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: در دوره احمدینژاد رابطه احزاب با دولت به عنوان حزب قطع شد.
حبیبی با بیان اینکه قدم دولت روحانی در برگزاری نشست با حزبها، ارزشمند است، افزود: باید دید این دولت در آینده چه رویهای را با احزاب و به ویژه احزاب منتقد در پیش خواهد گرفت.
به گفته وی اگر دولت به تحزب، گسترش و تعمق آن کمک کند در واقع به جمهوریت نظام کمک کرده است.
حبیبی حزب موتلفه را حزبی تمام عیار دانست و گفت: این حزب حتی با تعاریفی که در دنیا در مورد حزب وجود دارد نیز همخوانی میکند.
*کفه اصلاحطلبان در کسب سمتها سنگینتر شده است
وی در بخش دیگری از سخنان خود در پاسخ به سئوالی پیرامون عملکرد دولت روحانی طی ماههای گذشته، اضافه کرد: شعارهای روحانی را به دلیل فراجناحی بودن اعتدال و استفاده از نیروهای مختلف و توانمند قبول داریم.
وی اضافه کرد: اما در عمل و به ویژه در گزینشهایی که در دستگاههای اجرایی صورت گرفته هر چند که از اصولگرایان استفاده شده است اما کفه ترازو در حد قابل توجهی به نفع اصلاحطلبان سنگین شده است.
حبیبی بیان داشت: حرف ما این است که به عنوان نمونه دست کم چند تن از استانداران دولت قبل صلاحیت همکاری با دولت جدید را داشتند که دولت روحانی حتی آنها را نیز عوض کرده است.
وی گفت: آقای روحانی اصولا میخواهد وابسته به جناح اصولگرا و یا اصلاحطلب نباشد.
*حساب فتنه و فتنهگری فراموش نشود
دبیرکل حزب موتلفه اسلامی با بیان اینکه با نگاه کردن به فتنه و اصلاحطلبی، در یک سطح مخالف است، افزود: اصلاحطلبانی که زیر چتر نظام قرار دارند و به ولایت فقیه معتقدند میتوانند مسئولیت بگیرند اما کسانی که با فتنه مرتبط بودهاند نباید پستی به آنها داده شود.
وی تصریح کرد: باید حساب فتنه و فتنهگری را زنده نگه داریم و نگذاریم که برخیها با پاک کردن صورت مسئله خود را تطهیر کنند.
حبیبی افزود: هر چند که مردم در مقاطعی همانند 9 دی پاسخ خوبی به فتنهگران دادند اما اینکه فکر کنیم بساط فتنه در داخل و خارج پرچیده شده است فکری اشتباه است.
به گفته وی برخی از کسانی که در این دولت منصب دارند، حاضر نشدند محکومیت فتنه را به زبان بیاورند.
*نشانهای از کاهش دشمنی آمریکا وجود ندارد
حبیبی پیرامون پاسخ به سئوالی در مورد رفتار جدید دولت در روابط بینالملل با بیان اینکه رویکرد دولت در این زمینه رویکردی خوب است، گفت: مسائل بین ما و آمریکا با لبخند قابل حل نیست و اینطور نیست که اگر دیپلماتهای خوشرو و خوشخندهای را به مذاکرات بفرستیم، فکر کنیم که مشکل ما با آمریکا حل میشود.
به گفته حبیبی هیچ نشانهای از کاهش دشمنیها از طرف آمریکا وجود ندارد.
وی با بیان اینکه در این مقطع سرنوشت سوریه با ایران مرتبط است، گفت: اگر سوریه تنها بود و دوستانی همانند ایران و روسیه نمیخواستند به میدان بیایند، آمریکاییها همانطور که تهدید کردند ذرهای نیز برای حمله به سوریه در تاریخ تعیین شده تردید نمیکردند.
این فعال سیاسی بیان داشت: آنها میخواهند حزبالله و سوریه را تضعیف کنند و سپس به سراغ ایران بیایند.
حبیبی تصریح کرد: در مجموع اینکه در مورد ایران از گزینه نظامی دم میزنند نشان از دشمنی مبنایی دارد همانطور که در جنگ هشت ساله نیز حمایتهای تمام عیار خود را از صدام علیه ایران داشتند و اگر حال نیز میتوانستند دشمنیشان را علنیتر از این میکردند.
*مذاکرات فقط باید در کانال هستهای باشد
این مسئول اضافه کرد: زمانی که رئیس جمهور آمریکا در همین کویت در یک مصاحبه رسانهای میگوید که ما با اسلام وارد یک جنگ ایدئولوژیک شدهایم، نشان از عمق دشمنی آنان با اسلام دارد و این دشمنی نیز شیعه و سنی نمیشناسد.
وی بیان داشت: با همه این تفاسیر، حرف ما این است که مذاکرات سیاسی با دشمنان باید وجود داشته باشد و مشکلی ندارد.
حبیبی افزود: تلقیمان از اشخاصی که در تیم مذاکرهکننده هستهای فعالیت میکنند این است که این اشخاص مورد اعتماد هستند و از آنها انتظار میرود که مذاکرات را در کانال هستهای پیش ببرند و از خط قرمزها عبور نکنند.
*نه فاجعه رخ داده و نه فتحالفتوح
وی با اشاره به توافق ژنو اضافه کرد: عدهای میگویند فاجعه رخ داده و عدهای نیز میگویند فتحالفتوح بوده است، اما من هیچ کدام از این دو گفته را نمیپسندم.
حبیبی افزود: ما میگوییم که نباید از موضع ضعف مذاکره کرد و در برابر زورگویان باید زبان زور داشت و از طرفی نیز معتقدیم که افزایش اقتدار داخلی راز موفقیت مذاکرات است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه مردم شریک انقلابند و نه کارمند آن، اضافه کرد: باید مردم را در تمام بخشها دید تا به توسعه واقعی رسید.
*برخی از دولتیها تلاشهایی برای انتخابات مجلس آغاز کردهاند
دبیرکل حزب موتلفه اسلامی در بخش پایانی سخنان خود با بیان اینکه اعضای این حزب در دولت جدید هیچ سمتی نگرفتهاند و هیچ مشورتی نیز در مورد انتصابات و مسئولیتهای واگذار شده با این حزب نشده است، یادآور شد: دولت را متهم نمیکنیم اما اطلاعاتی داریم که برخی از صاحب منصبان دولتی برای انتخابات مجلس تلاشهای دارند تا به عنوان یک تفکر تاثیرگذار فعالیت داشته باشند و ظاهر شوند.