درگیری جدید بین رژیم صهیونیستی و مقاومت فلسطین از بامداد سهشنبه آغاز شد؛ زمانی که نظامیان تلآویو با حمله به اردوگاه جنین، یک فلسطینی را به شهادت رسانده و «بسام السعدی» یکی از فرماندهان ارشد جنبش مقاومت جهاد اسلامی را نیز بازداشت کردند.
در پی این حمله، سخنگوی رسمی «سرایا القدس» شاخه نظامی جهاد اسلامی، در بیانیهای رسمی ضمن هشدار به اشغالگران درباره هرگونه آسیب رساندن به جان شیخ بسام السعدی،اعلام کرد:«ما آمادهایم که اگر تجاوز متوقف نشود، با قدرت پاسخ دهیم». در حالی که گروههای مقاومت فلسطینی، یک صدا به دنبال پاسخ به تعدی تلآویو بودند و عزم خود را برای واکنش به صهیونیستها جزم کرده بودند، «یائیر لاپید» نخستوزیر موقت رژیم صهیونیستیاذعان کرد که تلآویو برای هر سناریویی از درگیریها آماده است.
جنگطلبی؛ پوشش نامناسب صهیونیستها برای ضعف
جنگطلبیِ منفی صهیونیستها ظاهراً به بار نشست و جنگندههای این رژیم عصر روز جمعه به اهدافی در داخل نوار غزه حمله کردند. این در حالی بود که رسانهها اعلام کرده بودند پس ازبازداشت مقام ارشد جهاد اسلامی، اینجنبشبه منظور آمادگی سریع برای یک مرحله جنگی جدید با تلآویو طی سه روز توانسته دستکم ۳۲۰۰ موشک خود را از زیر زمین خارج کند. این منابع خبر در گزارشهای خود اعلام کردند که برخی از این موشکها دوربرد و برخی دیگر کوتاهبرد هستند و میتوانند تا شهرکهای صهیونیستنشین واقع در جنوب اراضی اشغالی برسد. بر اساس این گزارشها، جنبش جهاد اسلامی فسطین در غزه بیش از ۲۰ هزار موشک در اختیار داشت که در زیر زمین نگهداری میشدند.
بعد از حمله رژیم صهیونیستی به غزه،جنبش جهاد اسلامی فلسطین اعلام کرد که دشمن اسرائیلی مرتکب جنایت جدیدی شده و باید بهای آن را بپردازد؛ در همین راستا،سخنگوی جنبش جهاد تاکید کرد که معادله «وحدت میادین» را که بر عملیاتهای فلسطینی اطلاق شده بود، بر دشمن اشغالگر در غزه و کرانه باختری تحمیل خواهیم کرد.
ساعتی پس از این هشدار،«سرایا القدس» شاخه نظامی جنبش جهاد اسلامی، تلآویو و شهرهای مرکزی فلسطین اشغالی و اطراف غزه را با بیش از ۱۰۰ راکت هدف قرار داد؛ علاوهبراین شهرکهای صهیونیستی سدیروت، عسقلان و اشدود هم مورد هدف حملات راکتی مقاومت فلسطین قرار گرفتند. نظامیان رژیم اشغالگر با ترور «تیسیر الجعبری» از رهبران ارشد جنبش جهاد اسلامی، بر عمق درگیریها افزودند.
تناقض آشکار؛ انتظار برای پاسخ و ترس از نابودی
تلآویو منتظر پاسخ بود، به همین خاطرنخست وزیر رژیم صهیونیستی با فرماندهان ارشد نظامی و «بنی گانتز» وزیر جنگ این رژیم جلسه فوقالعاده برگزار کرد؛گانتز هم دستور فراخوان ۲۵ هزار نیروی ذخیره برای اهداف عملیاتی را صادر کرد. در پی تاکید جنبش جهاد اسلامی بر انتقام، ترسهای رژیم صهیونیستی افزایش یافت وشهرداری تلآویو و تعدادی از شهرکهای اطراف آن اعلام کردند پناهگاههای خود را برای هرگونه تشدید اوضاع آماده و بازگشایی کردهاند. شبکه کان رژیم صهیونیستی خبر داد که ارتش رژیم صهیونیستی ۱۰ تیپ از نیروهای گشت مرزی را فراخوانده و حالت آماده باش در تمام سرزمینهای اشغالی اعلام کرده است.
سرایا القدس بامداد شنبهاعلام کرد که تلآویو و شهرهای مرکزی فلسطین اشغالی و اطراف غزه را با بیش از ۱۰۰ موشک هدف قرار داده است. مقاومت فلسطین تقریبا تا صبح در میان صداهای الله اکبر در حال شلیک موشک به سمت اراضی اشغالی بود؛ در حالی که صدای اذان نیز از مساجد غزه پخش میشد. آژیرهای خطر در شهرکهای صهیونیستی واقع در اطراف نوار غزه به ویژه در «یبنا» و ساحل جنوب تلآویو به صدا درآمد. طبق گزارش شبکه المیادین، آژیرهای خطر در «ریشون لتسیون» و «بات یام» به صدا درآمد و موشکهای مقاومت نیز به جنوب تلآویو رسیدند.
کشتار به جای کنش موثر؛توان تلآویو همینقدر بود
پاسخ رژیم صهیونیستی به این تهدیدات و ناامنیها، حمله به منازل مسکونی و کشتار افراد غیرنظامی بود؛ امری که باعث شد تا بلافاصله پس از انتشار تصاویر مربوط به آن، موجی از انزجارهای بینالمللی به سوی تلآویو روانه گردد.
صهیونیستها مثل همیشه قبل از میدانهای نظامی، عرصههای اخلاقی و حقوق بشری را باختند تا شاهد محکومیتهای جهانی باشند. پس از شهادت۱۰ فلسطینی از جمله چند کودک و مجروح شدن ۷۵ نفر دیگر محکومیتهای بینالمللی افزایش یافت.
اتحادیه عرب با صدور بیانیهای تاکید کرد: «ما تجاوزات اسرائیل به غزه را محکوم میکنیم و اشغالگران را مسئول عواقب آن و جنایات خونین میدانیم». دولتهای ترکیه، اردن، الجزایر، تونس، مصر و گروههای مقاومت عراق در بیانیههای رسمی جداگانه مراتب محکومیت و اعتراض خود به جنایات و کودککشیهای رژیم صهیونیستی را اعلام کردند تا تلآویو در میدان سیاسی و حقوقی نیز حرفی برای گفتن نداشته باشد.
حملات صهیونیستها به مناطق مسکونی غزه ادامه پیدا کرد و سرایا القدس صبح روز بعد، «النقب» و شهرکهای مجاور غزه را راکتباران کرد؛ آژیرهای هشدار هم در شهرکهای «کوسوفیم»، «سدیروت»، «مردخای»، «کارمیا»، «نیرعام» و «افیم» و گذرگاه «کرم ابوسالم» به صدا درآمد. گردانهای «شهداء الاقصی» تیپ «العامودی» مسؤولیت شلیک این راکتها را بر عهده گرفت. عاملی که باعث شد تا پاسخها در جا و متناسب به سوی تلآویو روانه شود، هماهنگیهای بینگروهی مقاومت فلسطین بود که بسیار مورد توجه و تحلیل قرار گرفت؛ روزنامه لبنانی «الاخبار» با انتشار گزارشی از صف واحد گروههای مقاومت فلسطین برای پاسخگویی به جدیدترین تجاوز رژیم صهیونیستی به نوار غزه، درباره کارآیی تاکتیکها و اثرگذاری حملات نوشت.
میانجیگری بعد از شکست؛ حیلهای برای رهایی
بعد از آنکه صهیونیستها آثار و تبعات جنگطلبی منفی خود را دیدند، به فکر آتشبس افتاده و دست به دامان مصر شدند؛ جنبش جهاد اسلامی ابتدا اعلام کرد که هیچ صحبتی از آتشبس نیست و تلآویو باید نتایج جنایات خود را تماماً دریافت کند. رژیم صهیونیستی زمانی به فکر آتشبس افتاد که موشکهای دوربرد جهاد اسلامی به فرودگاه بنگورین رسیده بودند و با بیش از ۶۰ موشک، موقعیتها و اماکن دیگری را در سرزمینهای اشغالی هدف قرار داده بودند. در حالی که تلآویو آرزوی آتشبس داشت، جهاد از غافلگیریهای بسیار میگفت و همین بر دایره ترس و ناامنی صهیونیستها میافزود. سردرگمی بین اشغالگران به حدی رسید که لاپید همزمان با التماس به مصر برای توقف حملات مقاومت، در مقابل رسانهها و مقامات محلی از تحقق اهداف حملات میگفت!
پایگاه اینترنتی شبکه «المیادین» به نقل از منابع خود اعلام کرد که نیروهای مقاومت فلسطین پیشنهاد مصر برای توقف حملات را رد و تاکیدکردهاند که پاسخ مقاومت به تلآویو برای مدتی غیرمحدود تداوم خواهد یافت.
در سومین روز از درگیریها مقومت فلسطین همچنان در حال شلیک راکت و موشک به سوی شهرکهای صهیونیستی در اطراف نوار غزه و شهر اشغالی قدس بود.«ابوحمزه» سخنگوی سرایا القدس پس از این تداوم حملات گفت که این جنبش با خدا عهد بسته است که مناطق اشغالی را به مکان غیر قابل سکونت تبدیل کند؛ و اینجا بود که صهیونیستها اوج ناامنی را چشیدند و اشغالگران شهرکها را تخلیه کردند.
نتیجه: خسارات، متوجه تلآویو و ابتکار عمل، در دست مقاومت
در پی اصرار تلآویو به توافق آتشبس از طریق میانجیگری،«احسان عطایا»نماینده جنبش جهاد اسلامی فلسطین ضمن اشاره به وضعیت متزلزل رژیم موقت صهیونیستی به خاطر موشکهای مقاومت، تاکید کرد که هدف از وساطتها، نجات این رژیم است. سرانجام با پذیرش شروط جنبش جهاد اسلامی، آتشبس در شب گذشته ساعت ۲۳:۳۰ به اجرا در آمد تا تلآویو باور کند آغاز جنگ آسان است اما پایانش، به طرف مقابل بستگی دارد. «زیاد النخاله» دبیر کل جنبش جهاد اسلامی در نشست خبری خود در تهران درباره آتشبس خاطرنشان کرد کهاگر دشمن صهیونیستی به شروط ما پایبند نباشد جنگ از سر گرفته خواهد شد.
حملات رژیم صهیونیستی به نوار غزه، نتیجهای جز کودککشی و تخریب منازل مسکونی نداشت؛ فلسطینیها امروز دوباره بلند شدند و آوارهای شهر را برداشتند، اما تلآویو خوب میداند کهجنگ همچنان ادامه دارد و این بار مقاومت است که پایان این جنگ را رقم خواهد زد.
تلآویو با این جنایت سه روزه نه تنها نتوانست شکستهای گذشته را بپوشاند بلکه به دیده شدن ابعاد جدیدی از ضعف خود کمک کرد.روزنامه عبری «یدیعوت آحارونوت» درباره هزینههای تلآویو در این جنایت، گزارش داد که میزان هزینههای مالی حملات رژیم موقت صهیونیستی علیه غزه، تاکنون۵۰۰ میلیون «شیکل» (۱۵۰ میلیون دلار) برآورد شده است.
ارتش رژیم صهیونیستی از عصر جمعه حملات هوایی و توپخانه ای خود به مناطق مختلف نوار غزه را آغاز کرد که بر اثر این حملات وحشیانه ۴۴نفر نفر از جمله ۱۵ کودک و ۲ زن شهید شدند. بیش از ۳۶۰ نفر هم مجروح شده اند که۹۶ نفر از آنها کودک، ۳۰ نفر زن و ۱۲ نفر سالخورده هستند.
در پاسخ به این حملات جنایتکارانه، گروه های مقاومت فلسطین با صدها موشک شهرها و شهرک های صهیونیست نشین در سرزمین های اشغالی به ویژه تل آویو و فرودگاه بن گورین را هدف قرار دادند.
گروهانهای قدس شاخه نظامی جنبش جهاد اسلامی فلسطین نیز از جمعه شب تا شب گذشته مناطق مختلف فلسطین اشغالی را آماج راکتها و خمپارههای خود قرار داد.
منابع خبری رژیم صهیونیستی اعلام کردند که گروه های مقاومت و جهاد اسلامی فلسطین دراین مدت بیش از ۷۰۰ موشک و راکت را به سمت فلسطین اشغالی شلیک کرده اند.
این جنایت تازه صهیونیست ها با موج محکومیت در سطح بین المللی به ویژه جهان اسلام روبه رو شد و کشورها، مقامات، احزاب و شخصیت های مختلف بر لزوم توقف آن و پاسخگویی رژیم صهیونیستی تاکید کردند.
سرانجام موشکهای مقاومت رژیم صهیونیستی را وادار به پذیرش توافق آتش بس کرد.
این توافق در ساعت ۲۳:۳۰ دقیقه به وقت محلی (بامداد دوشنبه به وقت تهران) و با میانجیگری مصر اجرایی شد.
در میان شهدا نام تیسیر الجعبری یکی از فرماندهان ارشد گردانهای قدس نیز دیده میشود و همین امر موجب شد که حملات گروههای فلسطینی از شدت بیشتری برخوردار باشد.
دبیرکل جهاد اسلامی فلسطین: دشمن اشغالگر حتی یک متر هم نتوانست پیشروی کند/ شروطمان را تحمیل کردیم
زیاد النخاله دبیرکل جنبش جهاد اسلامی فلسطین در نشست خبری بعد از دو روز نبرد با رژیم صهیونیستی گفت که این جنبش شروط خود را بر این رژیم تحمیل کرد و درصورتی که رژیم به آنها عمل نکند، نبرد را شروع خواهیم کرد.
دبیرکل جنبش جهاد اسلامی فلسطین طی کنفرانس خبری با تأیید خبر آتش بس در سرزمینهای اشغالی گفت که مردم فلسطین به ویژه در مقابله با تهاجم دشمنان دستاور بزرگی را رقم زدند.
نخاله به مردم فلسطین و ملتهای عربی و اسلامی که با مقاومت فلسطین همبستگی کردند، درود فرستاد و گفت که جهاد اسلامی برای دفاع از وحدت ملت فلسطین و میادین نبرد قدم در راه گذاشته است و ثابتقدم و قوی باقی مانده و قویتر از هر زمان دیگری است.او گفت که 58 شهرک در آن واحد زیر آتش موشکها و راکتهای سرایا القدس (شاخه نظامی جهاد اسلامی) بود.
دبیرکل جهاد اسلامی: شروط خود را بر دشمن تحمیل کردیم
او درباره آتش بس نیز گفت که این دشمن صهیونیستی بود که با هرچه در توان داشت به دنبال دست یابی به آتش بس بود و این ما بودیم که شروط خود را بر دشمن تحمیل کردیم.
النخاله گفت: «دشمن اشغالگر بر مقاومت فشار آورد و ما آزادی اسیران خود: خلیل العواوده و شیخ بسام السعدی را بر آن تحمیل کردیم و اشغالگران نتوانستند حتی یک شرط را بر ما تحمیل کنند.»
گفتنی است که رژیم اسرائیل دو اسیر را هفته گذشته در کرانه باختری به اسارت گرفته و بازداشت کرده بود.
دبیرکل جهاد اسلامی: دشمن به تعهداتش عمل نکند، توافق لغو خواهد شد
زیاد النخاله در ادامه سخنرانی خود گفت که من تأکید میکنم اگر دشمن به شروط ما پایبند نباشد، ما توافق را لغو شده خواهیم دانست و مجددا نبرد را از سرخواهیم گرفت.
دبیرکل جهاد اسلامی گفت که سرایا القدس از موشکهایی استفاده کرد که همه شهرکهای صهیونیستنشین رژیم اسرائیلی (در اطراف غزه) هدف قرار داد.
وی ادامه داد: همه شهرهای اشغالگران در تیررس موشکهای ما بود و نظامین اشغالگر نتوانستند حتی یک متر هم در غزه پیشروی کنند و ما بودیم که موازنه ترس را تثبیت کردیم.
زیاد النخاله: ما و حماس در یک ائتلاف هستیم و دشمن نمیتواند بین ما جدایی بیندازد
دبیرکل جهاد اسلامی در مورد همکاری سایر گروههای مقاومت از جلمه حماس در این رویارویی نیز گفت: «حماس در این نبرد ورود نکرد ولی ستون فقرات مقاومت است و ما (حماس و جهاد) وحدتمان را حفظ کردیم».
او افزود: «بر وحدت نیروهای مقاومت تأکید میکنم و ما و برادرانمان در حماس و سایر گروهها در یک ائتلاف مداوم هستیم و دشمن هرگز نمیتواند بین ما جدایی بیندازد».
رژیم صهیونیستی وادار به بازگشایی گذرگاههای غزه شد
رژیم صهیونیستی پس از دستیابی به آتشبس با جهاد اسلامی گذرگاههای غزه را که از 6 روز پیش مسدود کرده بود، بازگشایی کرد.
غسان علیان، هماهنگ کننده فعالیت های رژیم صهیونیستی در فلسطین اشغالی اعلام کرد که از ساعت 9 صبح دوشنبه گذرگاه ها در مرز نوار غزه و سرزمین های اشغالی مطابق با ارزیابی اوضاع باز شده است.
از صبح دوشنبه سوخت مخصوص نیروگاه تولید برق در نوار غزه از گذرگاه کرم ابوسالم وارد این منطقه شد. این گذرگاه و همچنین گذرگاه بیت حانون از دوشنبه هفته گذشته و قبل از آغاز تجاوز نظامی رژیم صهیونیستی به نوار غزه به روی ورود کالاها و افراد مسدود شده بود، اما امروز چندین کامیون حامل سوخت از کرم ابوسالم وارد نوار غزه شدند و بیماران و افراد نیازمند توانستند از گذرگاه بیت حانون عبور کنند.
شرکت برق غزه هم اعلام کرد که با ورود سوخت به نوار غزه کار تنها نیروگاه این منطقه که از روز شنبه متوقف شده بود، از سر گرفته شد.
منابع فلسطینی دیروز تاکید کرده بودند که با توقف کار نیروگاه، بیمارستانها و مراکز درمانی در معرض خاموشی و تهدید جان بیماران هستند.
این در حالی است که ارتش رژیم صهیونیستی با وجود برقراری آتشبس همچنان برخی محدودیتهای امنیتی را که از قبل از آغاز تجاوز نظامی برای شهرکنشیان صهیونیستی، اعمال کرده بود، حفظ کرده است.
ارتش رژیم صهیونیستی در بیانیهای گفته است که طی ساعات آتی به طور تدریجی و مطابق با ارزیابی اوضاع محدودیتها را رفع میکند و در وهله نخست همه راههای منطقه غلاف غزه را که مسدود کرده بود، بازگشایی میکند.
ارتش این رژیم گفته که ساکنان غلاف غزه نیازی به ماندن در نزدیکی پناهگاهها را ندارند.
کار قطارهای بین سدیروت و عسقلان( دو شهرک صهیونیست نشین در منطقه غلاف غزه) هم از ساعت ۱۲ ظهر امروز از سر گرفته شد.
قرارداد آتش بس میان جهاد اسلامی و رژیم صهیونیستی با میانجیگری مصر در ساعت 11:30 شامگاه یکشنبه هفتم آگوست اجرایی شد و به تجاوز سه روزهای پایان داد که روز جمعه پنجم آگوست با حملات رژیم صهیونیستی آغاز شده بود.
رسانه صهیونیستی حمله به غزه را یک شکست مفتضحانه برای تل آویو دانست
روزنامه صهیونیستی هاآرتص، حمله نظامی به نوار غزه را شکست فاجعه بار توصیف کرد و تنها حاصل آن را فلج کردن زندگی روزمره صهیونیست ها در سرزمین اشغالی فلسطین دانست.
روزنامه صهیونیستی هاآرتص در سرمقاله خود از رژیم صهیونیستی خواست تا برای متوقف کردن این "رویکرد احمقانه" ابتدا جهت گیری خود را به طور کامل تغییر داده و بدنبال اجرای طرحی برود که پیش از این نیز از سوی صهیونیست ها مطرح شد اما با مخالفت گسترده فلسطینی ها و گروههای فلسطینی روبرو و شکست خورد.
براساس این طرح شکست خورده، این روزنامه صهیونیستی بار دیگر به سران تل آویو توصیه کرد که "قبل از هر چیز اقدام به بازسازی غزه کرده و برای بهبود وضعیت اقتصادی و غیرنظامیان در غزه، مجوزهای لازم برای واردات مصالح ساختمانی و غیره به این منطقه را بدهد".
روزنامه صهیونیستی هاآرتص این اقدام را "یکی از راه حلهای خوب" برای اجرای طرح دو مرحلهای موسوم به "اقتصاد برای امنیت" دانست.
این روزنامه صهیونیستی سپس به تشریح مراحل این طرح پرداخت و نوشت:مرحله اول این طرح شامل بازسازی در حوزه فعالیت های انسانی است که بر اساس آن باید اجازه بازسازی سیستم برق غزه، ایجاد خطوط لوله کشی گاز و ایجاد ایستگاههای آبی شیرین کن و بهبود سیستم بهداشت و درمان غزه داده شود تا بتواند در ازای آن به آرامش طولانی مدت امیدوار بود.مرحله دوم نیز ساخت یک جزیره مصنوعی در خارج از نوار غزه و ایجاد یک بندر درآن و جذب سرمایهگذاری بینالمللی و اجرای پروژههای اقتصادی مشترک است.
هاآرتص در پایان این امکان را "فرصتی طلایی" برای نخست وزیر رژیم صهیونیسنی دانست تا مسیر کاملاً جدیدی را در روابط با غزه ترسیم کند.
گفتی است این طرح روزنامه هاآرتص جدید نیست و پیش از این نیز بارها از سوی صهیونیست ها مطرح شده است. مردم و گروههای فلسطینی در مقابل با رد این طرح صهیونیست ها و برملا کردن اهداف پشت پرده آن گفته اند که رژیم صهیونیستی می خواهد مسئله فلسطین را به برخی مسائل اقتصادی تقلیل داده و از طریق آن برای خود امنیت بخرد؛ امری که کاملا مردود و غیرقابل قبول است و مبارزه تا آزادسازی کامل سرزمین فلسطین و بیرون راندن صهیونیست ها ادامه خواهد یافت.