این روزنامه در این گزارش به موضوع تهدیدهای نظامی علیه ایران پرداخت و تصریح کرد که در صورت هرگونه اقدام علیه ایران، این کشور بیتردید از آمریکا و متحدان آن انتقام خواهد گرفت.
گاردین اذعان کرد: حقیقت این است که هیچ مدرک موثقی از اینکه ایران برنامهای برای ساخت سلاح اتمی دارد، وجود ندارد. جدیدترین گزارش آژانس بینالمللی انرژی اتمی هم بار دیگر در فراهم کردن دلیلی قاطع در این خصوص شکست خورد. هرچند که یوکیا آمانو تلاش زیادی به خرج داد؛ کسی که اسناد ویکیلیکس وی را اینگونه توصیف میکند که وی در موافقت با هر تصمیم راهبردی که آمریکا میگیرد، خیلی راسخ است.
وضعیت دوره زمانی قبل از اشغال عراق نیز همینطور بود که استناد قویترین ادعاها، به اطلاعات جاسوسی محرمانه دولتهای غربی بود. ولی جیمز کلابر مدیر دستگاه اطلاعات ملی آمریکا خود او تاکید کرده است که اطلاعات، نشان میدهد که ایران برنامه سلاح را سال ۲۰۰۳ متوقف کرده و این برنامه هنوز فعال نشده است.
ایرانی که میگوید قصد رسیدن به سلاح هستهای را ندارد به کشورهایی احاطه شده است که هستهای هستند. آمریکا در افغانستان و پاکستان دو کشور همسایه ایران نیرو دارد و در منطقه نیز پایگاههایی دارد و اسرائیل و روسیه و پاکستان و هند نیز هستند.
ایران مانند متحدان غرب [در منطقه] مانند عربستان سعودی کشور سرکوبگری نیست. ایران [حداقل] بیش از ۲۰۰ سال است که هیچ کشوری را اشغال نکرده است ولی هدف حمله عراقی قرار گرفته است که غرب از آن حمایت میکرد. آمریکا و اسرائیل در دهه گذشته [حداقل] به ده کشور حمله کردند. انگلیس نیز در بیش از یکصد سال گذشته از دولتهای ایران سوء استفاده و [این کشور را] اشغال کرده و دولتهایی را در ایران ساقط کرده است. بنابراین دقیقا چه کسی چه کسی را تهدید میکند؟
گاردین تاکید کرد: چالش حقیقی که ایران برای آمریکا و اسرائیل دارد این است که ایران قدرتی منطقهای و مستقل و همچنین متحد سوریه، حزبالله لبنان و جنبش فلسطینی حماس است. همزمان با عقبنشینی نیروهای آمریکا از عراق و اقدام عربستان سعودی به ترغیب درگیری مذهبی و وعده برخی رهبران معارض در سوریه برای قطع مناسبات سوریه [جدید] با ایران، حزبالله و حماس، تهدید جنگهای نیابتی در همه جای منطقه افزایش یافته است.
گاردین تصریح کرد: هر حمله آمریکا یا اسرائیل به ایران این گرداب منطقهای را به طوفانی جهانی تبدیل میکند. مطمئنا ایران مستقیم یا از طریق متحدان خود از اسرائیل و آمریکا و کشورهای مزدور آنان در منطقه انتقام خواهد گرفت و جدای از حجم کشتار یا ویرانی، مانع عبور ۲۰ درصد از تولیدات نفت جهان خواهد شد که از تنگه هرمز عبور میکند. تاثیر این امر بر اقتصاد جهان قابل ارزیابی نیست.
عقل و احساس سالم با اینچنین تجاوزی مخالف است. مئیر داگان رئیس سابق موساد [سازمان جاسوسی اسرائیل] گفت که این امر فاجعه خواهد بود. لئون پانتا وزیر دفاع آمریکا نیز اعلام کرد که [شروع کردن] جنگ با ایران خاورمیانه را وارد درگیریها و کشمکشهایی میکند که ما را [بعدا] پشیمان میکند.
گاردین در پایان نوشت: شاید هیچگاه رخ ندهد. شاید سخن از جنگ بیشتر درباره بیثبات شدن منطقه باشد تا درباره حملهای فراگیر. ولی بدون شک کسانی در آمریکا، اسرائیل و انگلیس هستند که نظرشان بر خلاف این [امور] باشد. شاید هم خطر ارزیابی اشتباه و منطق تشدید [اوضاع] کفه ترازو را قاطعانه سنگین کند. شاید اگر مخالفان جنگ علیه ایران جدیتر عمل نکنند، این جنگ ویران کنندهترین جنگ برای همه ما باشد.