سیاسی

مشارکت مردم از شاخصهای اصلی پیشرفت به همراه عدالت است

عضو شورای مرکزی حزب موتلفه اسلامی با بیان اینکه احساس تعهد و مسئولیت پذیری در نظام اسلامی یک تکلیف است،گفت:حضور و مشارکت مردم در امور یکی از شاخصهای اصلی پیشرفت به همراه عدالت و سرمایه اجتماعی است و به نظام اسلامی و مردم مصونیت می بخشد و موجب پیشرفت علم،بصیرت و ساز و کارهای مدیریت می شود.

حسین انواری گسترش حضور و مشارکت عمومی،توانمندی و سلامت خانواده و اصلاح سبک زندگی را به عنوان سه رویکرد اساسی برای حرکت در سال " حماسه سیاسی،حماسه اقتصادی" معرفی کرد.
وی به حماسه حضور و مشارکت مردم در شبکه اجتماعی نیکوکاری اشاره کرد و افزود: از طریق گسترش پیوندها و ارتباطات میان مردم،تقویت همبستگیهای اجتماعی،حفظ همگرایی مردم با نظام اسلامی،احیاء و ترویج سنتهای حسنه اسلامی،توسعه فرهنگ تعاون،انفاق،احسان و نیکوکاری،گسترش مشارکتهای مردمی،تامین اصل عدالت و رضایت اجتماعی،پیشگیری از انزوای اجتماعی و عدم همگرایی مردم و ارتقاء عبادات اجتماعی این حماسه سازی محقق می شود.
انواری به الگوی مدیریت محله ای در مدینه النبی با رویکرد محله و مسجد محوری اشاره کرد و افزود:بهره مندی از الگوی مدیریتی پیامبر گرامی اسلام(ص)در تدوین شوراهای خاص محله ای،قبیله ای،خلق الگوی مسجد محوری به عنوان پایگاه ارتباط خالق و مخلوق،ایجاد نهاد وحدت آفرین کالبدی محله ای،بستن پیمان اخوت و برادری به عنوان الگوی اجتماعی و تعاون محله ای،توجه ویژه به اقشار محروم در راستای فقرزدایی،ساماندهی مهاجران بی خانمان در محله های مدینه و نگرش به بازار و اقتصاد محله ای و اهمیت آن از جمله مصداق الگوی مدیریت محله ای در مدینه النبی بوده است.
وی با اشاره به جایگاه مسجد در الگوی اسلامی،تصریح کرد:مسجد در مقام تجلی گاه ارزشهای اسلامی به عنوان مهمترین سرمایه اجتماعی و مرکز فرهنگ سازی دینی و گسترده ترین شبکه فراگیر اجتماعی محسوب می شود.
عضو شورای مرکزی حزب موتلفه اسلامی به تبیین جایگاه و ظرفیت محله در فضای کالبدی شهرها پرداخت و اظهار کرد:توسعه محله ای می تواند با بهره گیری از نگرشهای مثبت و احساسات و عواطف خوشایند انسان نسبت به تعلقات محله ای و مشارکتهای داوطلبانه مردمی،اجرای برنامه های مختلف فرهنگی و اجتماعی را با توفیقات چشمگیر همراه سازد.
انواری با بیان اینکه در نظام اسلامی سیاست ما عین دیانت ما است و ستون سیاست مردم هستند و ستون دیانت،پارسایی و تقوا است،گفت:سرمایه نظام اسلامی ، وفاق و وحدت ملی است و برای اداره نظام نیازمند الفت دلها هستیم.
وی به خصوصیات حماسه سازان اشاره کرد و افزود:داشتن انگیزه الهی و تقوا،افتخارآفرینی،ایثارگری ،مقاوم در برابر ظلم و تعدی و تکلیف گرایی و حق محوری از جمله خصوصیات انسانهای حماسه ساز است.
وی با بیان اینکه وجود شبکه های مشارکت مردمی به عنوان تولید کننده سرمایه اجتماعی، از ارزش والایی برخوردارند، تصریح کرد:شبکه نیکوکاری موجب انسجام و همبستگیهای بین مردم،احساس مسئولیت نسبت به یکدیگر،احیاء و ترویج سنتهای حسنه اسلامی،حفظ همگرایی مردم با نظام اسلامی و افزایش همدردی عمومی می شود.
انواری پایداری و بقای اجتماعی امروز را در گرو باز تولید اجتماعی،اقتصادی،فرهنگی و سیاسی و اجتماعات منسجم "محلی" با محوریت "مسجد" دانست و افزود:نهاد "مسجد" در بازیابی فرهنگ و هویت اسلامی "محله" و تقویت و ایجاد همبستگی و تکافل و توازن اجتماعی در بین خانواده های ساکن در محله،گسترش انفاق و احسان و احساس تعهد به یکدیگر نقش بسزایی دارد.
وی گسترش فرهنگ سبقت در خیرات و همدردی عمومی،افزایش تکافل و توازن اجتماعی،مدیریت دلها و زنده نگهداشتن روح حماسی را از جمله نتایج شبکه اجتماعی نیکوکاری با محوریت" مسجد" در" محله "دانست.

https://shoma-weekly.ir/QALzdM