متن زیر بخشی از مشروح گفتگوی تسنیم با محمدنبی حبیبی است که در ادامه میخوانید:
تسنیم: با توجه به اینکه سال آینده انتخابات مجلس در پیش است، حزب موتلفه تاکنون فعالیتی در این زمینه داشته است؟ظاهرا گفته میشود حزب موتلفه قرار است برای انتخابات مجلس در تهران لیستی 30 نفره ارائه دهد.
حبیبی: حزب موتلفه از شش ماه پیش بحثهای انتخاباتی برای انتخابات مجلس را شروع کرده است. البته این روند تنها مختص به انتخابات آتی نیست و حزب ما چندین دوره است که فعالیت خود برای انتخاباتها را از ماههایقبل از شروع رقابتهای انتخاباتیآغاز میکند. البته معلوم است که از همان روز اول قرار نیست درباره نامزدهای نهایی حزب صحبت کنیم. در همین راستا شورای انتخابات برای انتخابات مجلس تشکیل شده و در این شورا، سیاستهای انتخاباتی موتلفه در سال 98 تنظیم میشود و بر روی نامزدها در سراسر کشور در حال بررسی هستیم.
حزب موتلفه در انتخاب نامزدهای خود در سراسر کشور تنها اعضای فعال این حزب را مورد بررسی قرار نمیدهد و امکان دارد که افرادی با تفکرات اصولگراییدر شهرستانها حضور داشته باشند که صلاحیت حضور در مجلس را داشته باشند ولی صرفا در موتلفه عضویت نداشته باشند.
تسنیم: پس احتمال دارد موتلفه لیستی سی نفره و جداگانه برای تهران ارائه کند؟
حبیبی: در حال حاضر حزب موتلفه هیچ شخصی را به عنوان نامزد برای انتخابات دوره یازدهم مجلس معرفی نکرده است. از سوی دیگر حزب ما تاکنون هیچ تصمیمی درباره چگونگی حضور در انتخابات سال آینده از جمله حضور در ائتلاف گروههای اصولگرا و یا حضور مستقل در انتخابات نگرفته است. منتها از همین الان به دبیران استانها گفته شده که اشخاص دارای صلاحیت را شناسایی و مورد بررسی قرار دهند. حزب موتلفه در موقعیت زمانی کنونی نمیتواند پیش بینی کند که در ماههای منتهی به انتخابات چه اتفاقاتی قرار است بیفتد که بخواهد از حالا درباره آن اتفاقات اظهار نظر کند.
اگر در آن مقطع به هر دلیلی ائتلافی میان گروههای مختلف اصولگرایی شکل نگرفت، ما بر اساس بررسیهایی که انجام دادهایم لیست مستقل برای مجلس ارائه میدهیم در عین حال اگرائتلافی مشترک با دیگر گروههای اصولگرا شکل گرفت و شورای مرکزی با پیوستن ما به آن ائتلاف نظر موافق داشت، آمادگی ارائه نامزدهای مورد نظر خود در قالب لیستی واحد را داریم.
تسنیم:تا بحال پیشنهادی از سوی گروههای اصولگرااز جمله جبهه مردمی برای ایجاد نوعی ائتلاف برای انتخابات مجلس با شما شده است؟
حبیبی: خیر تاکنون پیشنهادی از سوی هیچ یک از گروههای سیاسی اصولگرا به ما نشده است.
تسنیم:به نظر میرسد برخیها در دولت در حال ایجاد تصویری هستند که نشان دهند حکومت اسلامی ناکارآمد است. شنیده شده که حزب موتلفه در استانها بررسی جامعی در ارتباط با گرایش مدیران انجام داده. از آنجایی که اصلاح طلبان مدعی هستند که بدنه مدیریتی در شهرستانها در اختیار مدیران دولت سابق و چهرههای اعتدالی است، در ارتباط با این بررسی جامع حزب موتلفهتوضیحاتی را بیان کنید.
حبیبی:حدود سه ماه پیش بود که من نامهای را به دبیران حزب دراستانها نوشتم و از آنها خواستمکسانیکه در استان آنها صاحب پست دولتی هستند را از منظر خط سیاسی مورد بررسی قرار دهند. بر اساس بررسیهایی که انجام شد بنده با اطمینان میگویم که در کل کشور بیش از 90 درصد پستهای دولتی در تصدی اصلاح طلبان است و این بیش از 90 درصدرا تاکید و تکرار میکنم. اگر در این رابطه سوال و ابهام برای کسی وجود داشته باشد، میتواند همان کاری را که ما بررسی و انجام دادیم پیگیری کند.
تسنیم:آیا در این بررسی بین اشخاصی که به اصطلاح اعتدالی هستند با اصلاح طلبان تفاوت قائل شدید؟
حبیبی:حزب اعتدال و توسعه در کل کشور و در شهرستانها فعالیت چندانی ندارد و طبعا نیرو منتسب به این جریان نیز در شهرستانها خیلی حضور ندارد. با احتساب استان تهران بیش از 90 درصد از پستهای دولتی در اختیار اصلاح طلبان است. البته این آمار مربوط به دو ماه پیش است و امکان دارد با این تغییر و تحولاتی که در سطح استانداری انجام شده، آمار ما دچار تغییر بسیار مختصری بشود.
ممکن است این سوال پیش بیاید که چرا برخی اصلاح طلبان که در زمان انتخابات ریاست جمهوری از حامیان اصلی آقای روحانی بودند، امروز برخی از آنها از رئیس جمهور اعلام برائت میکنند. اصلاح طلبان در این روزها دچار نوعی پارادوکس شدهاند. یعنی از یک سومیخواهند این بیش از 90 درصد پستهای دولتی را با قدرت حفظ کنند و از سوی دیگر نمیخواهند مسئولیت وضع نابسامان اقتصادی و اجتماعی فعلی که مورد اعتراض قاطبه مردم است را بپذیرند. این یک نوع بیانصافی است. پیشنهاد ما به اصلاح طلبان این است که حالا که نمک آقای روحانی را خوردهاند لااقل نمکدان او را نشکنند.
برخی از اصلاح طلبان ظاهرا احترامیبرای قدرت تشخیص و شعور مردم قائل نیستند و احساس میکنند که مردم حمایتهای آنها از آقای روحانی را با یک اعلام برائت ساده فراموش میکنند. البته اخیرا یکی از تئوریسینهای آنها گفته است نباید سرنوشت اصلاحات را به دولت گره میزدیم،در پاسخ به وی میگویم که شما با علم و اراده خودتان این گره را قبلا زدهاید و باید صادقانه پاسخگوی مردم باشید.