بین الملل

محمد مرسی اولین رئیس جمهور اسلامگرای پس از مبارک

سرانجام انتخابات ریاست جمهوری مصر پس از فراز و نشیب‌های فراوان و ترفندهای فراوان شورای عالی نظامی مصر و تلاش برای بازگرداندن رژیم سابق با شکست و ناکامی همراه شد تا "محمد مرسی"، نامزد حزب آزادی و عدالت، شاخه سیاسی جماعت اخوان المسلمین مصر با کسب بیش از 51درصد آرا بر "احمد شفیق"، نخست‌وزیر حسنی مبارک پیروز شود
"محمد مرسی" اولین رئیس جمهور اسلامگرای مصر است که با وجود ترفندهای شورای عالی نظامی سرانجام به ریاست جمهوری مصر رسید و توانست ژنرال‌ها و وارثان مبارک را که در کمین رسیدن مجدد به قدرت نشسته بودند، ناکام کند.
سرانجام انتخابات ریاست جمهوری مصر پس از فراز و نشیب‌های فراوان و ترفندهای فراوان شورای عالی نظامی مصر و تلاش برای بازگرداندن رژیم سابق با شکست و ناکامی همراه شد تا "محمد مرسی"، نامزد حزب آزادی و عدالت، شاخه سیاسی جماعت اخوان المسلمین مصر با کسب بیش از 51درصد آرا بر "احمد شفیق"، نخست‌وزیر حسنی مبارک پیروز شود
محمد مرسی کیست
"محمد مرسی"، نامزد حزب آزادی و عدالت شاخه سیاسی جماعت اخوان المسلمین مصر و رئیس این حزب، عضو  سابق دفتر ارشاد جماعت اخوان المسلمین است که در سال‌های 2000 و 2005 نماینده پارلمان مصر نیز بود و مبارزاتی علیه رژیم سابق نیز داشت و همین موجب شده بود تا رژیم او و پسرش را تهدید به بازداشت کند.
محمد مرسی گزینه ذخیره جماعت اخوان المسلمین بود که پس از رد صلاحیت "خیرت شاطر" جایگزین وی شد.وی متولد 5 آگوست 1951 در روستای "العدوه" در استان الشرقیه مصر است. محمد مرسی در خانواده‌ای فقیر و کشاورز به دنیا آمد و دارای سه برادر و دو خواهر است و هم اکنون متاهل، دارای پنج فرزند و 3 نواده است.
محمد مرسی دارای مدرک کارشناسی ارشد مهندسی فلزات در سال 1978 از دانشگاه قاهره و دارای مدرک دکترای محافظت از موتورهای فضاپیما از دانشگاه کالیفرنیای جنوبی آمریکاست که پس از فراغت از تحصیل در این دانشگاه نیز به تدریس مشغول شد.
مرسی در زمان حاکمیت مبارک بارها با دستگاه‌های امنیتی مصر و شورای عالی نظامی حاکم بر مصر پس از انقلاب 25 ژانویه مذاکره و گفتگو  کرد و در تمام آنها توانست طرف مقابل را قانع کند، به همین دلیل جماعت، پس از مطرح شدن احتمال رد صلاحیت الشاطر، وی را به عنوان نامزد ذخیره معرفی کرد.

 آغاز فعالیت‌های سیاسی مرسی
تاریخ آغاز فعالیت‌های سیاسی مرسی به سال 2000 میلادی بازمی‌گردد که طی آن وارد کارزار انتخابات پارلمانی الشعب مصر از استان الشرقیه شد و توانست با فاصله بسیار از دیگر نامزدهای جماعت پیشی گرفته و وارد پارلمان شود و این موفقیت را تا حدود بسیار زیادی مدیون سخن‌وری و توانایی گفتاریش بود.
موفقیت چشمگیر مرسی در جذب آرا موجب شد تا دفتر ارشاد جماعت اخوان المسلمین وی را به عنوان نماینده فراکسیون اخوان در پارلمان انتخاب کند که 17 نماینده را در برمی‌گرفت و همین عاملی شد تا وی بیش از پیش به اعضای دفتر ارشاد جماعت نزدیک شود، به ویژه آنکه جماعت دریافته بود که توانایی بسیار مرسی در قانع کردن طرف مقابل می‌تواند، سپری در برابر تجاوزات و تعدی‌های رژیم مبارک علیه اخوان المسلمین به وجود آورد.
روابط تنگاتنگ مرسی با دفتر ارشاد عاملی شد تا وی مسؤولیت تبلیغات و اطلاع رسانی دفتر ارشاد در انتخابات پارلمانی 2010 را برعهده گیرد و به این ترتیب تمام فعالیت‌ها و امور تبلیغاتی جماعت به وی سپرده شد.
با تأسیس حزب "آزادی و عدالت" نخستین حزب سیاسی جماعت اخوان المسلمین، مجلس شورای جماعت "مرسی" را به عنوان رئیس آن برگزید. با این حال بسیاری بر این باورند، مرسی فاقد آن شخصیت کاریزمایی است که در "خیرت الشاطر" قابل ملاحظه است و مردم مصر احساس می‌کنند که بهتر است حزب آزادی و عدالت به ریاست مرسی از جماعت جدا شده و به طور مستقل عمل کند و همین موجب شده تا برخی از مصری‌ها از نفوذ و سلطه دفتر ارشاد بر این حزب سخن بگویند.
شاید در همین راستا بود که مرسی به عنوان نامزد انتخابات ریاست جمهوری مصر از سوی اخوان المسلمین معرفی شد تا شاید همچون 12 سال پیش که موجب پای گذاشتن اخوانی‌ها به پارلمان مصر شد، این‌بار نخستین اخوانی باشد که به ریاست جمهوری مصر برسد.
به همین دلیل و پس از تصمیم جماعت مبنی بر معرفی وی به عنوان نامزد اخوان المسلمین در انتخابات ریاست جمهوری مصر او ساعتی پیش از اتمام مهلت نام‌نویسی در انتخابات ریاست جمهوری در کمیته عالی انتخابات مصر حاضر و با ارائه مدارک خود در این انتخابات سرنوشت ساز نام‌نویسی می‌کند.
اکنون فردی آشنا که تا دیروز کسی در مصر او را نمی شناخت توانست قلوب مردم را این چنین به خود جلب کند و آرای خیل عظیمی از مردم این کشور را کسب نماید و در مقابل فردی چون احمد شفیق آخرین نخست وزیر مبارک به پیروزی برسد. 


https://shoma-weekly.ir/bpZd60