سیاسی

مباحث حلقه‌های دانشجویی

رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار 6/5/92 خود با دانشجویان برنامه محتوایی مباحث دانشجوئی یا کرسی‌های آزاداندیشی در محیط‌های دانشگاهی را مشخص و تبیین نمودند.

حمیدرضا ترقی- رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار 6/5/92 خود با دانشجویان برنامه محتوایی مباحث دانشجوئی یا کرسیهای آزاداندیشی در محیطهای دانشگاهی را مشخص و تبیین نمودند.

معظم له یکی از الزامات ایجاد شور و نشاط در محیطهای دانشگاهی را پرداختن به بحثهای علمی، اجتماعی، سیاسی و اقتصادی دانستند و چند موضوع را به عنوان نمونه مورد تأکید قرار دادند.

بیداری اسلامی

جدا کردن مسائل اصلی از فرعی

حماسه اقتصادی

اقتصاد مقاومتی

سبک زندگی

عمق راهبردی نظام اسلامی

 

بیداری اسلامی و آفتهای بیداری اسلامی از جمله مسائلی است که در محیطهای دانشجوئی باید مورد دقت و بررسی قرار گیرد، آیا این بیداری از بین رفته است؟ آیا این حوادثی که امروز در مصر رخ داده نشانه عمق بیداری اسلامی در این کشور است؟ آیا خوب مدیریت نشد، ناشیگری کردند، ناشیگریها کجا بوده؟ کجا اشتباه کردند؟ چه کار کردند که نباید میکردند، یا چه کارهایی نکردند که باید میکردند؟ آیا دل بستن به وعدههای آمریکا درست بود؟ آیا کوتاه آمدن در برابر جنایات اسرائیل و سازش با این رژیم جعلی درست بود؟ آیا حمایت مرسی و اخوانالمسلمین از تروریستهای سلفی در سوریه بر خلاف اهداف جنبش مردم مصر نبود؟  چرا اخوان نتوانستند در طی یکسال بعد از پیروزی و سرنگونی رژیم مبارک مردم را به خود جذب کنند و اکثریت شکننده خود را گسترش دهند؟ آینده مصر با این اوضاع چه خواهد شد؟ فقدان رهبری چه مشکلاتی را برای مصر پدید آورده؟

موضوع دیگر قابل بحث در حلقههای دانشجویی، جدا کردن موضوعات و مسائل اصلی از فرعی است، کدام موضوع در کشور مسئله اصلی و کدامیک فرعی است، آیا نخبهگان در اصلی و فرعی کردن مسائل دچار اشتباه نشدند؟ کی موضوع فرعی را اصلی کرده و کی مسئله اصلی را فرعی جلوه داده است.

یا در موضوع حماسه اقتصادی، راهکارهای رسیدن به این حماسه چیست؟ نقش مردم، جوانان و نخبهگان و دولت و مجلس هر کدام در تحقق این حماسه اقتصادی چیست؟

آیا فعالیت محدود و معمول اقتصادی مفهوم حماسه اقتصادی دارد؟

آیا الزامات تحقق حماسه اقتصادی فراهم شده؟

یا موضوع اقتصاد مقاومتی و نقش آن در خنثیسازی تحریمها، مفهوم اقتصاد مقاومتی چیست؟ چرا در دوران تحریم به اقتصاد مقاومتی نیازمندیم؟ آیا وابستگی به نفت مانع اقتصاد مقاومتی نیست؟ آیا مصرفگرایی و اسراف و تبذیر موجود در جامعه امکان تحقق اقتصاد مقاومتی را میدهد؟

موضوع سبک زندگی هم از موضوعات مهم و قابل بحث در محافل دانشجوئی است، آسیبهایی که به سبک زندگی ما ایرانیان وارد شده چیست؟ چرا این نوع سبک زندگی با معیارها و ارزشهای اسلامی در تعارض است؟

چرا این سبک زندگی بجای اینکه ما را به سوی استقلال و خوداتکایی سوق دهد؛ بسوی وابستگی پیش میبرد.

موضوع عمق راهبردی نظام نیز از جمله مسائل قابل بحث و گفتگو در محافل دانشجویی است، چرا دشمنان انقلاب تصور میکنند، عمق استراتژیک نظام اسلامی فقط در بین شیعیان است؟  آیا بسیاری از مسلمانان اهل سنت که شیفته انقلاب اسلامی و ولایت و امامت آن هستند اینها عمق استراتژیک نظام نیستند؟

آیا ضربه زدن به حزباله و سوریه با هدف ضربه زدن به عمق استراتژیک نظام جمهوری اسلامی در ایران صورت میگیرد؟

کوبیدن مجموعههای شیعه در نقاط مختلف دنیای اسلام، مثل سوریه، مصر، یمن، بحرین، عربستان، عراق، پاکستان، افغانستان، اندونزی با نیت تضعیف جبهه اسلام و تضعیف پایگاههای جمهوری اسلامی در منطقه چرا صورت میگیرد؟

این موضوعات بصورت نمونه از جمله موضوعاتی هستند که باید در محافل دانشجوئی بدان توجه شده و مورد بحث و بررسی قرار گیرد و دانشجویان عزیز با دقت نسبت به جوانب این موضوع تبادل نظر نمایند و کرسیهای آزاداندیشی را در محیطهای دانشگاهی با نشاط و پرتحرک نمایند.

متأسفانه در دولت دهم کارنامه روشن و مناسبی از کرسیهای آزاداندیشی بدست نیامد و محیطهای دانشگاه کمتر به این نوع مسائل پرداختند و امیدواریم که در دولت یازدهم به این مهم توجه جدی بشود.

https://shoma-weekly.ir/mcZSAU