علی عباسپور رییس دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات درباره فرهنگ یازی برای برطرف کردن سرانه پایین مطالعه در کشور گفت: برای برقراری پیوند مردم با کتاب ابتدا باید به میزان درآمد توجه داشت. میتوانیم با متوازن کردن قیمت کتاب مردم را برای خرید کتاب راغب کنیم. همچنین در راستای این فرهنگ سازی باید به مردم یاد دهیم که اگر قدرت خرید کتاب را ندارند می توانند از کتابخانه ها استفاده کنند.
رییس واحد علوم و تحقیقات ادامه داد: همچنین باید توجه کنیم که فرهنگ سازی از کودکی باید شروع شود. خانواده ها باید از کودکستان و دبستان کودکان خود را با کتاب و کتاب خوانی آشنا کنند. خود این حرکت رفته رفته در کودک نهادینه می شود تاکتاب در زندگی فرد به یک شیرینی فراموش نشدنی تبدیل شود.
عباسپور تاکید کرد: باید کاری کنیم تا کتاب یکی از عناصر اصلی در سبد فرهنگی خانواده ها شود.
او در ادامه درباره نقش دانشگاه در فرهنگ سازی کتاب خوانی در میان دانشجویان گفت: دانشگاه ها هم به عنوان اصلی ترین نهاد تاثیرگذار برروی جوانان می تواند تاثیر فراوانی بر روی جوانان و دانشجویان برای استفاده از کتاب و کتابخوانی داشته باشد.
عباسپور به اقدامات انجام شده در واحد علوم و تحقیقات برای فرهنگ کتابخوانی اشاره کرد و افزود: اتوبوس هایی در واحد علوم و تحقیقات برای رفت و امد دانشجویان در نظر گرفته شده، که در این اتوبوس ها کتاب تعبیه خواهیم کرد تا در این مدت 15 دقیقه ای هم حتی مطالعه ای هرچند کوتاه داشته باشند.
رییس سابق کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس افزود: همچنین سعی می کنیم کتابخانه مرکزی دکتر حبیبی واحد علوم و تحقیقات را از لحاظ کتاب های به روز تقویت کنیم. در همین راستا ساعات استفاده دانشجویان را افزایش می دهیم. حتی اگر بتوانیم روزهای جمعه هم این امکان را برای دانشجویانی که به مطالعه علاقه دارند فراهم کنیم.
رییس واحد علوم و تحقیقات ادامه داد: در کنار این اقدامات باید توجه کرد که فردی که چند ساعت را می خواهد در یک کتابخانه برای مطالعه بپردازد، فضای مناسب و حس خوبی باید برای او ایجاد کرد. ما هم بر همین اساس شاید بتوانیم با تاسیس یک کافی شاپ، این فضا را برای دانشجویان فراهم کنیم.
او در پایان گفت: سعی میکنیم با ناشران هم همکاری هایی انجام دهیم تا بتوانیم کتاب ها را با قیمت مناسب در اختیار دانشجویان قرار دهیم.