سیاسی

فرازهایی از سخنان امام خامنه‌ای در اجلاس ۱۴ شهریورماه ۱۳۶۵ جنبش عدم تعهد

ما برای ارزیابی دستاورد‌ها یا ضعف‌ها باید ببینیم جنبش در این مسیر، یعنی رفع نظام سلطه و جایگزین کردن روابط عادلانه چه کرده است؟ از گذشته درس بگیریم و آینده را با پشتوانه، آن، بسازیم.

ما برای ارزیابی دستاوردها یا ضعفها باید ببینیم جنبش در این مسیر، یعنی رفع نظام سلطه و جایگزین کردن روابط عادلانه چه کرده است؟ از گذشته درس بگیریم و آینده را با پشتوانه، آن، بسازیم.

در مقابله با سلطه، اقتصادی بر کشورهای جهان سوم، جنبش از سالهای هفتاد به بعد، طرح نظام نوین اقتصاد بینالمللی را با تلاش فراوان مطرح کرده است که خود باعث یک آگاهی وسیع بینالمللی شده است و اگر قدمهای بعدی با جدیت طرحریزی شود، امید آن میرود که در شکستن شبکه، مخوف مسلّط اقتصادی بر جهان سوم تأثیر به سزایی داشته باشد.

برای استقرار روابط منطقی و عادلانه بین کشورهای توسعهیافته و جهان سوم، جنبش باید وظیفه، اصولی خود را، با تسهیل همیاری بین اعضاء ایفا کند.

تدوین معیارها و ضوابط عملی برمبنای اصول جنبش برای برخورد اصولی با حوادث و مسائل بینالمللی است.

اکثریّت آراء در اکثر مجامع بینالمللی متعلّق به ما است. این قدرت را باید در تدوین حقوق بینالمللی اعمال کنیم.

از جنبش البتّه توقّع نیست که مانند یک پیمان نظامی وارد معرکه شود، لیکن این انتظار هست که شجاعانه و صادقانه از حقّ و از مظلوم و قربانی تجاوز و سلطهطلبی دفاع کند... جنبش باید پرچمدار عدل و مقابله با سلطه در جهان باشد.

به نظر ما ضروری است که بر نقض مقررات بینالمللی در روابط بین اعضای جنبش یک نظارت دائمی اعمال شود.

ادامه، بعضی از ضعفهای ساختاری در سازمانهای بینالمللی، به ویژه در سازمان ملل، قابل توجیه نیست. ساختار شورای امنیّت سازمان ملل باید تغییر بنیادی کند. دستور کار مجمع عمومی سازمان ملل باید بر اساس نیازهای جهان سوم متحول گردد.


https://shoma-weekly.ir/bvidAJ