بین الملل

فتح الفتوح جبهه مقاومت در آزادسازی القصیر

«القصیر» آزاد شد. هفته گذشته ارتش سوریه در عین اقتدار توانست مراحل پاکسازی القصیر را تکمیل کرده و در نهایت روز چهارشنبه این شهر استراتژیک در عملیاتی گسترده آزاد و پرچم سوریه مجدداً در بلندی های القصیر نصب شد. آزادی القصیر سوریه در شرایط فعلی میدانی و زمانی را شاید بتوان شبیه به آزادی خرمشهر در طول هشت سال دفاع مقدس دانست.
«القصیر» آزاد شد. هفته گذشته ارتش سوریه در عین اقتدار توانست مراحل پاکسازی القصیر را تکمیل کرده و در نهایت روز چهارشنبه این شهر استراتژیک در عملیاتی گسترده آزاد و پرچم سوریه مجدداً در بلندی های القصیر نصب شد. آزادی القصیر سوریه در شرایط فعلی میدانی و زمانی را شاید بتوان شبیه به آزادی خرمشهر در طول هشت سال دفاع مقدس دانست.

به گزارش شما، آزادی القصیر در حالی رخ می دهد که مانند همان روزهای دفاع مقدس، تمام غربی ها یکدست و یک صدا شده اند تا معارضان سوری را مسلح کرده و از آنان حمایت کنند. درست یک هفته پیش از آزادی القصیر بود که اتحادیه اروپا قانون عدم ممنوعیت ارسال سلاح به سوریه را تصویب کرد. در چنین فضایی ارتش سوریه محکم تر از گذشته دست به عملیات پاکسازی القصیر زد. عملیات 16 روز به طول انجامید و در نهایت در عین ناباوری غرب به نتیجه رسید. ارتش سوریه در حال حاضر در حال پاکسازی و مین روبی در مناطق شمالی بعد از فرار تروریستها از این شهر  است. 
شهر «القصیر»  مرکز  استان «حمص» در سوریه است. مهمترین ویژگی شهر «القصیر» را باید در مساحت گسترده آن و وجود انواع فعالیت
های زراعی، صنعتی، تجاری و فراوانی روستاهای آن دانست.

 

   جزئیات عملیات

عملیات اخیر ارتش، در نخستین ساعات صبح روز چهارشنبه آغاز شد. روزنامه الاخبار در گزارشی می نویسد: رسانههای معارض سوری نیز تصاویر و اسامی ۴۳۱ نفر از معارضان مسلح را که در این درگیریها کشته شدهاند منتشر کرده اند. معارضان، بسیاری از اجساد را نتوانستند به بیرون شهر منتقل کنند و بسیاری از کشته شدهها نیز که بعضاً از خارجیها هستند قابل شناسایی نیستند. این روزنامه در ادامه به نقل از منابع آگاه خود اعلام کرد که در این درگیریها تنها از میان عناصر «ارتش آزاد» بیش از هزار و 200 نفر کشته شده اند.الاخبار همچنین به نقل از منابع سوری گزارش داد که ارتش سوریه در این عملیات توانسته است حدود هزار نفر از افراد مسلح را به اسارت بگیرد که در میان آنها افرادی از اتباع غیرسوری نیز دیده می شوند. این منابع میافزایند که در بین این افراد خارجی، شبهنظامیانی از استرالیا و همچنین چچن نیز وجود داشته اند که عمدتاً به عنوان تکتیرانداز در این منطقه فعالیت میکردند. ارتش سوریه روز چهارشنبه گذشته در بیانیهای رسماً آزادسازی شهر قصیر از دست تروریستهای مسلح را اعلام کرد و از ساکنان این شهر خواست به خانههای خود بازگردند.

 

   تبریک ایران و روسیه

جمهوری اسلامی در پیامی پیروزی ارتش سوریه در عملیات آزادی القصیر را تبریک گفت. روسیه هم این پیروزی بزرگ را به سوریه تبریک گفت تا بار دیگر مخالفتش با غرب در این صحنه را رسماً اعلام کند. از سوی دیگر پوتین از استقرار دائم ناوگان دریایی روسیه در دریای مدیترانه خبر داد. رئیسجمهور روسیه روز پنجشنبه از تصمیم خود برای استقرار دائم یک اسکادران نیروی دریایی این کشور در دریای مدیترانه خبر داد. به گفته «ولادیمیر پوتین» این اقدام در جهت تأمین منافع مسکو انجام میگیرد.پوتین که در جمع فرماندهان ارشد ارتش روسیه صحبت میکرد، گفت: این اقدام نباید به عنوان یک حرکت خصمانه و محرک تفسیر شود. مدیترانه «منطقهای با اهمیت استراتژیک است که ما در آنجا منافعی مرتبط با امنیت ملی روسیه داریم». آسوشیتدپرس این اقدام مسکو و حضور کشتیهای جنگی روسیه در بندر «طرطوس» سوریه را گامی در جهت اعلام حمایت از دولت «بشار اسد» دانسته است. شبکه خبری آمریکایی سی ان ان هم به نقل از وزارت دفاع این کشور مدعی اقدام روسیه در انتقال سامانه دفاع موشکی برای دولت سوریه شد.

 

   صهیونیست ها در شوک «قنیطره»

روزنامهها و پایگاه های اینترنتی صهیونیستی تحلیلها و مواضع را در این راستا منتشر کرده و پیروزی ارتش سوریه در القصیر را ناشی از تعلل کشورهای خارجی در حمله به سوریه دانستند. دبکا سایت نزدیک به محافل امنیتی صهیونیستی به نقل از یک افسر عالی رتبه در ارتش اسرائیل نوشت که معرکه دمشق تقریباً نهایی شده و ارتش و بشار اسد بر تمام آن منطقه مسلط شده اند. دبکا نوشت که تمامی محورهای اصلی ورود و خروج به دمشق در دست ارتش سوریه است و ارتش اقدام به پاکسازی تمامی مناطق دمشق از شرق تا غرب آن تا منطقه الزبدانی و مرزهای سوریه و اردن کرده است. شبکه دو تلویزیون رژیم صهیونیستی نیز سقوط شهر القصیر را ضربه شدیدی برای معارضان سوری دانسته و اعلام کرد که این محور به عنوان محور اصلی و راهبردی برای افراد مسلح استفاده می شد.

اما دو روز پس از آزادی کامل القصیر، نیروهای ارتش سوریه کنترل گذرگاه قنیطره در مرز بین سوریه و سرزمینهای اشغالی در بلندیهای جولان را از گروههای مسلح باز پس گرفتند. خبرگزاری فرانسه به نقل از یک منبع امنیتی رژیم صهیونیستی تأکید کرد: نیروهای دولتی سوریه روز پنجشنبه کنترل تنها گذرگاه در خط آتش بس بین سرزمینهای اشغالی با سوریه در بلندیهای جولان را از گروههای مسلح باز پس گرفتند. این منبع که خواست نامش فاش نشود گفت: ارتش سوریه بار دیگر کنترل گذرگاه را  در دست گرفت، صدای انفجارها یکی پس از دیگری شنیده میشود اما به نسبت صبح کمتر شده است. از سوی دیگر این خبرگزاری نیز گزارش داد نیروهای ارتش سوریه گذرگاه القنیطره را به تصرف خود درآوردند و تانکهای آنها در این منطقه در حال حرکت هستند.

گذرگاه القنیطره در منطقه خلع سلاح شده در بلندیهای جولان واقع است. منطقه تاریخی جولان در جنوب غربی سوریه در استان قنیطره واقع شده است. این بلندیها در سال 1967 در جریان جنگ شش روزه توسط اسرائیل اشغال شد. اسرائیل در سال 1982 این مناطق را به عنوان بخشی از خاک خود اعلام کرد، این اقدام هیچگاه مورد تأیید سازمان ملل متحد قرار نگرفت. منطقه القنیطره و گذرگاه آن با توجه به نزدیکی آن به دمشق از اهمیت استراتژیک و خاصی برخوردار است.

https://shoma-weekly.ir/frC4gI