وی با طرح این موضوع که ایشان از شخصیتهایی بودند که به حضرت امام (ره) ارادت ویژهای داشتند، خاطرنشان کرد: بعد از پیروزی انقلاب آیتالله خزعلی بر روی همین موضع ایستادگی کرد و در مجلس خبرگان به عنوان نماینده مشهد نقش مهمی در تدوین قانون اساسی ویژه اصل مترقی ولایت فقیه داشتند.
عضو شورای مرکزی حزب موتلفه اسلامی در ادامه با بیان اینکه آیتالله خزعلی حافظ قرآن و نهجالبلاغه بودند، یادآور شد: اشراف ایشان به متون دینی بسیار دقیق بود و در جامعه دینی به عنوان یک ستون فعالیت میکردند.
ترقی بر همین اساس اضافه کرد: انتخاب ایشان در شورای نگهبان هم به دلیل ارادت نسبت به فقیه سیاسی حضرت امام و هم به دلیل شناخت ایشان نسبت به جریانهای منحرف بود؛ آیتالله خزعلی در موضعگیری های ابتدای انقلاب نسبت به جریانهای التقاطی، لیبرالی و طیف مجاهدین بسیار شفاف و قاطع عمل میکرد.
وی با ذکر این نکته که آیتالله خزعلی در برابر حوادث فتنه 88 از بصیرت بالایی برخوردار بود، تصریح کرد: ایشان با عملکرد خود نشان داد کاملا نسبت به انحرافات افراد از اسلام ناب و خط ولایت فقیه آگاه است و موضعگیریهای ایشان کمک بزرگی به خاموش شدن شعله فتنه کرد.
عضو شورای مرکزی حزب موتلفه با بیان اینکه این عضو فقید مجلس خبرگان به عنوان لنگرگاه فکری شورای نگهبان نیز محسوب میشد، خاطرنشان کرد: تبعیت آیتالله خزعلی از حضرت امام (ره) و رهبری برای تمام روحانیون الگو بود و با شکل دهی بنیاد غدیر در جهت ترویج فرهنگ غدیر تلاش فراوانی کردند و با تلاش خود سنگ بنای این بنیاد را بنا نهادند تا این واقعه تاریخی زنده بماند.
ترقی در پایان تصریح کرد: ضایعه درگذشت این یار مجاهد امام (ره) و رهبری صُلمه بزرگ و غیر قابل جبرانی به جامعه وارد کرد چرا که ایشان حقیقتا دایرهالمعارف انقلاب اسلامی بودند و از خدای متعال برای بیت ایشان صبر جزیل خواستارم.