وی با بیان اینکه عضویت در سازمان همکاری شانگهای دستاورد عظیم دولت سیزدهم است، افزود: شایان ذکر است که بگوییم عضویت در این سازمان یک اقدام مهم تلقی میگردد چراکه کشورهایی مانند ترکیه و عربستان سعودی همچنان در پی دستیابی به این موقعیت و عضویت هستند.
آل اسحاق با تأکید بر این که کشورهای عضو این سازمان سهم بسیاری از تجارت جهانی دارند و باید از فرصت بزرگ عضویت رسمی ایران در سازمان شانگهای بهترین بهرهبرداری را در انتقال کالا به کشورهای مختلف ببریم، تصریح کرد: حدود ۴۰ درصد مبادلات جهانی در اختیار اعضای این سازمان است. بیشک چنین موضوعی شرایط خوب اقتصادی را فراهم خواهد کرد. افزون براین هشت کشور عضو سازمان همکاریهای شانگهای با کشورهای جهان حدود ۲۱ هزار میلیارد دلار تجارت دارند که این امر میتواند بر اقتصاد جهانی بسیار تأثیرگذار باشد.
عضو اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران همچنین خاطرنشان کرد: سازمان همکاریهای شانگهای به سمت یک پیمان جهانی حرکت میکند. این حرکت، تأثیرگذاری بسیاری دارد و موجب اهمیت بیش از پیش این پیمان خواهد شد. او متذکر شد: سازمان همکاریهای شانگهای گام بلندی برای اقتصاد کشور محسوب میشود چراکه زمینه را برای حضور در سازمانهای بزرگتر هموار میکند. توسعه روابط اقتصادی در ایجاد امنیت، رشد فرهنگ، اجتماع و توسعه یافتگی یک کشور تأثیر بسزایی دارد و میتواند گشایشهای بسیاری را رقم بزند.
رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و عراق در پایان این گفتوگو تأکید کرد: عملیاتی شدن برنامهها در این پیمان بسیار اهمیت دارد چراکه میتواند تعاملات بسیاری را در منطقه و جهان برای کشور به وجود آورد.
بین الملل
عضویت ایران در سازمان شانگهای فرصت بزرگی در حوزه انتقال کالا ایجاد میکند
یحیی آل اسحاق، عضو اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران در گفتوگو با «رسالت» با اشاره به عضویت دائمی ایران در سازمان همکاری شانگهای اظهارکرد: عضویت دائمی در این سازمان اقدام بزرگی بود که دولت سیزدهم آن را به نتیجه رساند.