بین الملل

عربستان روی بازنده ها دست گذاشته است

یک کارشناس مسایل بین الملل درباره اقدامات تروریستی احتمالی توسط منافقین با حمایت عربستان تصریح کرد: در این سال ها شاهد بی تحرکی گروهک منافقین بودیم اما ممکن است که آنها با حمایت همه جانبه به ویژه حمایت مالی عربستان از این فرصت استفاده کنند و تحرکاتی را انجام دهند یا یک تجمع برگزار کند.
حسن لاسجردی در گفت و گو با خبرنگار شفقنا درباره اعلام مرگ مسعود رجوی از سوی یک مقام امنیتی در کشور عربستان اظهار کرد: طرح این موضوع از طرف "ترکی الفیصل” از اهمیت بسیاری برخوردار است، چون او یک مقام بلند پایه در یک کشوری است که با سازمان های تروریستی و سازمان های خود ساخته تروریستی در ارتباط است و به همین جهت اصل این موضوع و عنوان مرگ مسعود رجوی برای اولین بار حتما می تواند مورد توجه قرار بگیرد.

عضو شورای مرکزی حزب موتلفه اسلامی با اشاره پنهان کاری منافقین در مورد مرگ مسعود رجوی بیان کرد: تلاش سازمان منافقین برای پنهان کاری این بود که بتوانند اعضای حفظ و ساختار تشکیلاتی خود را بازیابی و نگهداری کنند. نگرشی که سازمان منافقین برای فعالیت و رهبری داشتند سبب شده بود تا مسعود رجوی از دیدها پنهان باشد، البته اذعان و تایید ترکی فیصل به نوعی تلاش سازمان مجاهدین را برهم زده و آنها در معرض شبهه دیگران قرار می گیرند.

عضو شورای سردبیری خبر آنلاین ادامه داد: سازمان منافقین تلاش کرد خبر مرگ رجوی را پنهان و با این شیوه خودش را بازسازی و حفظ کند؛ چون بخش مهمی از تلاش های سه دهه گذشته این گروه مانند ترورها، خرابکاری ها، ارتباطات آنها و بحث جمع آوری کمک در سطح اروپا و آمریکا طرح هایی بود که مسعود رجوی دنبال می کرد؛بخش مهمی از این ایدئولوژی، ارتباطات و برنامه های آنها در سایه تفکرات رجوی شکل گرفته بود، برهم می ریزد و احتمالا سازمان منافقین دچار گسست ورشکستگی جایگاه شود.

این کارشناس مسایل بین الملل خاطر نشان کرد: موضوع مرگ مسعود رجوی خیلی مهم است و باید توجه کنیم که در کجا بیان می شود. دیدیم که این خبر در پاریس اعلام می شود و این شهر به دلایل مختلف محل تجمع افراد منافقین بوده است اما در این شب تجمعی در خصوص سرنگونی حکومت ایران یا به نوعی ارتقای جایگاه خودشان برگزار کردند. این در حالی است که بزرگترین نیروی خودشان را ندارند چون به طور حتم او می توانست در آینده تشکیلات منافقین موثر عمل کند.

لاسجردی با بیان اینکه تکیه گاه عربستان گروه های تروریستی هستند، عنوان کرد: ترکی الفصیل کسی نیست که بخواهد واکنش های شخصی داشته باشد. حضور، حمایت و سخنرانی او نشان می دهد که وقتی عربستان نتوانسته از عناصر مختلف هماوردی با ایران در منطقه استفاده کند و هم چنین نتوانسته از قابلیت گروه های تروریستی برای برهم زدن امنیت ایران و منطقه استفاده کند، بنابراین در حال حاضر می خواهد از گروهک منافقین که فعالیت های تاریک ضد بشری در نقاط مختلف جهان دارد، برای تخریب ثبات منطقه استفاده کند. می توانیم بگوییم که تکیه گاه عربستان در زمان های مختلف گروه های تروریستی بودند.

او توضیح داد: به مرور زمان این تکیه گاه می تواند به یک تفکر هم تبدیل شود بنابراین به نظر می رسد که ما باید بعد از این عربستان را نه تنها خاستگاه تروریست خود ساخته بدانیم بلکه باید خاستگاه تروریست های حمایتی و نیابتی نیز بدانیم.

این کارشناس مسایل بین الملل افزود: درست است که سازمان منافقین با گذر زمان ریزش داشته اما در حال حاضر هم عده ای از اعضای این گروه در نقاط مختلف با همان علاقمندی به این گروه زندگی می کنند و نمی توان آنها را نادیده گرفت. همان طوری که در قرارگاه لیبرتی در عراق نگهداری می شوند یا در اروپا برخی از گروه هایی که با جمهوری اسلامی مخالفت دارند به حیات سیاسی خودشان ادامه می دهند.

لاسجردی در خصوص اقدامات تروریستی احتمالی توسط منافقین با حمایت عربستان، گفت: عربستان مدل های مختلف مواجهه با ایران را تمرین و استفاده کرده است، احتمالا عربستان می خواهد از سخت ترین ابزار علیه ایران استفاده کند. در این سال ها شاهد بی تحرکی گروهک منافقین بودیم اما ممکن است که آنها با حمایت همه جانبه به ویژه حمایت مالی عربستان از این فرصت استفاده کنند و تحرکاتی را انجام دهند یا یک تجمع برگزار کند.

او درخصوص مشکلات مالی اعضای پراکنده گروهک منافقین تاکید کرد: برخی از افراد منافقین پراکنده هستند و به طور حتم با مشکلات مالی و هویتی فراوانی دست و پنجه نرم می کنند و این موضوع می تواند کمک کند تا افراد سازمان مجاهدین را به میدان بیاورد. حمایت های عربستان می تواند منشاء بحران یا بی ثباتی تازه ای در منطقه باشد؛ حمایت عربستان می تواند انگیزه ای برای تحرکات دوباره برخی از افراد این گروه باشد، برای مثال مجموعه عملکردهای سازمان منافقین مانند عملیات "فروغ جاویدان” یا مجموعه ترورها و بمب گذاری ها و… را نمی توان نادیده گرفت.

او اظهار کرد: عربستان برای حمایت علنی گروهی دست به کار شده است که سابقه تاریکی دارد و از اعتبار ساقط شدند. مردم ایران و خاورمیانه هم دل خوشی از آنها ندارند؛ بنابراین عربستان روی بازنده ها و بدنام ها دست گذاشته است.

این کارشناس مسایل بین الملل در خصوص واکنش های ایران در مقابل عملکرد عربستان تصریح کرد: ایران در قبال این موضوع مواضع سختی در پیش خواهد گرفت و حمایت عربستان از گروهک منافقین غیر قابل کتمان است. عربستان تلاش بسیاری کرد تا رابطه خود با گروه های تروریستی در منطقه را کتمان کند اما این ارتباط قطعا بازتاب ناپسندی برای عربستان دارد. مردم و حکومت ایران باتوجه به عملکرد سازمان مجاهدین خلق این گروه را طرد کردند بنابراین می توانیم شاهد برخورد قاطع دولت و ملت ایران در مقابل رفتار عربستان باشیم.

لاسجردی در پایان عنوان کرد: این امکان وجود دارد که ایران پرونده تروریستی مجاهدین را با شکایت به نهادهای بین المللی مفتوح کند. این رفتارهای اخیر هم بهانه خوبی است برای اینکه ما این پرونده را زنده کنیم و در این مورد با سازمان های بین المللی گفت و گو کنیم.

https://shoma-weekly.ir/MdxWwX