بین الملل

شکست پروژه «هم‌پیمان سازی» آمریکا در بازار انرژی افشاگری روابط بن‌سلمان با صهیونیست‌ها

شکست پروژه «هم‌پیمان سازی» آمریکا در بازار انرژی

نورنیوز نوشت: هرچند قیمت نفت که ۳ ماه پیش در بحبوحه جنگ اوکراین به مرز بشکه‌ای ۱۲۰ دلار رسیده و به تازگی در کانال ۹۰ دلار آرام گرفته بود، اما با تصمیم کاهشی تولید از سوی اوپک پلاس، قیمت این ماده حیاتی دوباره به مرز ۱۰۰ دلار در هر بشکه نزدیک شد، قیمتی که هر اندازه غربی‌ها را متضرر می‌کند در مقابل از نظر سیاسی و اقتصادی به سود روسیه خواهد بود.

شاید کاهش ۲ میلیون بشکه نفت در روز نسبت به مصرف ۱۰۰ میلیونی آن در وهله اول عدد قابل توجهی نباشد، اما این توافق در حالی که غرب خود را برای زمستانی سرد و بدون گاز روسیه آماده می‌کند، پیام آور چالش‌های جدیدی خواهد بود. اروپا اینک با به قدرت رسیدن راست‌های افراطی در برخی کشورها مانند ایتالیا و سوئد با مشکلات ساختاری جدی که حتی وحدت اتحادیه را نیز تهدید می‌کند، روبه‌رو است و هرگونه فشار جدید سیاسی و اقتصادی هر چند اندک، می‌تواند به ناپایداری وضعیت اتحادیه اروپا کمک کند.

اخیراً استراتژیست‌هایی چون «مورگان استنلی» پیش‌بینی کرده بودند که تولید نفت روسیه پس از اجرایی شدن تحریم‌های اتحادیه اروپا به میزان یک تا ۱.۵ میلیون بشکه در روز کاهش می‌یابد، اما حالا با احتساب رقم کاهشی اوپک پلاس باید ۲ برابر آن را در برآوردهای خود مد نظر قرار دهند که طبیعتا می تواند فشارهای ناشی از کمبود انرژی را مضاعف کند.

به لحاظ ملاحظات سیاسی نیز تصمیم کاهشی اوپک پلاس شکستی برای آمریکا در پروژه «هم‌پیمان سازی» این کشور قلمداد می‌شود. الکساندر نواک، قائم‌مقام نخست‌وزیر روسیه که به‌تازگی از سوی آمریکا تحریم شده، به‌دلیل آن که مورد تحریم مشابهی از سوی اتحادیه اروپا قرار نگرفت با حضور در وین توانست ضمن ایفای نقش موثر در شکل‌گیری توافق در جلسه اوپک پلاس، زمینه همکاری اوپک و اوپک‌ پلاس تا آخر سال ۲۰۲۳ را نیز فراهم کند که دلیل آن را باید در ناهماهنگی میان آمریکا و اروپا جستجو کرد.

«آموس هوخشتاین»، نماینده ارشد انرژی آمریکا ماه گذشته برای گفتگو در مورد مسائل انرژی از جمله تصمیم اوپک پلاس به عربستان سعودی سفر کرده بود و تصمیم اخیر اوپک پلاس که به‌شدت خشم آمریکایی‌ها را برانگیخت، نشان داد که در این جدال بسیار مهم آمریکا نتوانسته هم پیمان سنتی خود یعنی ریاض را از قرار گرفتن در جبهه روسیه باز دارد.

اهمیت این رخداد زمانی بیشتر روشن می‌شود که ناکامی بایدن در سفر تیر ماه خود به عربستان سعودی را نیز که هدف اصلی آن مدیریت جریان تولید انرژی بود، به آن اضافه شود. سناتور «کریس مورفی»، نماینده دموکرات کنگره آمریکابا انتشار متنی طعنه آمیز در این خصوص در صفحه توئیتر خود نوشت: «من فکر می‌کردم که هدف فروش تسلیحات به کشورهای حوزه خلیج‌فارس به رغم نقض حقوق بشر، جنگ مزخرف یمن، کار علیه منافع آمریکا در لیبی، سودان و غیره، این است که وقتی یک بحران بین‌المللی پیش آمد، عرب‌ها آمریکا را به جای روسیه و چین انتخاب می‌کنند!»

توافق اخیر اوپک پلاس بار دیگر نشان داد هم‌پیمانی‌های سنتی در منطقه به دلایل مختلف دستخوش تغییرات ماهیتی شده و جهان غرب نمی‌تواند در جنگ اوکراین اهداف خود را با پروژه «هم‌پیمان سازی» و با شعار «ما در مقابل روسیه» پیش ببرد.

افشاگری روابط بن‌سلمان با صهیونیست‌ها

پایگاه خبری‌ـ تحلیلی ژئوپلیتیکال فویچرز در گزارشی روابط پنهانی حکومت سعودی با رژیم صهیونیستی را فاش کرد و نوشت که احتمالا بن‌سلمان به دنبال عادی‌سازی روابط با این رژیم بعد از رسیدن پادشاهی است. این پایگاه در گزارش خود آورده است که اعضای خاندان سعودی همواره در پشت درهای بسته بر ارتباط با صهیونیست‌ها تأکید دارند. رهبران سعودی همواره نگران آن هستند که عادی‌سازی علنی روابط با رژیم صهیونیستی باعث خدشه‌دار شدن چهره آنان شود زیرا ملت عربستان همچون سایر ملل عرب داشتن تعامل با صهیونیست‌ها را مردود می‌شمارد تا چه رسد به آنکه بخواهد موجودیت رژیم اشغالگر را به رسمیت بشناسد و بر همین اساس. طبق نوشته این پایگاه بندر بن سلطان پس از حملات یازدهم سپتامبر به عنوان سفیر وقت عربستان در واشنگتن مأموریت یافت تا روابط میان نهادهای امنیتی سعودی و آژانس‌های اطلاعاتی آمریکا و رژیم اسرائیل را هماهنگ کند. او در دیدار با ایهود اولمرت نخست‌وزیر وقت رژیم صهیونیستی در شهر امان پایتخت اردن در دوران جنگ ۳۳ روزه علیه لبنان در سال ۲۰۰۶ میلادی پیشنهاد داد که این رژیم حزب‌الله را از بین ببرد و عربستان نیز در عوض هزینه جنگ را می‌پردازد.

اروپا در انتظار معجزه ی انرژی

به اعتقاد کارشناسان، با اینکه وقوع بحران انرژی در اروپا قطعی به نظر می‌رسد اما کشورها هنوز رویکرد منسجمی برای مقابله با این شرایط ندارند و هر کشوری برای خود مقرراتی را وضع کرده است. با این شرایط تنها یک معجزه می‌تواند اروپا را نجات دهد. نگرانی اصلی مقام‌های اروپایی آن است که بحران انرژی به طور قطع به افزایش شدیدتر هزینه‌ها، کاهش تولید صنایع و مشکل در بخش عرضه و به گرانی بیشتر ملزومات مردم منجر می‌شود که شاید نتیجه آن هرج‌ومرج و طغیان اجتماعی باشد.

نظر ترامپ در مورد حمله پوتین به اوکراین

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور سابق آمریکا گفت لفاظی‌های قبل از جنگ اوکراین باعث شد پوتین تصمیم به حمله بگیرد. اگر ماجرا را بررسی کنید می‌بینید آنها در حقیقت او (پوتین) را تحریک کردند. کشور ما، یا اصطلاحاً رهبران ما، پوتین را تحریک کردند. آنها او را مجبور کردند این کار را انجام بدهد. لفاظی‌ها، احمقانه بود.

https://shoma-weekly.ir/mVqMXZ