بین الملل

شهید‌ «سمیر قنطار» د‌ر سوریه چه می‌کرد‌؟

قنطار جمعه شب گذشته از لبنان وارد‌ سوریه شد‌ و د‌ر ساختمانی 5 طبقه د‌ر منطقه الحمصی نزد‌یک جرمانا اقامت کرد‌ و فرحان الشعلان (ابوسعید‌) همرزم قنطار نیز د‌ر این ساختمان سکونت می‌کرد‌. سمیر 12 ساعت د‌ر این ساختمان بود‌ تا اینکه هواپیماهای اسرائیلی از فراز د‌ریاچه طبریا د‌ر بلند‌ی‌های جولان 4 موشک به ساختمان محل اقامت قنطار شلیک کرد‌ند‌ و موشک‌ها د‌قیقا به هد‌ف اصابت کرد‌ند‌ و د‌ر این حمله قنطار، ابوسعید‌ و «تیسیر نعسو» محافظ ابوسعید‌ شهید‌ شد‌ند‌ و بیش از 20 نفر نیز زخمی شد‌ند‌؛ ولی ساختمان‌های مجاور هیچ آسیبی ند‌ید‌ند‌.
زهرا توحیدیان- تارنمای روزنامه عرب زبان «الاخبار» در گزارشی نوشت: اسرائیل سمیر قنطار سمبل مقاومت بلندیهای جولان را ترور کرد؛ ولی نخواهد توانست مقاومت را از پای درآورد و همرزمان شهید قنطار میگویند که شهادت وی قدرت و قوت بیشتری به مقاومت خواهد داد.

قنطار پیش از شهادت خود در مصاحبهای گفته بود: «بلندی های جولان محل خوبی برای فعالیت است؛ ولی وضعیت جغرافیایی سختی دارد؛ اما ما به مقاومت خود در این بلندیها ادامه داده و ضربات سنگینی به اسرائیل وارد خواهیم کرد

قنطار در پاسخ به این سوال که چرا منطقه جرمانا را برای فعالیت خود انتخاب کرده است، میگوید: منطقه جرمانا به بلندیهای جولان هم نزدیک است و هم دور. شلوغ هم هست؛ ولی آرام نیز است و من میتوانم در این منطقه یک تشکیلات «مقاومت» ایجاد کنم.

قنطار شبانگاه 2 دسامبر 2013 از لبنان فورا به منطقه جرمانا در جنوب دمشق سفر کرد و در قهوهخانهای نزدیک میدان السیوف به همراه همرزم شهیدش موفق بدریه معروف به ابوعناد و یک نفر دیگر گرداگرد یک میز نشستند و قنطار نقشه هوایی بلندیهای جولان را روی میز گذاشت، انگشتان خود را روی آن حرکت داد و چند موضع اسرائیل و 2 روستای اشغالی مجدل شمس و عین قنیا را با انگشت نشان داد و گفت: اینجاها محل خوبی برای فعالیت است؛ ولی موقعیت جغرافیایی سختی دارد؛ اما ما یک تشکیلات مقاومت ایجاد خواهیم کرد و به اسرائیل ضربات سنگینی وارد خواهیم کرد.

چند روز نگذشته بود که مقاومت بلندیهای جولان با یک بمب یک دستگاه گشتی رژیم صهیونیستی را منهدم کرد و مارس 2014 نیز چند موشک به سوی موضع نظامیان صهیونیست در منطقه جبل الشیخ شلیک کرد و این در حالی بود که حمایت اطلاعاتی و تسلیحاتی اسرائیل از تروریستهای فعال در جنوب سوریه و انتقال تروریستهای زخمی به فلسطین اشغالی از حالت خفا بیرون آمده و آشکار شده بود‌‌. شش ماه نگذشته بود که یک هواپیمای بدون سرنشین در روز 17 ژوئن در منطقه دورین نزدیک جاده قنیطره دمشق ابوعناد را هنگام انتقال چند موشک کاتیوشا شهید کرد.

قنطار پس از ترور همرزمش ناامید نشد و به تلاش خود برای ایجاد تشکیلات مقاومت در بلندیهای جولان با کمکگرفتن از ساکنان این بلندیهای اشغالی ادامه داد و اسرائیل نیز روزبهروز نگرانتر میشد. مقاومت ماه اوت 2014 بار دیگر چند موشک به مواضع اسرائیل در جولان شلیک کرد. منبعی نزدیک به مقاومت سوریه اعلام میکند که اسرائیل اواخر سال 2014 تصمیم گرفت که سران مقاومت سوریه را ترور کند تا مانع تبدیلشدن جبهه جولان به جبهه جنگ فرسایشی شود و همچنین حمایت خود از گروههای تروریستی را افزایش داد تا بخشهای بسیار بیشتری از مناطق مرزی جولان را اشغال کند‌‌. مناطق حضر و بخش شمالی قنیطره به صحنه عملیات و فعالیت مقاومت تبدیل شده بود و تروریستها با وجود تلاشهای مکرر نتوانستند این مناطق را تصرف کنند.

اسرائیل روز 18 ژانویه 2015 با سوء استفاده از حضور گروهی از اعضای مقاومت در روستاهای مناطق جبل الشیخ و حضر 2 دستگاه خودروی حامل 6 عضو مقاومت را از جمله جهاد مغنیه، محمد عیسی و یک فرمانده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران را بمباران کرد. حزبالله لبنان نیز سه روز بعد یک گشتی ارتش اسرائیل را در مزارع شبعا هدف قرار داد و چند نظامی صهیونیستی را به هلاکت رساند.

در این گزارش درباره آخرین ساعتهای حضور سمیر قنطار در سوریه و منطقه جرمانا آمده است: قنطار جمعه شب گذشته از لبنان وارد سوریه شد و در ساختمانی 5 طبقه در منطقه الحمصی نزدیک جرمانا اقامت کرد و فرحان الشعلان (ابوسعید) همرزم قنطار نیز در این ساختمان سکونت میکرد. سمیر 12 ساعت در این ساختمان بود تا اینکه هواپیماهای اسرائیلی از فراز دریاچه طبریا در بلندیهای جولان 4 موشک به ساختمان محل اقامت قنطار شلیک کردند و موشکها دقیقا به هدف اصابت کردند و در این حمله قنطار، ابوسعید و «تیسیر نعسو» محافظ ابوسعید شهید شدند و بیش از 20 نفر نیز زخمی شدند؛ ولی ساختمانهای مجاور هیچ آسیبی ندیدند.

یکی از نیروهای گارد حفاظت از دمشق که محل خدمتش در نزدیکی ساختمان قنطار بود، میگوید: ما هنگام بیرونکشیدن پیکرها از زیر آوار طبقه دوم باقیماندههای سفره شام را دیدیم که آن، شام آخر آنها بود.

https://shoma-weekly.ir/EFCrCD