یادوارهای تحت عنوان "شهدای آغازگر انقلاب اسلامی" در حرم مطهر احمدبن موسی الکاظم شاهچراغ(ع(،به مناسبت پنجاه و هفتمین سالگرد شهادت نخستین شهدای موتلفه اسلامی، با حضور آیتالله دژکام نماینده ولی فقیه در استان فارس، آیتالله کلانتری تولیت آستان مقدس احمدی و محمدی(ع) و حمیدرضا ترقی قائم مقام دبیرکل حزب موتلفه اسلامی برگزار شد.
اگر موتلفه اسلامی تشکیل نمیشد قیام امام به نتیجه نمی رسید
قائم مقام حزب موتلفه اسلامی در یادواره شهدای آغازگر انقلاب اسلامی که در حرم مطهر شاهچراغ(ع) برگزار شد، گفت: شهدای ٢٦ خرداد به قیام لله مبارزه برای تحقق حکومت دینی و اسلامی در کشور و به ندای نصرت خواهی امام راحل و رهبر انقلاب اسلامی پاسخ مثبت دادند و در خدمت امام(ره) زمینههای تحقق قیام خونین 15 خرداد را فراهم کردند، شهدای عزیز و مبارزان انقلابی با برنامهریزی تشکیلاتی زمینه ارتقای مبارزه امام(ره) را در سطح کشور به گونهای فراهم کردند تا رژیم ستمشاهی با چالشهای مهمی در فرایند حکومتش مواجه شود.
قائم مقام حزب موتلفه اسلامی کشور عنوان کرد: عوامل رژیم طاغوت به دلیل ارتباطات موثر و کارساز امام(ره) که زمینه سقوط ستمشهاهی را فراهم کرده بود تلاش کردند تا با دستگیری و تبعید امام، بین امام و مردم فاصله بیندازند و از این طریق تداوم مبارزه را با یک چالش جدی رو به رو کنند.
ترقی عنوان کرد: اگر به شیوه مدیریت امام در مبارزات انقلاب اسلامی توجه کنیم، متوجه میشویم که اگر امام زمینه ائتلاف حضور نیروهای انقلابی، متدین و هیئتهای مذهبی را در سال ٤١ در منزل خود فراهم نمیکردند و موتلفه اسلامی تشکیل نمیشد به طور قطع قیام امام در آن مقطع به نتیجه نمی رسید.
او تصریح کرد: این نوع روش و مشی حضرت امام راحل زمینه چنین تشکلی را فراهم کرد و همچنین حرکتهای سیاسی سبب اتحاد هیئتها و مقدمه پیروزی انقلاب شد که باید به عنوان درس همیشگی آن را در بوته تحلیل و بررسی قرار دهیم.
مخالفان با کاپیتولاسیون امروز هم مبارزه با آمریکا را زیر سوال می برند
او در بخش دیگری از سخنان خود بیان کرد: جریانهایی که در همان زمان با انقلاب مخالف بودند و ایستادگی امام در برابر انقلاب سفید شاه و کاپیتولاسیون را اقدام ارتجاعی تلقی میکردند و همصدا با اسراییل و امریکا مبارزات را زیر سوال میبردند امروز هم همانها تلاش میکنند مبارزه را زیر سوال ببرند و شبهه ایجاد کنند که امام دستور اقدام نظامی به هیچ کسی نداده است، در پاسخ به این شبهه باید گفت که تمام سخنرانیهای امام را اگر توجه کنیم، مشاهده خواهیم کرد که امام نوک تیز حمله را به سمت دولت و نخست وزیرها نشانه میرفت و تلاش میکرد انها را وادار به عمل به قانون اساسی کند و در واقع قانون اساسی با تایید علما در کشو اجرا کنند.
ترقی ادامه داد: پس از اینکه شاه خود مستقیما وارد مبارزه با شخصیتهای دینی شد و تلاش کرد که مرجعیت از ایران را به عراق بکشاند تا مبارزات دینی در ایران وجود نداشته باشد، مشاهده میکنیم که نقش اسراییل و آمریکا در ایران آنچنان پابرجا میشود که امام مجبور میشود صحن مبارزه با دولتها را به مبارزه با شخص شاه بکشاند،امام رژیم گذشته را در چندین سخنرانی مفسد فی الارض، دشمن ملت و ضد اسلام معرفی کرد.
نقش شهدای موتلفه و تغییر انقلاب از جمودیت به یک جنبش
ترقی همچنین در بخش دیگری از سخنان خود گفت: نقش شهدای موتلفه در تغییر مسیر انقلاب از سقوط،جمودیت، ترس و وحشت به یک حرکت حساب شده و برنامه ریزی شده و براساس هدایت های امام، نقش موثری بود و از آن مقطع به بعد وظیفه خود را بر کادر سازی و پرورش نیروهای انقلاب گذاشتند تا انقلاب تداوم یابد.بسیاری از اعضای این تشکل با سفر به استانهای مختلف صدا، فریاد و اندیشه امام را منتقل و زمینه پیروی انقلاب در سال ٥٧ فراهم کردند و وقتی امام برگشتند، برخی از نیروهایی که از زندان آزاد شده بودند در کنار امام زمینه استقرار نظام مقدس جمهوری اسلامی را فراهم کردند و امروز به برکت خون همین شهدا، انقلاب اسلامی به یک موقعیت در عرصه بین المللی و داخلی ارتقا پیدا کرده که در تصور کسی نمی گنجید که این انقلاب به دستاوردهای عظیمی دست یاید.
پیشکسوتان انقلاب، اموال انقلاب محسوب میشوند
پس از سخنرانی قائم مقام حزب موتلفه تولیت آستان مقدس حضرت شاهچراغ(ع) به سخنرای پرداخت و بیان کرد: پیشکسوتان انقلاب، اموال انقلاب محسوب میشوند و در شمار مومنان نابی قرار دارند که در سخت ترین شرایط و در عصر غربت، رنج، شکنجه و سیطره طاغوت خالصانه با امام(ره) بیعت کردند.
حجتالاسلام و المسلمین کلانتری تصریح کرد: پیشکسوتان انقلاب کسانی هستند که در همان سالهای ۴۲ و با آغاز مبارزات، همه وجود خود را در طبق اخلاص گذاشتند و برخی از آنها اگرچه حتی از نام و جسدشان هم چیزی باقی نماند اما خلوص و بزرگی آنها به ثمر نشست.
حجتالاسلام کلانتری افزود: پیشکسوتان انقلاب همانند مرحوم عسکر اولادی که از چهرههای شاخص، مهم و مبارز انقلاب است، در حزب موتلفه خوش درخشیدند و مسیر را تا امروز در راستای استمرار انقلاب ادامه دادند.
او با بیان اینکه هدف امام(ره) از مبارزه و انقلاب و تاسیس نظام اسلامی، قیام بود، گفت: الگوی مبارزات امام دارای چارچوب و براساس تکلیف الهی، قرآن کریم و نگاه مومنان بود و اگر غیر از چارچوب رفتار شود، ارزشی نخواهد داشت.
او همچنین با بیان اینکه امام(ره) منتظر نتیجه نبود بلکه برای خدا کاری را که مورد رضایت خدا بود انجام میداد، اظهار کرد: کسانی مانند شهیدان موتلفه که در کنار امام قرار گرفتند خالصانه کنار امام بودند و به برکت خون آنها انقلاب مسیر خود را به درستی طی کرد.
وقتی نیروهای انقلابی سر کار نباشند، کشور با مشکلات متعددی مواجه می شود
دبیر حزب مؤتلفه اسلامی در استان فارس نیز در ادامه این مراسم با اشاره به نگرانی نیروهای انقلاب از وجود نیروهای دولت قبل که در بدنه مدیریت دولت سیزدهم مشغول به کار هستند، گفت: نیروهایی از دولت قبل همچنان سر کار هستتد که نه تنها از تعهد و کارآمدی بر خوردار نیستند که در این شرایط سخت اقتصادی، چوب لای چرخ دولت میگذارند.
غلامحسین چوبینی تصریح کرد: وقتی نیروهای انقلابی سر کار نباشند، طبیعی است که از کشور با مشکلات متعددی مواجه شویم.
او با با بیان اینکه انتظار ما این است که صدای ما به گوش مسئولان استانی و کشوری در این باره برسد، گفت: امروز عملا نیروهای انقلاب اکنون به حاشیه رانده شدهاند.
دبیر حزب مؤتلفه اسلامی در استان فارس با بیان اینکه در برخی شهرستانها نیروهایی سر کار آمدهاند که با فشار نماینده شهرستان، تحمیل شدهاند، گفت: جای تعجب است که از ١٥ نماینده از ١٨ نماینده فارس گزینههای جریانهای انقلابی هستند اما در انتصابات دخالت میکنند!
چوبینی تصریح کرد: در جراحیهای اقتصادی نیاز به همراهی مدیرانی همسو داریم، چرا که اگر شرایط جنگی اقتصادی فعلی به خوبی برای مردم تبیین نشود با مشکلات عدیده مواجه خواهیم شد.
کار تشکیلاتی مورد تاکید امام
حمیدرضا ترقی همچنین در روز جمعه به ایراد سخنرانی در در خطبههای پیش از نماز جمعه پرداخت و گفت: حزب موتلفه در اردیبهشت سال ٤١ با ائتلاف سه هیئت مذهبی و سیاسی در منزل امام شکل گرفت و منشا حرکتهای امام در طول انقلاب علیه رژیم ستمشاهی و نهایتا پیروزی انقلاب در سال ٥٧ شد.
او تصریح کرد: این اقدام امام، حاکی از این حقیقت بود که هیچ حرکت انقلابی و جنش اجتماعی بدون کار تشکیلاتی و سازماندهی نیروهای معتقد و برنامه ریزی برای استفاده از این نیروها در راستای تحقق آن انقلاب امکان پذیر نیست.
قائم مقام حزب مؤتلفه کشور ادامه داد: ضرورت کار تشکیلاتی و سازماندهی نیروها برای رسیدن به هدف و آرمانی بزرگ از تاکیداتی بود که امام همواره مورد تاکید قرار میدادند.
ترقی عنوان کرد: این تشکل با پخش اعلامیههای امام، ایجاد ارتباط بین امام و دیگر مراجع، نامه نگاری و پیگیری نامههای بین امام و دیگر مراجع، ساماندهی اصناف و بازاریان و ...توانست قیام خونین ١٥ خرداد را به گونهای رقم بزند که رژیم در فشار گسترده و عمیقی از انقلابیون، روحانیت و حوزه مواجه شود.
او خاطرنشان کرد: زمانی که امام و ملت قهرمان ایران، دیدند که شاه ندای مخالفت با روحانیت و علما را همچنان با طرح موضوع انجمنهای ایالتی و ولایتی ادامه میدهد، تصمیم گرفتند جو خفقان و رعب و وحشتی که شاه در کشور ایجاد کرده بود را بشکنند و مسیر مبارزه برای تغییر نظام ستمشاهی و جایگزین حکومت اسلامی را هموار کنند.
شهدای موتلفه راه کادر سازی برای امام را باز و هموار کردند
قائم مقام حزب مؤتلفه کشور عنوان کرد: در این مسیر بهترین جوانان مومن، آموزش دیده، با تقوا، اسلام شناس و تابع مرجعیت و رهبری دینی دست به دست هم دادند و با شهامت و شجاعت و از خودگذشتگی پیمان بستند تا آخرین قطره خون خود پای آرمانها بایستند و راه را برای مجاهدت دیگر جوانان باز کردند.
ترقی با بیان اینکه اگرچه این حرکت به شهادت آنها ختم و بسیری از آنها به زندان افتادند اما راه کادر سازی برای امام باز و هموار شد، گفت: موتلفه اسلامی پس از شهادت این عزیزان، در مسیر تحقق آرمانهای امام، مبارزه سیاسی خود را توسط شهیدان رجایی و باهنر ادامه داد و شخصیتهایی مانند شهیدان بهشتی، مطهری و مرحوم عسکر اولادی و شهید لاجوری و... با حرکت سیاسی در راستای نشر اندیشه و فقه سیاسی امام تلاش و فعالیت کردند.
باید به دولت سیزدهم فرصت داد
ترقی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه حزب موتلفه اسلامی معتقد است باید از مسئولان خدمت گذار و صادق به کشور تقدیر و از کسانی که با ترک فعل، غرب گرایی و ...مشکلاتی را برای کشور ایجاد کردهاند، بازخواست کرد، عنوان کرد: همچنین این تشکیلات معتقد است که باید از نصب مدیران اجرایی که در به وجود آوردن شرایط موجود در کشور نقش داشتند، پرهیز کرد.
او گفت: معتقدیم که باید به دولت سیزدهم فرصت داد، چرا که همچنان که توانست با مدیریت و تدبیر بر ویروس کرونا غلبه پیدا کند، بر مشکلات و بحرانهای اقتصادی و معیشتی هم غلبه پیدا خواهد کرد و با جراحی اقتصادی و اصلاح نظام اقتصادی کشور، طعم شیرین عدالت و رفاه ر اسایش را برای مردم ایران پدید بیاورد.
قائم مقام حزب مؤتلفه کشور در خاتمه سخنان خود با بیان اینکه موتلفه اسلامی معتقد است که کار گروهی و تشکیلاتی و رسیدن و فعالیت حزبی برای تداوم انقلاب و رسیدن انقلاب به هدف و آرمانها یک ضررت اجتناب ناپذیر است، تاکید کرد: البته اما نه هر حزبی، بلکه حزبی که دعوت به خدا بکند نه دعوت به خود و بتواند زمینههای رشد جامعه را فراهم کند.
شهدای موتلفه اسلامی پرچم داران شهادت طلبی
در ادامه آیتالله لطفالله دژکام نماینده ولیفقیه در فارس به سخنرانی پرداخت و گفت: از شهدای هیئتهای موتلفه اسلامی میتوانیم به عنوان پرچم داران شهادت خواهی و شهادت طلبی یاد کنیم.
او ادامه داد: سخنرانی خواهر شهید امانی در شهر قم پس از شهادت این شهید بزرگوار نشان میدهد که ارزشهای اسلامی برای خانواده شهدا نیز همواره در اولویت قرار داشته است.
امام جمعه شیراز تصریح کرد: مرحوم استاد آیتالله آیتاللهی از مبارزان انقلابی از این سخنرانی به عنوان یک اقدام تاثیرگذار خواهر شهید یاد میکردند و در مسیر انقلاب اسلامی از این رشادتها فراوان داشتهایم.
۲۶ خرداد سال ۱۳۴۴، شهیدان امانی، بخارایی، نیک نژاد و صفار هرندی با اعدام انقلابی حسنعلی منصور، ماندن پای عهدی که شب عملیات بدر یعنی اول بهمن ۱۳۴۳ بسته بودند که جز برای خدا و برای حکومت اسلامی به موضوع دیگری نیندیشند را در عمل ثابت کرده و با خون خود هزینه سازش نکردن خود با دشمنان اسلام را پرداخت کردند.