
با وجود گذشت 10 ماه از اعلام استقلال کشور سودان جنوبی، درگیری های داخلی در این کشور با سودان شمالی، احتمال بروز یک جنگ گسترده را افزایش داده است. کارشناسان حمایت های رژیم صهیونیستی را عامل افزایش تنش ها می دانند.
روزنامه السفیر مصر درگیری میان ارتش سودان جنوبی و شمالی و گسترش دامنه درگیری میان آنها در مرز مشترک میان این دو کشور را بازتاب داد و نوشت: پارلمان سودان دولت جنوب سودان را دشمن خارطوم دانسته و گفته است که بعد از اینکه نیروهای سودان جنوبی میدان نفتی منطقه 'هجلیج' را به اشغال در آورده اند، ارتش سودان درصدد نابودی این نیروها برآمده است.
به گزارش خبرگزاری جمهوری اسلامی ارتش سودان جنوبی یک هفته پیش اصلی ترین حوزه نفتی سودان را در منطقه هجلیج به اشغال در آورد و این درگیری یکی از سخت ترین درگیری ها از زمان جدایی سودان جنوبی در تیر ماه سال 1390 بود.
ارتش جنوب سودان نیز خارطوم را متهم کرده که درصدد آغاز جنگ در شمال شرق سرزمین های سودان جنوبی است.
'سلفاکر' رییس جمهور سودان جنوبی مدعی است که نیروهای خود را از منطقه نفت خیز و استراتژیک هجلیج سودان عقب نشینی نخواهد داد.
روزنامه الدستور اردن موضع رییس سودان جنوبی را چالش برانگیز دانست و گفت: سازمان ملل نیز نسبت به این امر ابراز نگرانی کرده و گفته است این امر باعث می شود که دو طرف وارد یک جنگ تمام عیار شوند.
خبرگزاری چینی شین هوا به نقل از روزنامه 'التیار' سودان گزارش داد که ارتش سودان اعلام کرده است که در برابر ارتش سودان جنوبی که به منطقه 'المیرم' از توابع کردفان حمله کرده است واکنش نشان خواهد داد. خبرگزاری سودان گزارش داد: مصر نیز برای پایان بخشیدن به اختلاف میان سودان جنوبی و سودان شمالی وارد میانجیگری شده است و عمرالبشیر نیز از پیشنهاد 'محمد عمر کامل' وزیر امور خارجه مصر استقبال کرد، ولی 'عمر البشیر' گفته است که تا نیروهای سودان جنوبی از میدان نفتی هجلیج عقب نشینی نکنند هرگونه مذاکره از سوی ما رد شده و هیچ گونه مذاکره ای را نمی پذیریم.
تمامی این وقایع در حالی رخ می دهد که از زمانی که سودان جنوبی به عنوان جدیدترین کشور جهان در 18 تیرماه سال 1390 به رسمیت شناخته شد، گمان می رفت که جنگ و گریزها نیز پایان یابد، اما پس از انعقاد قرارداد بین طرفین، برخی مسایل همچون وضعیت نقل و انتقال نفت، تعیین دقیق مرزها، درگیری میان قبایل و دخالت بیگانگان باعث شده بار دیگر، درگیری ها آغاز شود. انتظار می رود ادامه چنین روندی دو طرف درگیر را وارد یک جنگ تمام عیار کرده و دنیا شاهد تجزیه بیشتر منطقه شاخ آفریقا باشد. حضور وسیع رژیم صهیونیستی در منطقه که دلیل اصلی تجزیه سودان نیز بود، امکان هرگونه تعاملی بین طرفین را از بین برده است. کارشناسان معتقدند که این رژیم به دنبال تجزیه بیشتر کشورهای اسلامی به خصوص سودان و مصر است.