سیاسی

راهکاری برای گسترش چتر حمایتی زنان خانه دار

گر دولت لایحه مورد نیاز این بخش را تهیه و هر چه زودتر به مجلس ارسال کند، با توجه به جدیتی که نمایندگان مجلس برای اجرای بیمه زنان خانه دار دارند، می توان به گسترده شدن چتر حمایت های بیمه بر سر زنان خانه دار امیدوار بود.

فاطمه رهبر- زنان بعد از انقلاب با پیشرفتهای درخشان خود در حوزههای علمی و دانشگاهی، سیاسی و اجتماعی و همچنین فرهنگی و اقتصادی شرایطی را پیدا کردند که به هیچ وجه قابل مقایسه با قبل از انقلاب نیست.چندسالی است موضوع بیمه زنان خانهدار در کشور مطرح است، در بودجه 92 ردیفی برای این موضوع وجود داشت اما در لایحه امسال شاهد کاهش 85 درصدی نسبت به سال گذشته و ردیف بودجه 15 میلیارد تومانی برای این موضوع بودیم.کمیسیون تلفیق به دلیل وجود داشتن ردیف اعتباری با راحتترین کار این تبصره را حذف کرد. طبیعی است که باید نظر شورای نگهبان تامین شود اما این شیوه درست نبود که کمیسیون تلفیق راحتترین راه یعنی حذف تبصره را در پیش بگیرد. یکی از دلایلی که شورای نگهبان به بیمه زنان خانه دار در بودجه سال آینده ایراد گرفته این است که اعضای این شورا معتقدند جای این موضوع در بودجه های سالانه نیست، بلکه نیازمند قانونی مستقل و دائمی است.

به دلیل بار مالی سنگینی که چنین طرحی دارد ما نمیتوانیم آن را در قالب طرح به مجلس ارائه کنیم اما میتوانیم با دولت همکاری داشته باشیم که به صورت لایحهای آن را به مجلس ارائه کند و از این طریق پوشش بیمهای برای زنان خانهدار وجود داشته باشد.

اگر دولت لایحه مورد نیاز این بخش را تهیه و هر چه زودتر به مجلس ارسال کند، با توجه به جدیتی که نمایندگان مجلس برای اجرای بیمه زنان خانه دار دارند، می توان به گسترده شدن چتر حمایت های بیمه بر سر زنان خانه دار امیدوار بود. اگر این پیشنهاد ارائه شود حسنش این است که اگر این لایحه در مجلس تصویب شود در حکم قانون در می آید و چون در لوایح، منابع تامین هزینه ها نیز پیش بینی می شود دیگر شورای نگهبان از بابت تحمیل فشار مالی بر دولت به آن ایراد نخواهد گرفت.

تبدیل شدن بیمه زنان خانه دار به قانون، فایده دیگری نیز دارد و به تکلیفی دائمی برای سازمان تامین اجتماعی تبدیل می شود.

https://shoma-weekly.ir/81ALsi