سیاسی

راهبردهای رمضان

در این مقاله اقتصاد مقاومتی را که معظم له برای مقابله با تحریم‌های اقتصادی غرب بیان کردند،الزامات و ارکان آن را مورد بررسی قرار می‌دهیم.
حمیدرضا ترقی- سخنان دقیق و هدفدار و راهبردهای سرنوشت‌ساز رهبر معظم انقلاب اسلامی درماه رمضان هر سال که بی شک دریافت مخلصانه معظم له از عنایات الهی و ژرف‌نگری ولایت در عرصه‌های گوناگون کشور است، نه تنها چالش ما و مشکلات داخلی و خارجی را مورد توجه قرار می‌دهد بلکه نخبگان سیاسی کشور را به سمت و سوی صحیحی از تحلیل شرایط کشور و جهان سوق می‌دهد که مبتنی بر آخرین و دقیق‌ترین اطلاعات به ظاهر مجهول برای افکار عمومی جامعه و کارشناسی دقیق علمی و تجربی است.
این راهبردها برای هر جمعی تازگی داشته و برآیند آن نکاتی است که در دل وعمق وجدان و باور نخبگان کشور در قشرهای مختلف وجود دارد. در این ماه آورده‌های نخبگان کشور به محضر ولایت نیز کم نیست و سال به سال عمیق‌تر و دقیق‌تر و کاربردی‌تر شده و رهبری معظم نیز از این آورده‌ها استفاده مطلوب و کارشناسی می‌نمایند که قطعاً در اداره و تدبیر امور کشور بسیار مؤثر خواهد بود.
نفس چنین جلسات تعاملی و راهبردی در بین نخبگان جامعه با رهبری ، در دنیا بی نظیر و الگوی ارزشمندی است که می‌تواند مورد توجه رهبران جهان قرار گیرد.
دستاوردهای عظیم و متعدد این نوع جلسات برای خود شرکت کنندگان و رهبری و نظام و دولت و مسئولان آنقدر زیاد است که احصاء آن به زمان زیادی نیاز دارد که شمارش آن از حوصله محدود مقالات ما در نشریه خارج است و نمی‌توانیم همپای تولید این راهبردها پیش برویم، ولی جا دارد که دستگاههای برنامه‌ریزی کشور و مجلس و مراکز تحقیقاتی و پژوهشی کشور فرصت و وقت موسعی را برای بررسی، دسته‌بندی، تبیین و قانونمندسازی آن بگذارند و زمینه عملیاتی کردن این راهبردها را در جامعه فراهم سازند.
در دو شماره گذشته به راهبردهایی که معظم له در دیدار با کارگزاران نظام مطرح کردند اشاره داشتیم.
1- لزوم تلفیق آرمان‌گرایی یا واقع نگری در تمام حرکتها و برنامه‌ریزی‌های کشور
2- تبیین واقعیات موجود کشور
3- تفکیک واقعیت پنداری‌های القائی دشمن از واقعیات صحیح
4- لغزشگاه‌های مسئولان و نخبگان درعدم شناخت درست واقعیات بر اساس تجربه تاریخی ملت ایران
اینک راهبرد اقتصاد مقاومتی را که معظم له برای مقابله با تحریم‌های اقتصادی غرب بیان کردند،الزامات و ارکان آن را مورد بررسی قرار می‌دهیم.
این نوع اقتصاد کشور را در برابر تهدیدات و تحریم‌ها و فشارها وتوطئه‌های داخلی وخارجی طراحی شده توسط دشمن صیانت کرده و مانع بحران‌سازی اقتصادی در کشور می‌شود ویژگی‌ها و مختصات و الزاماتی دارد که اگر مسئولان بدان توجه و راهبردهای مذکور را عملی نمایند و از گذشته که معظم له بدان اشاره و توجه کرده‌اند مورد توجه قرار می‌دادند، قطعاً بعضی از مشکلات فعلی کشور درعرصه اقتصاد وجود نداشت.
الزامات اقتصاد مقاومتی
1- مردمی کردن اقتصاد از طریق توانمندسازی بخش خصوصی متعهد به انقلاب
2- کاهش وابستگی بودجه به نفت و تکیه بر درآمدهای غیر نفتی و مالیات
3- توسعه و گسترش صنایع دانش بنیان
ارکان اقتصاد مقاومتی
1- مدیریت مصرف اعم از تعادل در مصرف و پرهیز از اسراف و تبذیر، واستفاده از تولید داخلی واصلاح الگوی مصرف
2- کاهش زمان اجرای طرح‌های اقتصادی واستفاده از زمان
3- حرکت اقتصادی در چارچوب برنامه و سیاستهای کلان اقتصادی کشور و پرهیز از تصمیمات خلق الساعه
4- پرهیز از خام فروشی نفت و دیگر مواد پتروشیمی
5- بالا بردن خطرپذیری و ریسک پذیری شرکتهای دانش بنیان
هدایتهای فوق که نمایی از موضوعات عمیق مطروحه توسط معظم له در دیدار با کارگزاران و پژوهشگران بود می‌تواند کشور را در عرصه اقتصادی از میان چالش‌ها عبور دهد.
در عرصه سیاسی و بین المللی معظم له شرایط کنونی کشور را بسیار حساس و خطیر توصیف کرده و فرمودند:
(سرنوشت ایران را امروز ملت ما شاید برای قرنها دارند رقم می‌زنند و معین می‌کنند، همیشه چنین موقعیتی پیش نمی‌آید، در همه مقاطع تاریخی این وضعیت پیش نمی‌آید، در زمان ما خوشبختانه پیش آمده، این انقلاب، کشور را و ملت را در معرض یک حرکت موثر ماندگار طولانی و تاریخی قرار داده که هر کدام باید نقش خود را بشناسیم و آن را ایفاء کنیم).8/5/91

ادامه دارد...



https://shoma-weekly.ir/FLFLah