روزنامه صهیونیستی یدیعوت آحارونوت دراین زمینه نوشت: میلیونها نفر از مردم سراسر ایران در راهپیمایی روز قدس که بیان کننده مواضع ایرانیها علیه اسرائیل و دیدگاه آنها نسبت به بیت المقدس است شرکت کردند.
فاکسنیوز، شبکه خبری وابسته به نومحافظهکاران آمریکا تیتر گزارش خود از تظاهرات مردم ایران در روز قدس را چنین انتخاب کرد: «رئیسجمهور جدید ایران پیش از آغاز بهکار خود، اسرائیل را زخمی کهنه خواند.» این گزارش تاکید میکند که موضع روحانی، بیانگر موضع کلان مقامات ایرانی در خصوص اسرائیل است.
همچنین خبرگزاری رویترز به انعکاس خبر راهپیمایی مردم در روز قدس پرداخت و نوشت که حسن روحانی در راهپیمایی سالانه روز قدس حمایت خود را از حقوق مردم فلسطین ابراز کرد. این خبرگزاری با اشاره به بخشی از سخنان حسن روحانی، رییسجمهور منتخب ایران که اشغال سرزمین فلسطین را زخمی بر بدن جهان اسلام توصیف کرد، نوشت که این اظهارات روحانی انعکاسی از احساسات ضد صهیونیستی عمیق محمود احمدینژاد، رییسجمهور ایران بود.
تحریف موضع روحانی درباره رژیم صهیونیستی، جنجال آفرید
اظهارنظر رئیسجمهور منتخب ایران در روز قدس درباره رژیم صهیونیستی به خاطر تحریفی که در آن صورت گرفت،جنجال آفرینی رسانههای غربی و اسرائیلی را در پی داشت.
از آنجایی که راهپیمایی امسال روز قدس با واگذاری قدرت به حجتالاسلام والمسلمین حسن روحانی رئیس جمهور جدید ایران مصادف شده است، موضعگیری رسمی او درباره رژیم صهیونیستی از اهمیت ویژهای برخوردار بود. از این رو بود که وقتی روحانی در جمع خبرنگاران اسرائیل را «زخمی کهنه» خواند که «سالهاست در سایه اشغال سرزمین مقدس فلسطین و قدس عزیز در منطقه بر بدن دنیای اسلام نشسته است»، به سرعت اظهارنظر او در صدر اخبار رسانههای بینالمللی قرار گرفت اما یک «تحریف» که ظاهراً ماحصل اشتباه برخی از رسانههای داخلی در نقل سخنان روحانی بوده است موجب جنجال آفرینی رسانه های غربی و صهیونیستی شد و دقیقا همان نکته تحریف شده، محور اصلی بازتابهای آنها قرار گرفت. بر این اساس، همه رسانههای غربی و صهیونیستی بر روی این موضوع مانور دادند که روحانی گفته است «اسرائیل زخمی کهنه بر بدن جهان اسلام است که باید از میان برود.»
شبکه خبری انبیسی، خبرگزاری رویترز، نشریه اسرائیلی یدیعوت آحارونوت، روزنامه صهیونیستی جروزالمپست، خبرگزاری آسوشیتدپرس، شبکه خبری فاکسنیوز، پایگاه اسرائیلی عاروتص شوع و روزنامه انگلیسی دیلیتلگراف از جمله این رسانهها بودند.
برخی همچون پایگاه خبری عاروتص شوع تا جایی پیش رفتند که با انعکاس این نکته تحریف شده، نوشتند: «حسن روحانی نیز مانند محمود احمدینژاد از اسرائیل متنفر است و از بیان آن هیچ ابایی ندارد.»
روزنامه دیلیتلگراف نیز در این رابطه نوشت: «آقای روحانی هنگامی که با پیروزی در انتخابات از «اعتدال» و «امید» سخن به میان آورد، امید به تغییر در دیدگاه ایران را به وجود آورد اما سخنان تند او علیه اسرائیل نشان داد سیاست ایران از اساس افراطی است.»!
در این میان نیز بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل که منتظر کوچکترین موضعگیری روحانی علیه اسرائیل بود، به سرعت و به شدت به سخنان منتسب به روحانی واکنش نشان داد و گفت: «روحانی زودتر از آنکه ما انتظار داشتیم چهره واقعی خود را نمایان ساخت.» وی افزود: «سخنان روحانی باید جهانی را که بعد از انتخابات ریاست جمهوری ایران در توهم به سر میبرد، هوشیار کند.»
نتانیاهو حتی پیشدستی کرد و اظهار داشت: «حتی اگر روحانی سخنان خود را انکار کند، حرفهای او روش و رویکرد نظام جمهوری اسلامی ایران است.»
در حالی که لحظه به لحظه بر تعداد بازتابهای بینالمللی سخنان تحریف شده، سخنان روحانی افزوده میشد، نخست شبکه خبری پرستیوی از اشتباه در انعکاس سخنان روحانی خبر داد و آن را تصحیح کرد و در پی آن بیبیسی نیز با انعکاس اصل سخنان حسن روحانی، نوشت: «در فیلمی که از حضور حسن روحانی در تظاهرات روز قدس در تهران منتشر شده، وی حرفی درباره "از میان رفتن اسرائیل" نمیزند.»
بعد از آن بود که روند انتشار این خبر متوقف شد. این نکته به اندازهای حائز اهمیت بود که «توماس اردبرینک»، مقالهنویس روزنامه نیویورک تایمز گفت: « رسانههای داخلی ایران زمانی که سخنان مقاماتشان را نقل قول میکنند، باید با دقت بیشتری عمل کنند.»