
نشریه آمریکایی فارینپالیسی در گزارشی درباره دولت مصر با اشاره به حکمهای اخیر اعلامشده در این کشور در تیتر یکی از مطالب خود نوشت: «السیسی دارد در یک موضوع خیلی خوب میشود... دیکتاتوری.»
فارینپالیسی مینویسد: برنامههای فعلی دولت مصر بر سه محور استوارند: «سرکوب ترور و مخالفان، حفظ رویکرد دریافت منابع مالی از کشورهای پادشاهی حاشیه خلیج فارس و اصلاحات اقتصادی کمرنگ در حدی که بتواند برداشت چشمانداز و تحرکاتی مثبت را ایجاد کند.»
این گزارش حاکی است: اقدام دولت در زمینه آنچه «جنگ علیه ترور» خوانده میشود برای مدتها با مصریها باقی خواهد ماند. حملات افراطی در مصر از زمان برکناری محمد مرسی در جولای 2013 بهشدت افزایش یافتهاند. فکت شیتی که دولت منتشر کرده، نشان میدهد که بیش از 700 نفر در این حملات کشته شدهاند.
فارینپالیسی میافزاید: مردم مصر در حال حاضر از میزان این حملات که روانه نیروهای پلیس، ارتش و سایر بخشهای دولت میشوند به تنگ آمدهاند. حتی بخش اعظم طرفداران «اخوان المسلمین» هم این خشونتها را محکوم میکنند. جنگ علیه ترور، بهعنوان یک ایدئولوژی متحدکننده ملت مصر برای حمایت از السیسی کارساز نخواهد شد.
این گزارش در ادامه به تمرکز دولت فعلی مصر بر سرکوب اخوانالمسلمین در جنگ علیه ترور تاکید کرده و مینویسد السیسی برای این منظور «انصار بیتالمقدس» را همرده با گروه اخوان فرض میکند. السیسی چند وقت پیش در مصاحبهای با روزنامه واشنگتنپست، اخوان را پدرخوانده ایدئولوژیهای تندرو خواند.
فارینپالیسی مینویسد: جنگ با تروریسم توانسته برای السیسی تا اندازهای مشروعیت ایجاد کند؛ اما این چیزی نیست که او را روی کار آورد. السیسی، به نوشته فارینپالیسی برای این موضوع به پول کشورهای حاشیه خلیج فارس نیاز داشت: پیششرط اصلی کودتایی که مرسی را از کار برکنار کرد. در یکی از فایلهای افشاشده از رئیس دفتر السیسی، مردی که صدایی شبیه او دارد و احتمالا خود اوست به صراحت میگوید که انتظار دارد پولهای عربستان سعودی و سایر کشورهای خلیج فارس به سمت او سرازیر شوند و میگوید: «پولشان دارد از پارو بالا میرود.»
آخرین حلقه این زنجیر سهبخشی، اصلاحات اقتصادی است که دولت السیسی فریبکاری بیشتری در آن به خرج میدهد. اکنون مشخص شده که روشهای مستبدانه السیسی برای حکمرانی و حلقه مشاوران نظامی کمتعداد او حکومت خلاقانه را کنار گذاشتهاند. اما در حالی که اصلاحات اساسی روی میز نیست، بهبود نسبی سیستم یارانه گزینهای است که میتواند در میانمدت به السیسی کمک کند.
فارینپالیسی میافزاید: دیکتاتوری جدید السیسی در نهایت و در بلندمدت برای مصر به مثابه سم مهلک خواهد بود. «ارتش که مسیر رسیدن سیسی به قدرت را فراهم کرد کماکان تنها نهاد مشروعیت السیسی است.» اما هیچ شواهدی مبنی بر این وجود ندارد که درصورت وقوع بحران، مثلا بحران اقتصادی یا شورشهای داخلی مردمی، ژنرالهای مصر منافع سازمانی خودشان را فدای محافظت از السیسی کنند.