بین الملل

دور دنیا در یک دقیقه

عفو ۲۹ زندانی ایرانی در امارات

معاون کنسولی، امور مجلس و ایرانیان وزارت امور خارجه گفت: با پیگیری‌های نمایندگی ایران در امارات ۲۹ زندانی ایرانی عفو شدند. حسن قشقاوی افزود: نمایندگی‌های ایران در کشور امارات، با جدیت و اهتمام نسبت‌به پیگیری وضعیت ایرانیان اقدام و درخواست عفو زندانیان را در هر مناسبتی در دستور کار خود قرار می‌دهند. قشقاوی گفت: در نتیجه این تلاش‌ها، هر ساله تعدادی از هموطنان زندانی، مورد عفو مقامات قضائی این کشور قرار می‌گیرند که این 29 نفر هم در همین مجموعه قرار دارند.

تداوم ناآرامی‌ها در شبه جزیره سینا

یک منبع امنیتی گفت که افراد مسلح با اسلحه خودکار به 3 پست بازرسی ارتش اعم از ابورفاعی، التومه و ابوطویله واقع در شمال سینا حمله کردند و نیروهای مصر نیز به مقابله با آنها پرداختند که در نتیجه این درگیری‌ها 8 فرد مسلح، 2 سرباز و دو زن و مردی که در حال عبور از آنجا بودند، کشته شدند. در این درگیری‌ها همچنین دو سرباز مصری زخمی شده و به بیمارستان نظامی العریش منتقل شدند.

همکاری نظامی مسکو-آنکارا درباره سوریه

روسای ستاد مشترک ارتش‌های ترکیه و روسیه یک خط ارتباطی مستقیم به منظور جلوگیری از حوادثی همچون سرنگونی جنگنده سوخوی روسی در سوریه ایجاد کرده‌اند. «ابراهیم کالن» سخنگوی رجب طیب اردوغان رئیس‌جمهور ترکیه گفت که ترکیه و روسیه بر سر ایجاد یک خط ارتباطی مستقیم درباره مسائل سوریه به توافق دست یافته‌اند. به گفته کالن، این چارچوب کاری، به منظور جلوگیری از حوادثی همچون سرنگونی جنگنده روسی توسط ترکیه که در سوریه با تروریست‌ها مقابله می‌کرد، اجرایی خواهد شد.

اسکاتلند به خروج از بریتانیا نزدیک شد

«نیکلا استورجن»، وزیر اول اسکاتلند در گفتگو با «تاگس تمن» آلمان بعد از همه‌پرسی خروج انگلیس از اتحادیه اروپا مجددا مسئله استقلال و جدایی اسکاتلند را مطرح کرده و گفت: این یکی از گزینه‌هاست که ما یک کشور مستقل شویم و به این ترتیب همچنان عضو اتحادیه اروپا باقی بمانیم. به این ترتیب استورجن برگزاری یک همه‌پرسی مجدد برای استقلال اسکاتلند از انگلیس را بعید ندانست.

محاصره «حلب» دوباره کامل شد

ارتش سوریه و نیروهای همپیمانش «روزنه»ای را که عناصر تروریست شنبه گذشته به‌سمت محله‌های شرقی حلب باز کرده بودند، زیر آتش خود بست. گروه‌های مسلح در محورهای الراموسه و دانشکده‌ها متحمل ضربات ویرانگر نیروی هوایی و واحد توپخانه شدند. بر اساس این گزارش، ارتش سوریه منطقه الراموسه را تا این لحظه به کنترل در نیاورده اما جاده منتهی به حلب هم‌اکنون با انواع سلاح‌ها تحت رصد و آتش ارتش قرار دارد و براین اساس، گروه‌های تروریست دیگر قادر نیستند که از روزنه‌ای که در ساعات شب ایجاد کردند، استفاده کنند و در نتیجه، محاصره محله‌های شرقی با بستن کامل این روزنه بار دیگر برقرار شده است.

https://shoma-weekly.ir/WO01m8