بین الملل

دور دنیا در یک دقیقه

پلیس آمریکا مردی را به‌دلیل سنگ‌پراکنی کشت

پلیس در ایالت واشنگتن یک مرد را به‌علت سنگ‌پرانی به ضرب گلوله از پای درآورد. تصاویر ویدئویی منتشرشده درباره این حادثه بار دیگر سیل انتقادات را متوجه اقدامات پلیس آمریکا کرده است. تیراندازی پلیس در شرایطی روی داده که تنش‌ها در سراسر آمریکا به‌دنبال چندین فقره قتل اقلیت‌های نژادی توسط پلیس در فرگوسن، میسوری و نیویورک افزایش یافته است.

بیانیه اداره پلیس می‌گوید افسرانی که متعاقب یک تماس تلفنی به محل حادثه اعزام شده بودند، سعی کردند در ابتدا از شوکر الکتریکی برای بازداشت فردی که درخواست آن‌ها برای تسلیم را نپذیرفته بود، استفاده کنند. تصاویر منتشر شده در یوتیوب مردی را نشان می‌دهند که سعی دارد از سه افسر پلیسی که در تعقیبش هستند بگریزد.

افزایش تعداد دانش‌آموزان مسلمان در انگلیس

سرشماری‌های سال ۲۰۱۱ نشان می‌دهد که از هر ۱۲ دانش‌آموز بریتانیایی یک نفر مسلمان است. تعداد مسلمان‌ها در انگلستان از ۱/۵۵ میلیون نفر در سال ۲۰۰۱ به ۲/۷ میلیون نفر در سال ۲۰۱۱ افزایش یافته است.

نیمی از مسلمانان بریتانیا در این کشور متولد شده‌اند و ۷۳ درصد آن‌ها خود را بریتانیایی می‌دانند. براساس این گزارش نیمی از مسلمانان بریتانیا را افراد زیر ۱۵ سال تشکیل می‌دهند؛ اما تحقیقات نشان می‌دهد که ۴۶ درصد از مسلمان‌ها در محروم‌ترین مناطق انگلستان زندگی می‌کنند.

این آمار نسبت‌به سال ۲۰۰۱ رشد داشته است. در حدود ۳۲۹ هزار و ۶۴۹ دانش‌آموز تمام وقت در سال ۲۰۱۱ وجود داشتند که ۴۳ درصد آن‌ها مؤنث و ۵۷ درصد مذکر بودند.

تظاهرات مردم یونان در حمایت از دولت جدید

۱۵ هزار نفر از مردم یونان با حضور در خیابان‌ها حمایت خود از دولت جدید که رویکرد ضدریاضتی دارد، اعلام کردند. در انتخابات پارلمانی اخیر یونان، حزب سیریزا با کسب بیش از ۳۶ درصد آرا، موفق به کسب ۱۴۹ کرسی از ۳۰۰ کرسی پارلمان یونان شده است. آلکسیس تسیپراس رهبر این حزب، رسماً به‌عنوان نخست‌وزیر سوگند یاد کرده و دولت ائتلافی نیز تشکیل شده است.

حزب سیریزا پیش از انتخابات اعلام کرده بود که در صورت پیروزی در انتخابات، سیاست‌های ریاضتی اعمال شده از سوی وام‌دهندگان بین‌المللی در ازای پرداخت کمک مالی ۲۴۰ میلیارد یورویی را متوقف خواهد کرد و این مسئله می‌تواند در ‌‌نهایت منجر به خروج یونان از منطقه یورو شود.

اعتصاب بحرینی‌ها در چهارمین سالگرد انقلاب

ائتلاف جوانان ۱۴ فوریه بحرین آغاز برنامه‌ها و فعالیت‌های مربوط به اعتصاب سراسری در این کشور را در چارچوب گرامیداشت چهارمین سالگرد انقلاب مردمی اعلام کرد. بر این اساس، مردم و مغازه‌داران و کسبه مغازه‌ها و محل کسب خود را تعطیل کرده و همه فعالیت‌های دولتی، بانکی و تجاری به جز مراکز درمانی و پزشکی را نیز متوقف کردند.

مردم همچنین طی سه روز اعتصاب و نافرمانی با حضور در همه خیابان‌های بحرین اعتراض خود را به حاکمیت اعلام کردند. بحرین از ۱۴ فوریه سال ۲۰۱۱ میلادی شاهد انقلاب مردمی علیه رژیم آل خلیفه است. مردم خواهان آزادی، برقراری عدالت و رفع تبعیض و روی کار آمدن نظامی منتخب در کشورشان هستند.

تحریم سخنرانی نتانیاهو در کنگره

واکنش‌ها به سخنرانی بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی، در کنگره ادامه دارد و قانون‌گذاران سیاه‌پوست اعلام کرده‌اند در این رویداد که برخی آن را توهینی به رئیس‌جمهور آمریکا می‌دانند، شرکت نخواهند کرد.

بسیاری از اعضای مجمع سیاه‌پوستان کنگره اعلام کرده‌اند که در سخنرانی نتانیاهو شرکت نخواهند کرد. مقامات رژیم صهیونیستی از این واکنش مجمع چنان شگفت‌زده شده‌اند که تلاش دارند نشستی بین اعضای مجمع سیاه‌پوستان و ران درمر، سفیر رژیم صهیونیستی در واشنگتن و حتی خود نتانیاهو برگزار کنند.

جان لوئیس، یک قانونگذار دموکرات و یکی از رهبران حقوق مدنی از جورجیا، اعلام کرد که در سخنرانی ۳ مارس (۱۲ اسفند) شرکت نخواهند کرد و بلافاصله بسیاری دیگر از نمایندگان سیاه‌پوست کنگره به وی پیوستند. گرگ میکز، نماینده دموکرات از نیویورک، نیز در گفتگو با پولیتیکو گفت: «از نظر من این اقدام نوعی توهین به رئیس‌جمهور ایالات متحده آمریکا محسوب می‌شود.»

https://shoma-weekly.ir/euQOpb