
تل آویو به دنبال تشکیل کشور کردستان
وزیر دفاع اسرائیل، اعلام کرد که او بهشدت از نظریه تشکیل یک دولت کردی حمایت کرده و بر این عقیده است که این کار رقبای اسرائیل در خاورمیانه را تضعیف میکند.
وی گفت: «ما باید برای جبران بیعدالتیهایی که باعث میشود کردها بزرگترین ملت بدون کشور باشند، گامهایی برداریم. ما باید از ملتها بخواهیم که یک یک کشور (کرد) تشکیل دهند.» وی همچنین پیشنهاد داد که کشور جدید مابین ترکیه و ایران باشد. در گذشته بنیامین نتانیاهو نیز از تأسیس کردستان حمایت کرده بود؛ اما مرزها را مشخص نکرده بود. نتانیاهو گفته بود: «ما باید از آرزوی کردها برای استقلال حمایت کنیم، یک ملت برای جنگجویان که تعهد سیاسی خود را اثبات کرده و سزاوار استقلال هستند.»
تشابه ایدئولوژی آلسعود و داعش
فرزند شهید شیخ نمر روحانی برجسته شیعی عربستان تأکید کرد که وهابیت، ایدئولوژی مشترک میان آل سعود و داعش است. محمد النمر در گفتگو با «بیبیسی» تأکید کرد که همپیمانی آمریکا و انگلیس با عربستان سعودی در درازمدت به ضرر مردم این دو کشور خواهد بود.
وی افزود: اگر این دو کشور به جای درنظرگرفتن منافع کوتاهمدت، منافع بلندمدت را در نظر بگیرند، خواهند دید که روابط نزدیک با عربستان سعودی در درازمدت کاملا به زیان مردمشان خواهد بود. محمد النمر گفت: وهابیت تکفیری که مذهب و آیین
آل سعود است، همان جهانبینی داعش است که با آن به توجیه اقدامات غیرانسانی خود میپردازد.
محکومیت نوجوان بحرینی به ۱۳۰ سال زندان!
دیوان عالی کیفری منامه سهشنبه دوره محکومیت این پسر 17 ساله را به اتهام اعتراض به خاندان سلطنتی حاکم آل خلیفه و نیز به اتهام آنچه اقدامات تروریستی خوانده شده تا 10 سال دیگر افزایش داده است. همچنین براساس حکم دادگاه، عرب که 13 آوریل سال گذشته میلادی دستگیر شد پس از پایان دوره محکومیت خود دیگر تبعه بحرین به شمار نخواهد رفت.
حکم روز گذشته از جمله احکام شدیدی است که علیه مخالفان سیاسی و معترضین در بحرین صادر شده است. در همین حال، معترضان ضددولتی با برگزاری دور تازهای از تظاهرات دموکراسیخواهانه در منطقه ابو سعبا در شمال بحرین خواستار تبعیت رژیم منامه از خواست سازمان ملل و سازمانهای حقوق بشری برای حل بحران سیاسی کشور و آزادی کلیه زندانیان سیاسی هستند.
مسلمانبودن در فرانسه سخت است
فرانسه شاید هیچ داده آماری درباره نژاد یا قومیت شهروندانش نداشته باشد؛ اما اگر نگاه دقیقتری داشته باشید، میتوانید جمعیت مهاجران را از روی نمودار فقر و تبعیض تشخیص دهید. کلید اصلی درک حملات پاریس و آمادگی جوانان مسلمان پاریسی برای ملحقشدن به داعش را بهخوبی میتوان از قلب این نمودارها بیرون کشید. فلیکس مارکورات، «مدیرعامل اجرایی سایت Youthonomics»، اظهار داشت: «واقعیت این است که مسلمانبودن در جامعه فرانسه یک چیز وحشتناک است. مسلمانان در این کشور فقیرتر از میانگین سایر افراد جامعه هستند. برای استخدام، تبعیضهای سختی علیه مسلمانان قائل هستند به ویژه مردان مسلمان.» شاید این واقعیت، توضیح میدهد که چرا بنا به اظهارات نخستوزیر فرانسه، مانوئل والس، در حال حاضر نزدیک به ۱۸۰۰ شهروند فرانسوی به سوی عراق و سوریه سرازیر شدند تا به همراه داعش بجنگند.